Teampagina JO13-1Spelers

Bauke Bakker
Dale Kumru
Glenn Duister
Isa Colin
Mauro Liebano Torres
Mick Harkmans
Roald Degens
Sem van Oostenbrugge
Stan Zuurendonk
Thijs Hoekstra
Thomas Broskij
Tijn Weening
Twan Kool
Tygo Smit

Begeleiding

Trainer / Coach
Otto Berendregt
Mobiel: 06 – 19 38 21 09
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Teamleider
Henk van Oostenbrugge
Mobiel: 06 – 801 48 266
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingstijden

Maandag: van 17.30 uur tot 19.00 uur
Woensdag: van 17.30 uur tot 19.00 uur
(beide dagen op veld 2A)

Poule uitslagen

Poule programma

Poule stand

Extra informatie

Toernooien 2017 - 2018

Hillegom-toernooi: (Paas)Zaterdag 31 maart 2018 (9.00 tot 13.00 uur)

Waterwijk ASC-toernooi: zondag 3 juni 2018
Castricum-toernooi: zondag 10 juni 2018 (9.30 tot 12.30 uur)

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - ST Schagen/SRC JO13-1: Eindelijk weer overtuigend

Na een kleine voorjaarsdip moest toch weer een keer de vorm en weg naar boven gevonden worden....

Lees meer

OG JO13-1 - ST Schagen/SRC JO13-1: Eindelijk weer overtuigend

Na een kleine voorjaarsdip moest toch weer een keer de vorm en weg naar boven gevonden worden. De 3 punten waren hard nodig voor de strijd om de 2e promotieplek. Met een weergaloze één-handige redding ranselde Tygo een hoge voorzet weg, die zomaar binnen dreigde te ploffen en hiermee voorkwam hij een valse start. Hierna pakte OG de draad goed op en voerde het langzaam de druk op. Een corner van Dale werd door Sem ingekopt, maar niet krachtig genoeg. Kracht zat er wel in de pegel van Isa, die rakelings over de lat scheerde. Bij een volgende aanval werd Sem op randje zestien gevloerd en de plek was perfect voor een linkspoot. Met een verfijnde krul om de muur, draaide Sem zelf de bal feilloos in de verste hoek: 1-0.

OG zakte wat terug en Schagen nam het initiatief over en wij kwamen een paar keer goed weg. OG speelde rommelig en paniekerig in deze fase en het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker. Maar uit een fantastisch snelle aanval kon Isa doorbreken door het centrum van de Schagen-defensie en beheerst legde zij de 2-0 in de touwen en dit was toch wel een stuk prettiger stand om de kleedkamers mee op te zoeken.

De tweede helft werd qua veldspel aanzienlijk fraaier aan te gluren. Er was rust in de ploeg en de bal werd beter rondgespeeld, waardoor weer zichtbaar werd hoe goed de boys en girl eigenlijk kunnen voetballen. Met een heerlijke pass zette Thomas Stan in het strafschopgebied, maar de fraaie zaalvoetbalacties strandden uiteindelijk toch in een brei van gele sokken. Razendsnel verdedigde Thijs uit via Ryan, die Glenn bereikte die vervolgens direct verlengde op Twan, die weer met een mooie steekpass Stan voor de keeper zette, maar zijn schot ging via een Casillas-teen net naast. De corner van Dale kopte Glenn fraai in, maar nu pakte de keeper. Op aangeven van Roald schoof Sem in en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Twan teruggekopt, waarna Stan een omhaal produceerde, die een beter lot had verdiend. Mauro speelde een sterke tweede helft op zijn vertrouwde rechts-achter positie. Druk zetten leverde balbezit op, Isa speelde door op Glenn, die zich door de verdediging wurmde en via diezelfde teen slechts een corner kreeg. Een supersnelle counter startte bij Mick en via Thomas, Sem, Dale en Stan was Twan het eindstation en zijn laatste tikje betekende een zorgeloze 3-0 voorsprong. De vrije-trap-voorzetten van Dale zijn levensgevaarlijk, want bij weer zo’n pass op maat torende Stan metershoog boven iedereen uit, knikte prima naar de benedenhoek, maar de sterke keeper had er nog een vinger achter. Roald probeerde het eerst met een leep afstandschot, maar doeltreffend werd hij pas twee minuten later toen Stan zoals op de training een mooie passeerbeweging uitvoerde, voorzette en Roald in één beweging onberispelijk 4-0 binnen knalde. Uit een –eerlijk is eerlijk- fraaie vrije trap maakte Schagen nog de eretreffer, zodat er een eindstand van 4-1 op voetbal.nl vastgelegd kon worden.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

EDO JO13-1 - OG JO13-1 : Niet goed genoeg

Het belang van de wedstrijd was duidelijk. EDO kon kampioen worden, OG had de punten hard...

Lees meer

EDO JO13-1 - OG JO13-1 : Niet goed genoeg

Het belang van de wedstrijd was duidelijk. EDO kon kampioen worden, OG had de punten hard nodig om de tweede plaats te consolideren en zou toch een keer zichzelf moeten gaan belonen voor het betere voetbal dat wij spelen. EDO is een pure counterploeg, maar beheerst dat saaie spelletje wel uiterst bekwaam. Als de laatste EDO-man de instructies krijgt van zijn trainer om de bal zo hard mogelijk naar voren te roeien, dan weet je hoe laat het is. OG had dan ook het meeste balbezit en evenwichtig zocht het naar de openingen. Isa nam aan op de zijlijn, kapte naar binnen en zowel de keeper als Bauke doken onder haar voorzet door, waardoor Mauro bij de tweede paal de 0-1 kon binnenglijden. Helaas bleek de bal over de zijlin te zijn geweest, waardoor het hele feest niet door ging. Bij de eerste EDO-counter stonden wij achterin niet goed en dus was het direct 1-0 in plaats van 0-1. Bij een corner van Dale kopte Glenn rakelings naast. Ondanks het veldoverwicht, kon OG niet echt uitgespeelde kansen creëren. Tot overmaat van ramp moest Isa er met een knieblessure af.

In de tweede helft moest er meer risico genomen worden. Achterin één-op-één en al snel betaalde de man-meer-situatie op het middenveld zich uit. Een mooie aanval via veel schijven eindigde bij Tijn op links en hij passte subtiel in de loop mee van Stan, die vervolgens koelbloedig de gelijkmaker binnen schoot: 1-1. Nu moest Tijn er af met een enkelblessure, leek OG toch door te gaan drukken, maar de machine stokte en de felheid droop langzaam weg uit de ploeg. De passing werd slordig, de afvallende ballen waren nu vaker voor EDO waardoor het allemaal eenvoudig te verdedigen werd. Twee counters verder stond het vervolgens 3-1. OG perste er nog wel een slotoffensiefje uit, maar verder dan een kopbal van Glenn op het dak van het doel, kwamen wij niet. Niet de beste, maar wel de meest efficiënte ploeg kon dus feest gaan vieren.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Hillegom JO13-1: Net-niet-wedstrijd

Een serie van winstpartijen kan in deze poule waar alles bij elkaar klontert, zomaar een...

Lees meer

OG JO13-1 - Hillegom JO13-1: Net-niet-wedstrijd

Een serie van winstpartijen kan in deze poule waar alles bij elkaar klontert, zomaar een koppositie opleveren. Verlies of gelijkspel betekent ook weer niet meteen “einde oefening”. Vandaag zou het een “net-niet-wedstrijd” worden op alle vlakken. OG startte met wat kansjes, maar die gingen er net niet in. OG kreeg wat grotere kansen maar het vizier stond net niet scherp genoeg. Bij twee identieke counters waren wij net niet alert en slim genoeg. Hillegom was hier wel net even efficiënter, waardoor wij gingen rusten met een 0-2 achterstand.

Het begin van het tweede bedrijf leverde direct weer kansen op en uit een corner van Dale kopte Glenn heerlijk de 1-2 binnen. Een prima schot van Tijn werd bijna de gelijkmaker, maar na een Hillegom’s afstandschot en weer een counter stond het toch gewoon 1-4 in plaats van 2-2. Het werd zo’n dag waar je elk seizoen een keer tegenaan loopt. Het lukte niet, het zat er simpelweg niet in. Het positieve was wel dat de ploeg bleef werken en zwoegen als een team en dat leverde toch nog een doelpunt op toen Tijn uit de rebound 2-4 de statistieken in schoot. Stan was nog dicht bij 3-4 en dan had het zomaar nog een berenspannende apotheose kunnen worden. Nu zat de bal in de handen van de keeper van Hillegom en werd de wedstrijd verder zonder franje uitgespeeld.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Koninklijke HFC JO13-2: Sprankelende stabiliteit

HFC is een voor ons prettige tegenstander, want dit is een voetballende en niet een vervelende...

