Laatste nieuws

Teamindelingen seizoen 2018-2019 en de AVG

Sinds 25 mei 2018 heeft OG als voetbalvereniging te maken met strengere regels rond het verwerken van persoonsgegevens (de AVG). Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de...
Sinds 25 mei 2018 heeft OG als voetbalvereniging te maken met strengere regels rond het verwerken van persoonsgegevens (de AVG). Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit heeft ook consequenties voor het publiceren van de teamindeling. Voorheen publiceerden we als vereniging de teamindeling op de website van Onze Gezellen. Helaas is dit niet langer toegestaan zonder toestemming van het lid of de ouder.
Hoe hoor je het wel?
Je ontvangt een email van de coordinator van jouw leeftijdscategorie. Hierin staat in welk team je bent ingedeeld.


Gebruik voetbal.nl app
Als vereniging willen we de teamindeling graag op de juiste wijze publiceren op de website. We verzoeken daarom elk spelend lid om zich aan te melden bij de voetbal.nl app van de KNVB. Deze informatie is gekoppeld aan de administratie van de KNVB en Onze Gezellen (sportlink) en voldoet aan de AVG. Door gebruik te maken van de voetbal.nl app geeft elk lid toestemming op welke wijze naam en foto zichtbaar worden.

Daarnaast kan er een foto worden toegevoegd voor de digitale spelerspas.
LET OP! voor alle voetballers vanaf JO13 moet dit uiterlijk 31 oktober geregeld zijn!

Aanmelding bij de voetbal.nl app biedt vele voordelen. Door gebruik te maken van deze app kan elk lid eenvoudig op de hoogte blijven van alle teaminformatie (teamindeling,  programma, uitslagen en de standen).

Elk lid kan aangeven op welke wijze naam en foto zichtbaar worden (instellingen). Daarmee wordt voldaan aan de AVG. Er zijn 3 keuzemogelijkheden:
- Afgeschermd: Je naam en foto worden nergens getoond.
- Beperkt: Je naam is zichtbaar
- Volledig: Je naam en foto zijn zichtbaar.

Huidige situatie
Op dit moment zijn er nog veel spelende leden die zich niet hebben aangemeld voor de voetbal.nl app. Het profiel wordt dan automatisch afgeschermd. Zolang dit het geval is heeft het geen zin teamindelingen online te publiceren.

Verzoek
We verzoeken daarom elk spelend lid / ouders van jeugdleden om:

  • Zich aan te melden voor de voetbal.nl app. Gebruik hiervoor het e-mailadres zoals bekend bij Onze Gezellen. Anders kunnen de gegevens niet worden gekoppeld.
  • Voor 31 oktober een foto toe te voegen voor je digitale spelerspas (spelers vanaf JO13). Dit moet een duidelijke en herkenbare foto zijn.
  • Een bewuste afweging te maken op welke wijze je naam en foto zichtbaar mogen worden op de voetbal.nl app en de website. Mocht je geen bezwaar hebben dat je naam zichtbaar wordt kies dan minimaal voor beperkte zichtbaarheid.