Lees meer

OG JO13-1 - Koninklijke HFC JO13-2: Sprankelende stabiliteit

HFC is een voor ons prettige tegenstander, want dit is een voetballende en niet een vervelende pure counterploeg. Bovendien verslikten wij ons in hen voor de beker dus met een gezonde dosis revanchegevoelens knalde OG uit de startblokken. De eerste schietkans van SemO leverde een home-run op het softbalveld op, maar niet veel later slalomde dezelfde Sem koninklijk door de defensie en bekeken passeerde hij de keeper met een fraaie krul in de verste hoek. Een vroege 1-0 was de gewenste start.

OG verslapte niet. Een vrije trap van Dale werd bij de tweede paal bijna binnen geknikt door Isa. Stan showde een poort, Mick+Thijs+Roald vochten felle duels uit met de spitsen (en wonnen vrijwel alle duels) en ook Tygo plukte achteloos fraai een hoge bal net onder de kruising weg. Een lange bal van Roald controleerde Glenn met de rug naar het doel en na handig wegdraaien en strak inschieten zagen wij de bal via de paal naast gaan. HFC probeerde aansluiting te krijgen, maar bij een snelle counter lanceerde Stan zich zelf, gooide de turbo er op en vanaf de rand zestien krulde hij de 2-0 knap half hoog en nu langs de andere kant van de keeper: Een lange aanval startte bij Mauro en via Twan bereikte Isa met een trap met gevoel Tijn op de krijtlijnen en zijn voorzet werd door Dale afgerond maar dit leverde ook net geen treffer op.

Na de rust kon SemJ zijn O13-1-debuut bijna direct opfleuren met een treffer, maar de keeper lag in de weg. Na goed doorzetten van Tijn op een dieptebal van Thomas ontstond er een flipperkast-situatie voor het HFC-doel maar niemand kon het beslissende tikje geven. Het OG-collectief zette weer gezamenlijk druk waardoor Dale de trap van de keeper kon blokken en nu kreeg hij een vrije doorgang tot de 3-0. De buit was binnen en minder sprankelend dan in de eerste helft werd de wedstrijd vervolgens professioneel uitgespeeld. Thijs maakte een nuttige overtreding, SemJ was weer dicht bij een doelpunt, Glenn bijna-lobte de HFC-goalie, Tygo redde twee keer en kreeg hulp van de paal bij poging drie. Bij een laatste aanval over de schijven Mick, Isa, Dale en SemO schoot Tijn nog net over de dwarsligger, maar dit mocht de pret van het zoet van de overwinning niet drukken. Door de zege zouden wij in ieder geval voor een uur de ranglijst weer aanvoeren.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

ZOB JO13-1 - OG JO13-1: OG drukt niet door

Bij de passencontrole in de kleedkamer constateerde de scheids dat Bauke er niet was (ziek en...

Lees meer

ZOB JO13-1 - OG JO13-1: OG drukt niet door

Bij de passencontrole in de kleedkamer constateerde de scheids dat Bauke er niet was (ziek en geblesseerd), maar verder waren wij compleet. OG speelde de topper tegen de koploper zoals wij ze graag zien. Dominant, combinerend, maar wel rekening houdend met de snelle counters van de tegenstander, die het liefst de snelste weg zocht van de centrale verdedigers naar de twee eenzame spitsen.

Het Juventus van Haarlem-Noord stond vandaag als een huis. Thijs organiseerde zijn defensie uitstekend en greep zelf in als dat nodig was. Er was een goede samenwerking, de posities bleven goed bezet en met geduld werd gezocht naar gaten in de blauwe muur. Na een korte kaats van Dale, gaf Sem een splijtende pass op Stan, maar het resultaat was slechts een corner. Mick speelde weer een puike partij, veroverde de bal en gaf deze aan Twan en onze kleine balvirtuoos passeerde op sublieme wijze zijn mannetje. Zijn voorzet was strak en met een knappe loopactie knalde Stan met een echte spitsengoal de 0-1 in het netje. Hierna volgde een klein Tygootje zonder gevolgen en vervolgens een resolute redding van onze goalie, die daarna een solide partij uitkeepte. Bij Mauro startte weer een heerlijke aanval op rechts, die Stan opfleurde met een prima dribbel en voorzet. Dale schoot op zich goed in, hard met de wreef, maar een keeper en twee verdedigers blokten.

Direct na de rust zwijnden wij met een schot op de paal, maar veel meer liet ZOB voetballend niet zien. Thomas viel goed in en hield dat niveau de gehele tweede helft vast. OG bleef fier overeind en creëerde de nodige kansen: schoten van Sem uit een vrije trap, een corner en gewoon van afstand, een handig wegdraaiende Glenn stuitte op de keeper, goed doorzetten van Isa, waarna Tijn een fijne voorzet lanceerde maar Stan net wat kracht miste in het schot. Tijn kwam niet goed uit met zijn passen na een dieptebal op maat van Roald. Omdat OG maar geen afstand nam, bleef de angst voor een tegendoelpunt in de lucht hangen. Het thuispubliek werd in dat opzicht wel op haar wenken bediend, want met een zondagsschot plofte de bal in de slotminuten -tegen alle verhoudingen in- dan ook inderdaad in onze kruising. En voor de vierde keer in deze competitie speelden wij hierdoor onnodig gelijk en verspeelden op die manier in totaal al 8 dure punten én een ongenaakbare koppositie in de stand.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Toernooi Hillegom: Niet overtuigende JO13-1

Op een mooie Paaszaterdagmorgen vertrokken wij zuidwaarts naar Hillegom. Het deelnemersveld...

Lees meer

Toernooi Hillegom: Niet overtuigende JO13-1

Op een mooie Paaszaterdagmorgen vertrokken wij zuidwaarts naar Hillegom. Het deelnemersveld kende 2 ploegen, die wij ook voor de competitie nog gaan ontmoeten, daarnaast Alliance waar wij in een eerdere oefenpot onnodig van verloren en een team dat eerder niet tegen ons wilde oefenen omdat wij “slechts” 1e klasse speelden.

De opening was tegen Hillegom zelf. Wij waren nog niet goed wakker en niet fel genoeg in de duels. Ook de tegenstander was nog niet top en dus volgde er een wat mate en rommelige wedstrijd. OG creëerde wel wat kansjes voor zichzelf, maar de overtuiging ontbrak. Hillegom was wel effectief bij een ontvangen kadootje en pakte met een 1-0 zege de volle buit.

De wedstrijd tegen Alliance zou onze beste van de ochtend worden. Pressie-voetbal met de blik vooruit, vlotte combinaties, felle inzet en heerlijk efficiënt met de kansen. Isa dribbelde diep en zette goed door. Ze was de bal even kwijt, maar heroverde het leder direct, kapte naar binnen en liet de bal met een heerlijke krul met links in de verste hoek binnen draaien (1-0). Vlak daarop kort zaalvoetbalspel bij de rechter hoekvlag met Glenn als eindstation en met een prima voorzet vond hij Stan voor het doel en zijn afronding was meedogenloos: 2-0. De 3-0 kwam ook van de voet van Stan, maar nu hoefde hij slechts de bal binnen te tikken, nadat de keeper een pegel van Isa niet kon klemmen.

Tegen ZOB volgde een bloedeloze brilstand. Wel speelden vrijwel alle 20 minuten zich af op de helft van de Zuidoostbeemsters en dat geeft goede hoop voor een beter resultaat volgende week in het hoge noorden als de koploper (ZOB) het op de tweede plaats bivakkerende OG ontvangt.

De inzet van de laatste wedstrijd tegen DSS  was de tweede plek. Het zou de vierde plaats worden, want groen-rood won met 0-2 en zo sloten wij het toernooi niet overtuigend af, maar wel met voldoende perspectief voor het laatste deel van de competitie.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

SVW’27 JO13-1 - OG JO13-1: Eigen schuld of bestolen?

Vergeleken met de winterse omstandigheden van vorige week, leek het nu wel zomer. Dat onze...

Lees meer

SVW’27 JO13-1 - OG JO13-1: Eigen schuld of bestolen?

Vergeleken met de winterse omstandigheden van vorige week, leek het nu wel zomer. Dat onze boys/girl beter gedijen bij deze temperaturen, lieten zij 2 x 30 minuten zien. OG startte fel, zat er bovenop en SVW kwam er niet aan te pas. Al in de eerste minuut speelde Stan zich knap vrij, schoot goed in maar de keeper lag net in de baan van het schot. Sem speelde Dale in, die lekker wegdraaide maar zijn schot over zag gaan. Daarna kon Sem zelf uithalen, nadat Glenn watervlug de achterlijn haalde en goed teruglegde. Deze inzet strandde op de doellijn en nadat Tijn alert onderschepte volgde een veelvoud van corners. Daarna was het momentum even weg, maar OG bleef kansen creëren. Een vrije trap van Sem na een foute terugspeelbal werd knap door de keeper gepareerd en ook een heerlijk snelle aanval over de schijven Twan-Dale-Sem-Isa-Stan leverde niet het verdiende doelpunt op.

De belegering zette onverminderd voort na de pauze. Met een krachtige ingooi bereikte Mauro Stan, die na een fijne passerbeweging Sem inspeelde, die vervolgens mooi wegdraaide en het spel verplaatste naar Dale. Met zijn inmiddels vermaarde steek lanceerde hij de goed meegelopen Thomas. Zijn aanname was prima, het schot hoog en hard, maar het spatte uiteen op de buitenkant van de paal. Roald buffelde onvermoeibaar op links en hierdoor kon Stan tot twee maal toe in de zestien opduiken, maar weer die keeper op zijn weg vond. Tijn probeerde het met een lange voorzet, die Dale met links over veegde. De druk bleef op de ketel en even leek het dat Glenn de ban brak, maar zijn inzet in de korte hoek werd geblokt en de rebound zagen wij er van afstand in gaan, maar bleek toch echt nipt aan de bovenkant van de lat achter te gaan.

Toen Stan weer eens zijn tegenstanders de hielen liet zien, had eindelijk ook de keeper geen antwoord. Het schot werd slechts half geblokt en tergend langzaam rolde de bal dan toch achter de doellijn en was de meer dan verdiende voorsprong een feit: 0-1.

De spitsen van SVW waren de gehele wedstrijd kansloos geweest tegen de beresterke defensie Mick-Thijs-Roald. Thijs was zijn tegenstander steeds de baas en al hangend en Thijs vasthoudend kreeg die echter een onbegrijpelijke vrije trap mee en hier volgde ook nog eens een tegendoelpunt uit. Twan kon inrukken met geel, toe hij cynisch applaudisseerde voor deze arbitrale dwaling. Sem werd vervolgens uit de wedstrijd geschopt door de zoon van de man met de fluit, maar dit was hem volledig ontgaan. OG was van slag van deze weerstand uit onverwachte hoek, maar had dit waarschijnlijk kunnen voorkomen door al eerder ruime afstand te nemen. In deze fase stond gelukkig Tygo op en met enkele magistrale reddingen en solide opstelling van zijn laatste linie, zorgde hij er voor dat de schade beperkt bleef tot 2 verliespunten.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - ODIN’59 JO13-1: IJskoud evenwicht

Als een trage diesel ging deze topper van start in een Siberisch decor en de omstandigheden...

Lees meer

OG JO13-1 - ODIN’59 JO13-1: IJskoud evenwicht

Als een trage diesel ging deze topper van start in een Siberisch decor en de omstandigheden waren verre van optimaal. Toen de fase van aftasten voorbij was, nam OG het initiatief. Bij de eerste echte vloeiende aanval legde Glenn met tegenwind de bal minutieus achter de verdediging, Stan ving op en schoot direct hard in, de keeper redde met de voet maar Tijn was rigoureus en schoot hoog en hard de rebound in de touwen: 1-0. Het had nog mooier kunnen worden, toen bij een snelle aanval Stan de voorzet van Glenn feilloos binnen kopte, maar de vlag omhoog ging voor buitenspel. Niet de enige keer deze middag, maar deze was dan wel terecht.

ODIN, toch de kampioen van de najaarscompetitie, kwam met een poeier in de kruising op gelijke hoogte en verhoogde in de hierop volgende periode de druk op het OG-doel, maar Tygo en zijn verdediging Mick-Thijs-Roald hielden stand. Richting de rust, kreeg OG weer wat grip, maar dichterbij dan een vrije trap van Sem op een Heemskerk’s hoofd kwamen wij niet bij een doelpunt.

Met de wind in de rug zou OG in de tweede helft een overwicht creëren , maar diezelfde wind was ook debet aan een rommelig wedstrijdverloop. ODIN kreeg de bal niet goed weg en werd niet echt gevaarlijk meer. Een aantal OG-ballen schoot te hard door, wij braken wel een paar keer door het centrum door, Stan probeerde het van afstand, de vlag ging makkelijk omhoog (zeker niet altijd terecht nu) en de grootste kans was voor Bauke, maar de snel uitgekomen keeper pareerde de inzet. OG streed voor wat het waard was, maar de 1-1 zou niet meer van het scorebord verdwijnen.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

RKEDO JO13-1 - OG JO13-1: Goede afloop in tumultueuze partij

Na een landelijke autorit trapten wij af op de kunstsprieten van de RK Eendracht Door...

Lees meer

RKEDO JO13-1 - OG JO13-1: Goede afloop in tumultueuze partij

Na een landelijke autorit trapten wij af op de kunstsprieten van de RK Eendracht Door Oefening. Zonder de zieke Glenn, moest het duel even op gang komen, maar al snel bleek dat OG meer kwaliteit had. Met een verfijnde pass bereikte Sem Bauke op de flank en Twan geloofde in de diepe bal die volgde. Zijn goede doorzetten stuitte op de keeper, maar uit de rebound kon Stan wel de score openen: 0-1.

De scheids begint wel een dingetje te worden. Thuis bij OG wordt er in principe nooit in OG-voordeel gefloten. Uit zijn de leidsmannen veelal wel chauvinistisch, maar de fluitende vriend uit Avenhorn maakte het helemaal bont. Mick liep prima met zijn man mee de zestien in, tikte slim de bal aan, die vervolgens ook nog via een groen been tot achterbal gekwalificeerd werd. Geen contact, geen valpartij of schwalbe. De scheids was echter een andere mening toegedaan: de voet van Mick zou de voet van de RKEDO-aanvaller uit balans hebben gebracht: onbegrijpelijk maar wel een pingel en 1-1. Na oplopende frustraties ging OG dan toch onverdroten door met aanvallen. Een corner van Dale nam Sem direct op de pantoffel, maar een verdediger op de lijn bracht redding. Isa’s schot op aangeven van Stan werd gekraakt tot hoekschop. Dale bracht prima voor, de totale luchtmacht vloog eronder door en Bauke profiteerde door in één beweging hard binnen te trappen: 1-2. Een te hoog geheven RKEDO-been onthoofde bijna onze centrale verdediger Thijs, maar de aanval werd uiteraard niet afgefloten. Thijs zette vervolgens zelf de achtervolging in en redde subliem. RKEDO zette een nieuwe aanval op, de voorzet was op maat, de spits schoot goed in, maar had niet gerekend op de weergaloze reflex van Tygo en via zijn hand en de lat zagen wij de bal geen doelpunt worden en eendrachtig werkten Roald, Mauro en Tijn de bal weg . Met een heerlijke loopactie en idem dito cross-pass van Isa kwam Stan in vrije positie voor de keeper en met gevoel vond hij de lege hoek en deze counter betekende een meer comfortabele 1-3 voorsprong. Dachten wij althans, want eendrachtig maar zonder veel oefening besloten de scheids en vlagger de loepzuivere treffer af te keuren wegens vermeend buitenspel. Onbegrijpelijk #2. Toen na een combinatie via Thomas, Dale en Isa ook een glasheldere handsbal geen penalty opleverde voor OG, wisten wij dat er nog een zware tweede helft ging volgen.

En onze angst werd waarheid, mede doordat OG niet meer het niveau van vóór de limo haalde. Minder alert, minder energiek en ook wat rommelig. Oók verzuimden wij om de kansen die wij wel degelijk kregen te verzilveren en er dreigde een herhaling van het HBC-scenario van enkele weken terug. Met een vochtige bilnaad zag de hondstrouwe achterban vanaf de tribune in de slotseconden een hoge voorzet bij de tweede paal op een RKEDO-hoofd eindigen, maar tot ieders opluchting ging de bal aan de bovenkant van de lat over de doellijn en niet eronder, zodat wij toch als trotse koploper volgende week gaan aantreden in de kraker tegen ODIN’59.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - AFC 34 JO13-3: Mooie en verdiende zege

Met de wiskundige formule K x i = R sloot Otto de voorbespreking af. Kwaliteit is zonder...

Lees meer

OG JO13-1 - AFC 34 JO13-3: Mooie en verdiende zege

Met de wiskundige formule K x i = R sloot Otto de voorbespreking af. Kwaliteit is zonder twijfel aanwezig in de groep en zolang de Inzet richting de 100% gaat, is de uitkomst een prima Resultaat! Niet gehinderd door enige wiskundige kennis, waren de eerste daden echter van AFC. De paal redde ons nog bij de eerste aanval, maar het tweede schot was al snel raak: 0-1. OG sloeg direct terug, want bij een corner van Dale torende Ryan hoog boven iedereen uit, kopte krachtig in waarna Thijs de rebound resoluut binnen knalde: 1-1. En toen volgde een majestueuze show, waarbij ook de I nog eens de 100% aantikte. Het resultaat volgde automatisch. Bauke zette goed door op rechts, de aanname van Dale was perfect en de steek op Stan briljant, waarna Stan rustig en koelbloedig 2-1 op het scorebord zette. AFC probeerde wat terug te doen, maar kreeg vervolgens een heerlijk efficiënte counter om de oren. Uitverdedigen van Roald, een bal op maat van Glenn in de diepte op Dale, die het overzicht behield en verlengde op Stan, die weer beheerst laag de bal langs de keeper in het hoekje prikte: 3-1.  OG heerste op het middenveld. Isa liet haar Alkmaarse klasgenoten zien wie de beste was en zit aanstaande maandag met een grote glimlach in de klas. Ryan gaf ons team het extra gif en balans, waardoor Twan en Dale creatief combineerden. Na een lastig begin, herpakte Mick zich uitstekend en vanaf zijn voet startte een vlotte aanval, die via Ryan en Glenn tot een corner leidde. Deze bal schoot door, Tijn pikte op maar werd randje zestien getorpedeerd. Glenn probeerde de vrije trap eerst in de korte hoek te knallen, maar toen het muurtje te snel inliep, mocht hij nogmaals aanleggen en deze trap krulde hij hoog in de verste hoek, mjammie en 4-1.

AFC legde er ook eentje in de kruising (4-2) maar OG bleef dominant wervelen. Bij een corner hing een driekoppige OG-luchtmacht het hoogst, waarna Twan de snelste op de grond was en de stand naar 5-2 tilde. Het regende nu scherpe aanvallen. Mauro schoot van afstand net naast. Tijn vierhoekte met Glenn, Stan en Dale de zestien binnen, maar het leverde slechts een corner op. AFC verdedigde moeizaam uit, Mauro ving op, gaf af aan Dale, die met een machtige uithaal de ruststand op een comfortabele 6-2 zette.

In het tweede bedrijf consolideerde OG zonder tot het weergaloze niveau van de eerste helft te komen. Toch was het goed om te zien, dat de rijen gesloten bleven en er weinig tot niets werd weggegeven. Tygo deed wat hij moest doen en was ook solide bij het opzetten van nieuwe OG-aanvalsgolven. Thijs wordt wekelijks een steeds grotere frustratie voor de diepste spits en om hem heen speelden ook Roald en Mick een puike partij. Een halffitte Sem pakte nog wat minuten mee en hoe fijn zou het zijn als hij weer 100% van de partij zou kunnen zijn. Thomas was twee keer dicht bij zijn eerste JO13-1-treffer, maar de keeper lag twee keer hinderlijk in de weg. De Stelling van Otto werd deze middag wetenschappelijk bewezen, want het Resultaat was 3 punten, een blij publiek en een nesteling aan de kop van de ranglijst.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

HBC JO13-1 - OG JO13-1 : Onnodig gemorste punten

OG had duidelijk geleerd van de eerdere oefenwedstrijd tegen het andere oranje uit Heemstede....

Lees meer

HBC JO13-1 - OG JO13-1 : Onnodig gemorste punten

OG had duidelijk geleerd van de eerdere oefenwedstrijd tegen het andere oranje uit Heemstede. De gevaarlijke centrumspits zat vanaf aanvang in de zak van Thijs en kwam daar ook nooit uit. Bij zijn eerste sprint liet Stan zijn tegenstander de hielen zien en magnifiek bekeken schoof hij 0-1 binnen via de binnenkant van de paal. Een vrije trap van Dale ging via de gestrekt duikende keeper naast en uit de hierop volgende corner was ook Bauke dicht bij de 0-2. De werkelijkheid werd anders want even niet opgelet en het was 1-1 en alweer uit een corner zelfs 2-1, volledig tegen de verhoudingen in. Een fors aantal corners voor het HBC-doel leverden hachelijke situaties op, maar geen doelpunten. Een goede aanval, die werd ingezet door Thomas en via Roald en een soepele één-twee tussen Stan en Dale, ramde Tijn net over. Uit onverwachte hoek kregen wij hulp. De scheidsrechter was een vader op Uggs, die snel uit de kantine was opgetrommeld en alles op afstand probeerde te volgen. Hij miste handsballen en overtredingen van HBC, maar dus ook de correcte sliding op Glenn die diep ging op een heerlijke pass van Dale. Glenn duikelde gretig mee, kreeg een pingel cadeau die Dale vervolgens wel onberispelijk in schoot: 2-2.

In de tweede helft ging OG overtuigend op zoek naar de voorsprong. Isa zette de toon met een streep net over de dwarsligger. De tandem Dale-Stan sneed als een warm mes continue door de oranje-defensie, maar we waren ongelukkig in de afronding of voerden de huzarenstukjes als volleerde zaalvoetballers soms net even te ver door. Na een korte combinatie via Thomas en Twan belandde de bal bij Dale, die weer Stan blindelings wist te bereiken en nu was het wel raak. Met zijn tweede treffer zorgde Stan dus voor 2-3 en was HBC rijp voor de sloop. Wij verzuimden echter om enkele 100% kansen te verzilveren, waardoor in de slotfase HBC toch weer wat geloof kreeg in meer. Mick bikkelde lekker op rechts, Mauro gaf subliem rugdekking, Tygo redde formidabel in de korte hoek en Isa testte zelfs de kwaliteit van het HBC-textiel, maar in de laatste seconden werden wij toch gestraft voor het in de wedstrijd houden van HBC. De gelijkmaker was zuur en onverdiend, maar wel de realiteit.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Alliance JO13-1: Einde oefenserie, op naar de nieuwe competitie

De laatste wedstrijd in de oefenserie was tegen Alliance. Zonder Twan, Mauro en Sem, maar met...

Lees meer

OG JO13-1 - Alliance JO13-1: Einde oefenserie, op naar de nieuwe competitie

De laatste wedstrijd in de oefenserie was tegen Alliance. Zonder Twan, Mauro en Sem, maar met Ryan en Aron als invallers domineerden wij het eerste deel van de wedstrijd. Echt sprankelend zou het vandaag niet worden. Niet dat Alliance de pannen van het dak speelde, het was eerder dat OG niet echt los kwam. Waar normaliter de kansen soepeltjes gecreëerd werden, ging het vandaag wat moeizaam.

Een vleugje slordigheid er bij en dat leidde tot een soms wat rommelig middenveld-gevecht. Aan de inzet en de wil lag het dan ook niet, maar de brille om te overtuigen was er simpelweg niet. Alliance kwam met hulp op 0-1, de OG-gelijkmaker was daarentegen wel briljant. De ingooi van Bauke kopte Glenn achterwaarts door op Stan. Linksvoor stond Tijn al paraat om de pass van Stan kegelhard achter de kansloze keeper te knallen (1-1). Met een dubbele poort en verfijnde stift sloot Tijn zijn goede eerste helft af. Met twee pogingen van afstand slaagden Aron en Dale er bijna toch nog in om met een voorsprong te gaan rusten.

In het tweede deel werden stevige duels uitgevochten en dat was misschien wel de grootste winst van deze wedstrijd. Dat aspect moeten wij zeker meenemen naar de competitie. Door een kadootje kon Alliance het gevoel van de overwinning meenemen (1-2). Met wat extra trainingsarbeid moet het toch mogelijk zijn om met deze ploeg volgende week energiek de competitie te gaan openen. Nu alleen nog even afwachten in welke poule dat gaat worden.

 

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - HBC JO13-1: Vermakelijke remise

Op deze zaterdagochtend was het publiek de grote winnaar want OG en HBC presenteerden een...

Lees meer

OG JO13-1 - HBC JO13-1: Vermakelijke remise

Op deze zaterdagochtend was het publiek de grote winnaar want OG en HBC presenteerden een oefenwedstrijd waar alles in zat. OG startte sterk met een fijne combinatie tussen Mick, Mauro en Glenn, die Twan diep stuurde en zijn terug gelegde bal besloot Isa snoeihard op de paal uiteen te laten spatten. Isa op haar beurt gaf een crosspass op Tijn, die zijn mannetje omspeelde en vanaf de achterlijn Stan bereikte, die vervolgens koelbloedig afrondde: 1-0. Het zou de wedstrijd van de verfijnde steekpass worden. Glenn opende met zo’n pass op Stan, die het vizier alleen iets te hoog had staan dit keer. Uit de counter viel het doelpunt wel aan de andere kant: 1-1 en in deze fase nam HBC het initiatief wat over door extra felheid er in te gooien. Met een weergaloze redding voorkwam Tygo dat een doorgebroken HBC-er kon scoren, maar daarna was HBC toch iets alerter en kwam in een mum van tijd op 1-3. Het driehoekje Mauro-Isa-Twan was al geniaal, maar de superpass van Twan die volgde, was nog eens overtreffend. Precies passend en met precies genoeg snelheid verzond hij de bal langs drie HBC-ers op de doorgelopen Stan, die nu nauwkeurig binnenkrulde: 2-3 en met deze aansluitingstreffer gingen wij rusten.

Vanaf de aftrap gaf Isa een lange bal op Bauke, die echter op de keeper stuitte en de rebound van Mauro was hard, maar had niet de goede richting.

De voorhoede van oranje-wit was gevaarlijk. Door korter te dekken, kreeg Roald meer grip op de rechterspits en deze angel was er nu dus wel uit. In het centrum speelde Thijs een dijk van een tweede helft en veni-vidi-vicieerde over de sterke en behendige voorste spits. Klasse. Mick op rechts was zeker meester over zijn tegenstander en kon dus ook voorwaarts extra inbrengen. Nadat Stan zijn bal net vóór de doellijn weggegleden zag worden, kwam HBC toch weer tot scoren: 2-4 maar OG toonde veerkracht en ging nu volle bak.

Thomas krulde fijntjes de bal langs de linkerlijn op Tijn en zijn voorzet belandde op de punt van de schoen van Dale, maar een brij aan benen smoorde deze inzet. Tijn drong niet veel later weer de zestien in en werd onreglementair -zoals dat heet- gestopt. De terechte penalty schoot Dale hard en laag binnen: 3-4. Met nog enkele minuten op de klok zette OG nog éen maal aan. Niemand verzaakte en hierdoor nam de druk immense vormen aan voor HBC. Een corner werd nog uitverdedigd, maar toen Dale opnieuw de bal de doelmond inpompte, floepte Stan voor zijn verdediger en verschalkte hij ook de keeper. Met deze apotheose werd een verdiend gelijkspel over de streep getrokken: 4-4. Met de wetenschap dat Sem zelfs nog ontbrak vanwege een blessure, mochten wij tevreden zijn met deze volgende stap naar de start van de competitie.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Badhoevedorp JO13-1 - OG JO13-1 : Leerzame oefenpot

Kunstgras met kurkkorrels is formeel beter voor de gezondheid, maar niet voor de knieën, want...

Lees meer

Badhoevedorp JO13-1 - OG JO13-1 : Leerzame oefenpot

Kunstgras met kurkkorrels is formeel beter voor de gezondheid, maar niet voor de knieën, want enkele bloedige kniegewrichten na afloop leken te duiden op een stevige strijd. Zo startten wij wel. Vanaf de aftrap vond Isa Dale, die zich los wurmde en de bal bekeken plaatste tot bij de verste paal, waar Stan na 20 seconden de 0-1 binnen liep. Vlak daarna kregen wij een corner, die Glenn laag bij Dale afleverde en zijn verlenging naar wederom de verste paal, zorgde er voor dat Stan ook 0-2 kon intikken.

Een monsterscore leek in aantocht, maar de praktijk was dat na de eerste prima 10 minuten, OG inzakte en de eerdere strijdlust samen met de hagelkorrels in het kurk wegsmolt. Badhoevedorp kopte zich uit een corner naar 1-2 en Thijs voorkwam de 2-2 door met een formidabele inhaalrace twee aanvallers te achterhalen en effectief weg te verdedigen. OG herstelde zich enigszins, ging weer combineren en uit zo’n combinatie via Mick, Mauro en Glenn legde Dale op tijd breed maar kon Bauke er slechts een corner uit slepen. Tijn kopte die op het dak van het doel en later volgde nog een fijne afstandstrap van Roald.

Voetballen kunnen wij allemaal, maar in de rust kwamen wij samen tot de conclusie dat ook strijd en inzet toch echt basisingrediënten waren om in de nieuwe competitie ook in de hogere regionen mee te kunnen doen. Met deze boodschap kwam het team nu wel feller voor de dag. Na goed doorzetten op een pass van Thomas, legde Glenn prima terug op Tijn, maar zijn schot miste overtuiging en de rebound van Dale eindigde ook op de keeper. Stan mikte een na een heerlijke actie recht op de keeper, kreeg wel een corner waar de keeper onderdoor ging, waarna Stan alsnog met het hoofd fijntjes 1-3 binnen knikte. Onze invaller-keeper Perry voetbalde goed mee, was vaak het startpunt van de opbouw en met een ferme duik tikte hij ook een gevaarlijke bal uit de benedenhoek. Een prima debuut derhalve. Man van de match werd echter Dale. Ongrijpbaar voor de defensie kreeg hij ten onrechte geen corner, maar zijn wraak volgde op de slechte achterbal, die hij met een krul over de keeper schoot:1-4. Een hoogstandje van Thijs bij een corner, opvangen op het dijbeen waarna met de punt van de voet op doel geschoten werd, ging net over. Bij een corner van Badhoevedorp in de laatste minuut stonden wij weer niet goed opgesteld, waardoor eenvoudig de eindstand op 2-4 werd gezet.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - RCH JO13-1: Eclatante start van 2018

Na de pittige “Oliebollentraining” van Otto van woensdag startten wij met een complete en...

Lees meer

OG JO13-1 - RCH JO13-1: Eclatante start van 2018

Na de pittige “Oliebollentraining” van Otto van woensdag startten wij met een complete en ogenschijnlijk afgetrainde, maar zeker gretige selectie, het nieuwe voetbaljaar. Even wennen, maar al snel wisten de spelers elkaar steeds makkelijker te vinden in de eerste oefenpot tegen de 1e-klasser uit Heemstede. Wij hanteerden een iets afwijkende opstelling om in de naar verwachting sterkere nieuwe poule ook een Plan B achter de hand te hebben. Stan liet een eerste hoogstandje zien door eerst een poort uit te delen en daarna bijna de keeper met een lob te verschalken. Collectief storen leverde bijna een doelpunt op. Roald zat goed op zijn man en hierdoor neutraliseerde hij de meest gevaarlijke aanvaller van RCH. Vanaf de zijkant slingerde Glenn een vrije trap bij de eerste paal, waar Bauke niet een doelpunt, maar wel een corner verdiende. Ook deze werd identiek door Glenn bij de eerste paal gelegd en nu ramde Twan wel resoluut binnen: 1-0. Bij een corner van RCH was Tygo met de vuisten vakkundig winnaar en aan de overkant strafte Dale blauw-zwart geklungel meedogenloos af: 2-0. OG schakelde een versnelling door en op aangeven van Isa demarreerde Dale naar de achterlijn en de voorzet op maat werd door Stan in één voetbeweging tot doelpunt verwerkt. Lekkere goal en 3-0. RCH werd nu helemaal vastgezet en de uithaal van Thijs spatte van de lat terug, Sem ving op, speelde zich vrij en haalde verwoestend uit: 4-0. OG hield de wurggreep aan en met een heerlijke steek speelde Glenn Stan vrij in de zestien. Zijn inzet kon de keeper maar half pareren en de rebound was een makkelijke intikker voor de alerte Dale: 5-0. Uit een identieke aanval met weer Stan als eerste schieter was het vervolgens Bauke die direct reageerde en de terugspringende bal prima binnen knalde: 6-0.

 

In de tweede helft lag het tempo wat lager. OG bleef de betere partij, maar RCH kon nu af en toe wat aanklampen. Tijn was goed ingevallen en vanaf links kwam hij na een rush net wat kracht te kort om te scoren, maar de 7-0 volgde niet veel later toen Stan opstoomde via de as en beheerst binnen schoot. RCH maakte 7-1 met een rare lob die via paal en lat achter de lijn viel. OG antwoordde direct want met een verfijnde en slimme pass net over de verdediging vond Mick Glenn, die de keeper omspeelde en 8-1 liet aantekenen. Met een prima blok voorkwam Thomas een 100% doelpunt. Na een vlot “vierkantje” op het middenveld tussen Bauke, Mauro, Thijs en Mick, kopieerde Mick zijn eerdere meesterlijke pass en nu was het Stan die opving en koel afwerkte: 9-1. Uiteindelijk maakte RCH een tweede eretreffer en kon de ouverture als een prima start van 2018 betiteld worden.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Koninklijke HFC JO13-2: Klaar met bekeren

De laatste officiële wedstrijd van 2017 was de bekerwedstrijd tegen het niet in hagelwit, maar in...

Lees meer

OG JO13-1 - Koninklijke HFC JO13-2: Klaar met bekeren

De laatste officiële wedstrijd van 2017 was de bekerwedstrijd tegen het niet in hagelwit, maar in het blauw gestoken Real uit Haarlem. Doorbekeren zou normaliter niet een onmogelijke opdracht zijn, maar OG loopt de laatste weken op het tandvlees met kleine en grotere blessures en dit zou ons vandaag lelijk gaan opbreken.

De wedstrijd dan. Die speelde zich geruime tijd af op het middenveld, was wat rommelig met de nodige onzuivere passes en zonder echte rijpe doelkansen. Stan was nog het dichtst bij de openingstreffer toen hij na een slimme steekpass van Jordy zijn schot door de keeper uit de hoek gedoken zag worden. Via de vingertoppen van Tygo spatte een schot van HFC op de lat uiteen. Eindelijk ging OG dan toch de druk wat opvoeren waardoor er direct wat spanning was te noteren in het doelgebied van HFC. Het was dan ook ongelukkig dat juist in deze fase HFC naar 0-1 counterde.

Na de rust maakte HFC er al snel 0-2 van en OG was vandaag niet bij machte om met ons gewenste pressie-voetbal de tegenstander “kapot” te spelen. Een lekker genomen vrije trap van Isa werd door een speler van HFC prachtig achter zijn eigen keeper gekopt (1-2) en dit doelpunt was nog even de aanzet tot een jachtje op de gelijkmaker, maar de echte overtuiging ontbrak. Het bekeravontuur stopte dus op deze koude zaterdagmiddag en vanaf eind januari kunnen wij ons dan ook 100% gaan focussen op de 2e fase van de competitie. Met hopelijk een 100% fitte en 100% complete ploeg!

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - SVA JO13-1: Passende afsluiting 1e seizoenshelft

Mauro en Twan waren ontslagen uit de ziekenboeg en dat was de grootste winst al voor de aftrap....

Lees meer

OG JO13-1 - SVA JO13-1: Passende afsluiting 1e seizoenshelft

Mauro en Twan waren ontslagen uit de ziekenboeg en dat was de grootste winst al voor de aftrap. Bauke zit er helaas nog in en doordat ook Thomas, Thijs en Mick niet 100% fit waren, was het afwachten hoe wij de eindstreep zouden halen.

De start was in ieder geval weer prima. Glenn zette goed door en de terugspringende bal was een eitje voor Stan om binnen te werken, ware het niet dat hij teruggevlagd werd voor vermeend buitenspel. Jordy was vandaag de voorste punt in onze ruit op het middenveld en was de verbindende schakel met de aanval Een lekkere kaats van hem op Isa, Dale diep en zijn voorzet werd door Glenn net over gelepeld. De eerste echte SVA-aanval werd door Tygo met een vakkundige duik onschadelijk gemaakt en een één-op-één duel met de spits tikte hij met de knie eruit. Mick haalde vervolgens met sterk verdedigend werk de angel uit enkele aanvallen vanaf SVA’s linkerkant. SVA werd wel wat sterker en juist in deze fase sloeg OG genadeloos toe. Dale werd neergelegd en Glenn leek de vrije trap voor de pot te slingeren, waar de totale OG-luchtbrigade al was opgesteld. Glenn mikte echter direct op het doel en de bal zeilde er feilloos via de onderkant van de lat en de paal in. Prachtige goal en 1-0. Met een formidabele steekpass zette Jordy Stan vrij maar zijn schot stuitte op de keeper en OG had duidelijk de regie weer in handen. Helaas kon Thijs niet meer verder. Sem verzorgde de opbouw vanuit onze defensie en een lange bal werd door Stan in één beweging langs de ver uitgekomen keeper geschoten. Twan nam het zekere voor het onzekere en met een speler in zijn nek verlengde hij de bal tot over de doellijn: 2-0.

 

Door een slappe instelling bij de start in het tweede deel, lieten wij SVA in mum van tijd terug komen tot 2-2 en het roemloze déja-vu scenario van vorige week doemde weer op. Dit keer rechtte OG wel de rug en gezamenlijk werd de jacht op 3 punten ingezet. Het collectief storen en opjagen loonde. Verdedigend SVA-geklungel probeerde Dale direct af te straffen, maar het was Stan die uit de rebound de 3-2 binnen schoot. De meester van de assist Dale kreeg uiteindelijk toch ook zijn doelpunt. Glenn nam een corner slim laag en Dale schoot bij de eerste paal met een vloeiende beweging 4-2 in de touwen. SVA was verslagen al moest Tygo nog wel twee keer handelend optreden. Een pegel van Isa werd vervolgens door de keeper over getikt en een poeier van Tijn vloog voorlangs. Mauro speelde weer net zo sterk en foutloos als voor zijn liesblessure en omdat ook zijn maatjes achterin Sem, Roald en Thomas de boel controleerden, kwam SVA niet meer in de buurt van ons doel en kwam de derde plek op de ranglijst niet meer in gevaar. Virtueel tweede zelfs als de resterende wedstrijden van het programma niet meer gespeeld gaan worden.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Zaanlandia JO13-1 - OG JO13: Patroon doorbreken

 Al weken starten wij de wedstrijden goed en vandaag was het niet anders. Soepele combinaties,...

Lees meer

Zaanlandia JO13-1 - OG JO13: Patroon doorbreken

 Al weken starten wij de wedstrijden goed en vandaag was het niet anders. Soepele combinaties, sterk in de duels, knappe individuele acties en voldoende doelrijpe kansen. Zaanlandia stond rond de zestien en beperkte zich tot paniekerig wegschieten van ballen. Een scherpe voorzet van Isa werd door Tijn hard ingeschoten. De keeper redde half en Glenn schoot binnen, maar ondanks dat er een Zaanlandiër op zijn eigen doellijn stond, werd dit doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Glenn kreeg een herkansing bij een volgende aanval toen Stan het luchtduel met de keeper aanging, en de afvallende bal alert door Glenn werd afgerond: 0-1 en geen vuiltje aan de lucht.

Ook al weken slagen wij er niet in om efficiënter met de doelkansen om te gaan, waardoor er lang een brilstand blijft staan of zoals vandaag een magere 0-1 voorsprong.

Ook al weken laten wij de teugels te vroeg vieren, waardoor de tegenstander de gelegenheid wordt geboden om terug in de wedstrijd te komen. Nu duurde de OG-dominantie slechts 20 minuten. Daarnaast werden er ook afgelopen zaterdag weer presentjes uitgedeeld, waardoor wij vroeg in de tweede helft tegen een 2-1 achterstand aankeken terwijl een ruime voorsprong op dat moment zeker geen utopie zou zijn geweest.

Anders dan in de andere weken hadden wij vandaag niet de veerkracht om de spiraal te doorbreken. Zaanlandia –toch zeker geen hoogvlieger- kon ongestoord uitlopen naar 4-1 en van spanning was allang geen sprake meer.

Door blessures hebben wij dit seizoen nog geen enkele keer met een complete O13-1-selectie kunnen aantreden en wij snakken naar een situatie van stabiliteit waarin het niveau uit de eerste 20 minuten een hele wedstrijd volgehouden kan worden. En waarbij op zijn minst 70% van de kansen verzilverd wordt. Het kan en mag echter geen excuus zijn voor de afstraffing tegen een middelmatige tegenstander. Later wij er van leren, vooruit kijken en 2017 nog knallend afsluiten. Eén zege is voldoende om de 3e plaats veilig te stellen in de competitie en een tweede zege is voldoende om door te bekeren in 2018.

 

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Assendelft JO13-1 - OG JO13: Zakelijke overwinning

De bijnaam van de Assendelvers is Spanjolen, maar bij een aftrap om 9.00 uur ’s ochtends waren...

Lees meer

Assendelft JO13-1 - OG JO13: Zakelijke overwinning

De bijnaam van de Assendelvers is Spanjolen, maar bij een aftrap om 9.00 uur ’s ochtends waren er weinig Spaanse temperaturen te meten. Deze ploeg had koploper ODIN 3 punten afhandig gemaakt, maar al snel werd duidelijk dat OG normaliter hier niet ten onder zou gaan. Wij startten voortvarend. Het eerste schot van Tijn werd geblokt, Roald profiteerde bijna van een miscommunicatie van de keeper en de centrale verdediger en het schot van Glenn op aangeven van Dale werd nota bene door Stan tegen gehouden. Stan revancheerde zich, zette zich met een mooie passeerbeweging vrij voor de keeper en in tweede instantie scoorde hij beheerst 0-1.

Mick en Isa combineerden lekker op rechts, Dale werd de diepte in gestuurd en zijn voorzet kopte Roald via een Spanjool bijna binnen. De hieruit volgende corner van Dale werd door de keeper slechts half weg gebokst en met een halve omhaal knalde Sem 0-2 binnen. Het publiek begon al wat warmer van binnen te worden en de OG-druk hield aan. Uit een counter, die startte bij Thijs en via Stan bij Tijn belandde, zeilde het schot van laatst genoemde over en Jordy was vrijwel direct na zijn invalbeurt bijna succesvol. Tygo had nog werkelijk niets te doen gehad en om toch wat te kunnen laten zien, gooide hij de bal pardoes bij een Spanjool in de voeten om vervolgens met een fraaie zweefduik de bal uit de verste hoek te tikken.

Na de onderhoudende eerst helft volgde een wat sobere en zakelijke tweede helft. Zonder zelf al te zeer te imponeren kwam OG niet in de problemen. De laatste linie met Mick, Sem en Thomas stond en met Thijs er vlak voor was dit allemaal redelijk dicht getimmerd. Isa zette nog maar eens aan, maar zag haar schot geblokt worden. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jordy en met een heerlijke krul, lepelde hij van grote afstand de bal subliem over de iets te ver voor zijn doel staande keeper: 0-3. Met deze zege werden wij rond kwart over tien in ieder geval voor enkele uren de virtuele koploper in de poule.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Sporting Krommenie JO13-1: Wervelende 1ste, weifelende 2e helft

Na een gezamenlijke lunch en voorbespreking opende OG furieus. Al in de eerste minuut brak...

Lees meer

OG JO13-1 - Sporting Krommenie JO13-1: Wervelende 1ste, weifelende 2e helft

Na een gezamenlijke lunch en voorbespreking opende OG furieus. Al in de eerste minuut brak Tijn goed door op links en zijn fijne voorzet werd weggewerkt tot rond de penaltystip waar Isa aanlegde en snoeihard een bal afvuurde die via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Later hoorden wij dat de stuit wel degelijk achter de doellijn was geweest, maar noch de scheids noch de grens hadden het (willen) zien.

Niet getreurd want OG bleef doorbeuken. Een snelle aanval schoot Dale naast en via Glenn en dezelfde Dale werd Isa vrij gezet voor de keeper, die met de toppen van de handschoen kon redden. Niet veel later viel de openingstreffer dan toch: Thijs en Stan combineerden door het centrum, waarna Dale met een steekballetje Glenn bereikte en na een vernuftige voorzet was Stan het eindstation om de 1-0 binnen te schieten.

Krommenie werd volledig overklast. Mick heerste en verdedigde heerlijk kort en fel. Sem’s vrije trap was hard maar miste hoogte, iets wat Thijs teveel meegaf aan een afvallende bal want hij schoot ruim over het tweede hek. Bauke onderschepte een knullige achterbal, zocht de achterlijn op en zijn voorzet werd door Glenn met een fluwelen voetbeweging achter de doellijn gewerkt: 2-0. Sinterklaas was koud in het land en het bleef smullen geblazen. Heerlijk opbouwend werk van Thomas, de achteloze combinaties tussen Stan en Dale, het opjagen van Roald en Isa, de gevaarlijk indraaiende corners van Glenn, die Sem en Isa achtereenvolgens hard inschoten maar geblokt zagen. Het stiftje van Bauke op weer een goede voorzet van Tijn. Ryan en Aron pasten zich moeiteloos aan het hoge niveau. Isa dolde in de hoek op de vierkante meter 4 Krommeniërs en op het moment dat half Sporting zich er mee ging bemoeien, schoof ze Thijs de bal in de voeten. Thijs draaide fijntjes naar binnen en haalde machtig uit met de linker en de 3-0 suisde over de keeper in de touwen. Mjammmmie!!

Uit hun enige aanvallende impuls maakt Sporting zowaar 3-1, maar OG stelde gelijk orde op zaken want uit een corner van Tijn knalde Glenn de marge weer op drie: 4-1.

In de tweede helft was OG geen schim meer van de machtige en dartelende samba-ploeg uit het eerste deel. De concentratie was weg, we werden slordig en Tygo kreeg het drukker dan hij lief had. Enkele reddingen liepen goed af, maar het onheil kon niet uitblijven. Pas bij 4-3 herpakten wij ons enigszins en de eerste goede kans was voor Aron (net naast). Daarna excelleerde met name het duo Dale-Stan. Twee maal was Dale de aangever en tweemaal maakte Stan het klusje vakkundig af. Door een onterechte penalty (een zeer correcte sliding van Roald) ging er uiteindelijk een stand van 6-4 de boeken in.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Velsen JO13-1 - OG JO13-1: OG maatje te groot in derby

Velsen trad aan met de nodige klasgenootjes en deze derby moest dan ook gewonnen worden. Twan...

Lees meer

Velsen JO13-1 - OG JO13-1: OG maatje te groot in derby

Velsen trad aan met de nodige klasgenootjes en deze derby moest dan ook gewonnen worden. Twan was er na wekenlang blessureleed weer bij en het team kleunde er gelijk lekker in. Isa-Bauke was op rechts een gevaarlijke tandem, maar de eerste kans ontstond toen Sem door de verdediging soleerde en met rechts over schoot. Bij een mislukte uittrap was Thijs alert, bediende hij Stan maar zijn inzet verdween via de keeper langs de paal naast. Dale bracht de corner hoog in en voorbij de tweede paal ving Twan op, legde Roald vervolgens terug op Isa en die haalde van buiten de zestien werkelijk verwoestend uit. Vanaf de kant zagen wij de bal geleidelijk steeds iets klimmen en als een meteoriet sloeg die net onder de kruising binnen: 0-1. Heerlijk!

Niet veel later haalde Dale vanaf ongeveer dezelfde plek uit, maar de daling van deze bal zette iets eerder, waardoor de keeper kon redden.

Een vlotte aanval op rechts werd ingezet door Mick en via Bauke en Isa werd Thijs bereikt, die naar binnen kapte en met links rakelings over de lat knalde. Tijn viel sterk in, brak direct door en via Glenn, Stan en Isa leverde dit bijna een doelpunt op. Velsen kwam niet onder de druk uit en het wachten was op het tweede OG-doelpunt. Dat volgde na een aanval uit het boekje. Met een verfijnde passeerbeweging dolde Glenn zijn tegenstander, waarna Stan verlengde op Bauke, die goed opdook en resoluut 0-2 binnen schoot. Hierna nam OG wat gas terug en onbedoeld werd Velsen zo weer een kans geboden mee te doen. Vlak voor rust startte de Velsense spits van eigen helft en snelde alleen op Tygo af. In dergelijke situaties is onze goalie vaak de winnaar en ook nu reageerde hij bliksemsnel en op Casilliasaanse-wijze bracht hij redding met de rechtervoet.

Op de wervelende eerste helft volgde een wat gezapige tweede. Qua voetbalspel dan, want op de inzet en strijd was weinig aan te merken. Thomas schakelde de snelle rechterspits vakkundig uit en ging zich ook steeds meer met de aanvalsgolven bemoeien. Met name Thijs speelde echter een formidabele wedstrijd. Hij verloor geen duel en corrigeerde als Willy van der Kerkhof in zijn beste dagen. Roald brak goed door en de hierdoor verdiende corner werd door Tijn op het hoofd van Glenn gelegd, maar die bal ging naast/over. De kleine Velsen-keeper zat erg knap nog bij de vrije-trap-streep van Sem. Velsen maakte uit een scrimmage 1-2 en werd het zowaar nog onnodig spannend ook toen een hotsenknots-situatie voor ons doel net goed afliep.

Een ogenschijnlijk onhoudbare pegel van Sem wist de keeper toch nog met een hand tegen de lat te duwen, maar Stan had vervolgens geen moeite om de terug stuitende bal binnen te lopen: 1-3. Velsen knakte, OG kreeg een veelvoud aan corners maar de doelpunten vielen na twee knappe individuele acties van Glenn. Bij de eerste werd zijn schot geblokt door een Velsen-hand. Bij de penalty bleef de keeper ook na het fluitsignaal nog in de hoek bezig met zijn voorbereiding, zodat Sem de bal dus maar simpel in de andere lege hoek schoot: 1-4. Met een heerlijke voetbeweging lanceerde Stan in de slotminuten Glenn, die twee verdedigers de hielen liet zien, de keeper soepeltjes omspeelde en met links de eindstand op 1-5 zette uit een lastige hoek.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - EDO JO13-1: Vervelende counters

Na de zege op de voormalige koploper stond nu de derby tegen de nieuwe koploper EDO op het...

Lees meer

OG JO13-1 - EDO JO13-1: Vervelende counters

Na de zege op de voormalige koploper stond nu de derby tegen de nieuwe koploper EDO op het programma. Dat was gelijk de eerste parallel met vorige week. Met een snel genomen vrije trap stuurde Roald Dale de diepte in, maar via een EDO-been ging zijn schot naast. Uit de corner van Glenn nam Dale de bal lekker ineens op de pantoffel, maar nu weer over helaas. Bauke verdiende na een goede actie een tweede corner en deze kopte Stan in, maar EDO kon ruimen. Ook Glenn was na een foutje in de zwart-rode defensie dicht bij de openingstreffer. Ondanks het overwicht van OG viel die treffer aan de andere kant, want uit de eerste counter was EDO direct succesvol: 0-1.

En dit zou een beetje het beeld van de wedstrijd gaan worden. Zonder echt briljant te zijn, was OG de betere en hardwerkende ploeg en EDO beperkte zich tot de boel dichthouden om af en toe met een counter te verrassen. OG verhoogde het tempo en een nieuwe corner slingerde Roald in de zestien, waarna zowel de inzet van Sem als die van Dale strandde in een brij van benen. Mick verdedigde sterk, veroverde de bal en via Isa werd de opgekomen Thijs bereikt die een voorzet op maat afleverde, waarna Dale goed afrondde maar ook nu ging de bal net over de dwarsligger. OG kwam verdiend op gelijke hoogte toen Glenn geloofde in een lange bal van Isa. Hij had gelijk want de keeper verkeek zich op de stuiter en met een krachtige sliding gleed Glenn de 1-1 binnen. Het was vervolgens doodzonde dat EDO uit de tweede counter efficiënt 1-2 maakte, want nu liepen wij weer achter de feiten aan.

Na de rust knalde OG uit de startblokken. Tijn snelde langs de linkerzijlijn en gaf een heerlijke voorzet, die Dale net zo heerlijk direct op de wreef nam (maar weer net naast). Met een briljant technisch hoogstandje legde Isa drie EDO-ers in de luren en voor het publiek was dat smullen natuurlijk. Een handsbal van EDO werd nog weggewuifd, maar op een overtreding volgde dan toch wel een penalty. Glenn legde aan en zag zijn poeier op de lat uiteenspatten. OG bleef kansen krijgen, maar Stan en Joshua waren ongelukkig in de afwerking. Achterin stond het nu beter. Ryan buffelde op het middenveld en Thomas en Thijs waren alert bij de sporadische aanvallen van EDO, waardoor Tygo maar een paar keer echt in hoefde te grijpen.

De wedstrijd zat op slot, OG kon de bevrijdende treffer niet maken en EDO geloofde het allemaal wel. Het werd tijd voor ons geheime wapen: de vrije trap van Sem. De afstand was iets dichter bij dan vorige week. De aanloop met hupje hetzelfde. Het schot even hard en strak, maar wel iets klimmend naarmate het doel dichterbij kwam. De inslag was nu iets meer richting de kruising, maar net als vorige week was de keeper volledig kansloos en het doelpunt was net zo weergaloos en geldig: 2-2.

Met deze uitslag kreeg OG te weinig, maar zorgde het er wel voor dat ook EDO koploper af was. De top van deze poule zit dicht bij elkaar en dat belooft nog veel spanning in de resterende wedstrijden. Wij hopen op een snel herstel van de geblesseerde Twan en Mauro, want met een compleet team moet een gooi naar de koppositie mogelijk zijn.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Hercules Zaandam JO13-1 - OG JO13-1: Knotsgekke zege

De aanloop naar de kraker tegen de koploper was geen soepele: blessures, net hersteld van...

Lees meer

Hercules Zaandam JO13-1 - OG JO13-1: Knotsgekke zege

De aanloop naar de kraker tegen de koploper was geen soepele: blessures, net hersteld van ziekte, vertraagde vakantiegangers die midden in de nacht landden, een vertrek om 7.45 uur vanaf de Mac, een “verloren zoon” als enige wissel, een tegenstander die weigerde de wedstrijd te verplaatsen. Een trainer ziet graag een andere voorbereiding.

Hercules yellde de longen uit het lijf dat ze gingen winnen,maar wij wisten dat onze huidige ranking (6e plaats) geen recht deed aan de kwaliteiten van de ploeg.

De kunstverlichting ging uit en bij echt daglicht startten wij tegen onze natuur in verdedigend op eigen helft, maar al snel hadden wij door dat OG feitelijk de bovenliggende partij was. Omschakelend naar vooruit verdedigen overtroefden wij de tegenstander op elke positie en de kansjes rolden onze kant op. Roald ramde de rebound uit de corner van Dale over, Stan schoot met links net naast en Dale ontsnapte maar slaagde er niet in de keeper te passeren. Glenn moest er af met een nare blessure en tot overmaat van ramp scoorde Hercules na een opeenstapeling van net-niet-lekker-geraakte-ballen: 1-0.

De tweede helft was rommelig. OG bleef de betere ploeg, maar kwam niet echt tot volle explosie. De verdediging gaf weinig weg. Tygo liet niets meer passeren. Mick en Thomas speelden een puike pot op de flanken. Thijs was nu de extra rots in het centrum, waardoor Isa, Tijn en Roald konden heersen op het middenveld. Voorin beukten Joe, Dale, Stan en later ook de miraculeus herstelde Glenn om beurten op de paarse defensie. Na een overtreding op de middencirkel mocht Sem aanleggen voor een vrije trap en dit moment zou de wedstrijd volledig op zijn kop zetten. Met een werkelijk vernietigende uithaal joeg Sem de bal met keeper en al in de touwen: 1-1 en dit gaf de extra boost om nog even alles uit de kast te halen. OG drukte door en de beloning volgde snel. Bij de hoge corner van Dale ging de Hercules-keeper er onder door, controleerde Stan de bal bij de tweede paal en gaf hij ook de beslissende tik tot 1-2. In de slotfase steeg de spanning naar grote hoogte, maar gezamenlijk knokten de toppers zich naar een mooie en ook verdiende zege.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Fortuna Wormerveer JO13-2: Zwaarbevochten

Isa was gelukkig weer van de partij, maar helaas konden Twan, Stan en na de warming up ook...

Lees meer

OG JO13-1 - Fortuna Wormerveer JO13-2: Zwaarbevochten

Isa was gelukkig weer van de partij, maar helaas konden Twan, Stan en na de warming up ook Thomas niet meedoen door blessures. Het rustige najaarsweer was wel positief, want onze samba-spelers gedijen hierbij beter dan bij wind en regen. Toch was de openingsfase voor het fellere Fortuna, dat ons direct onder druk zette. Met een zeer effectieve counter ging de druk van de ketel want via Mauro en Glenn schoot Dale met een magistrale trap de 1-0 hoog achter de keeper. Op een lange bal van Sem knalde Tijn een pegel hard over de dwarsligger. Enigszins vergelijkbaar met Dale’s treffer kwam Fortuna op gelijke hoogte en nog geen minuut later keken wij tegen een 1-2 achterstand aan. Iedereen was weer bij de les en OG ging wat meer op de helft van de tegenstander spelen en de kansen kwamen vanzelf. Na een overtreding op Thijs zwiepte Sem de vrije trap diep bij de tweede paal waar Roald hem resoluut intrapte maar zijn inzet op diezelfde paal zag wegketsen. Op aangeven van Tijn soleerde Glenn door de defensie maar miste de kracht in het schot en zijn tweede poging draaide net van het doel weg. Met een pass op maat van Isa kreeg Mick een opgelegde kans, maar het vizier stond op de keeper gericht. Bauke zette sterk door op rechts, de voorzet was goed, maar Dale kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken. Dale en Glenn wisselden in de punt continue van positie en door de ontstane verwarring kreeg Glenn op een pass van Sem een vrije doortocht: één op één richting keeper. Bij het publiek gingen de armen al omhoog, maar de scheids besloot om voor de rust te fluiten. Onbegrijpelijk!!!

Vlot na de rust werd Glenn lichtjes op de enkel geraakt en als soort van goedmaker werd dit bestraft met een penalty. Glenn pakte dit kado met beide handen aan en strak schoot hij de gelijkmaker in de touwen: 2-2. Tygo plukte een gevaarlijke vrije trap feilloos uit de lucht. Roald leidde nu de defensie en met zijn snelheid liep hij goed de gaten dicht. Sem kon hierdoor een linie opschuiven en met een onnavolgbare solo passeerde hij half Fortuna. Inclusief de keeper die nog wel zijn hak pakte en deze zuivere pingel werd dan weer niet gegeven door de man in het zwart. De revanche liet niet lang op zich wachten, want met een soort van voorzet-schot krulde Sem de bal vanaf de zijlijn formidabel over de iets te ver voor zijn doel staande goalie in het net: 3-2. Een hoge bal viel achter onze laatste linie en Thijs maakte in zijn eentje deze snelle tegenaanval onschadelijk. Super verdedigd! Een snelle combinatie startte bij Mick, Dale zorgde voor de verlenging richting het centrum, Glenn liet deze bal slim tussen de benen door lopen waardoor Aron vanaf rechts het strafschopgebied in snelde en uithaalde maar de keeper kreeg er een vinger tegenaan. Een strakke dwarrelbal van de opkomende Isa en een hoge dwarrelbal van Ryan hadden de slagroom op de taart kunnen zijn, maar het geluk was bij de keeper van Fortuna. OG toonde deze wedstrijd veerkracht en pakte verdiend de winst. In de kleedkamer bleef het nog lang onrustig en werd onder het genot van de traktaties van de jarige Joe (leuk dat je kwam kijken bij je oude team!!) en trainer Otto de zege uitbundig gevierd.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

DEM JO13-2 - OG JO13-1 : OG-Storm duurt te kort

Door de uitpuilende ziekenboeg misten wij Isa, Mauro en Twan en Bauke was een weekend weg,...

Lees meer

DEM JO13-2 - OG JO13-1 : OG-Storm duurt te kort

Door de uitpuilende ziekenboeg misten wij Isa, Mauro en Twan en Bauke was een weekend weg, maar door een sterke O12-1-delegatie (bedankt jongens!) waren wij op sterkte en openden wij stormachtig. Bij een vlotte eerste aanval over vele schijven, restte alleen de vraag “Wie schiet hem er in?” want in de zestien kregen wel vier spelers die mogelijkheid, maar combineerden we iets te ver door. Niet getreurd, want aanval #2 was niet minder mooi en daarnaast wel trefzeker. Mick veroverde rechts achterin de bal, speelde Ryan aan, kaats op Thijs, die verlengde op Joshua, waarna Dale werd gevonden en zijn voorzet werd door Roald fijntjes met de hak achter het standbeen langs op Stan gepasst en die had geen moeite om 0-1 binnen te schieten. Op een lange pass van Sem, verscheen Glenn bij de eerste paal, maar zijn inzet zagen wij net naast gaan. Roald stuurde met een gevoelige pass Stan de diepte in. De verdediger werd omspeelt, maar de keeper lag in de weg en ook de rebound kregen Glenn en Roald er helaas niet in. Thomas stond goed gepositioneerd bij een DEM-counter en daarna was Tygo alert bij een hoge corner (klemvast). Mathies viel goed in en wij hadden weinig te duchten van de Beverwijkers.

Wel werd de wedstrijd nu wat rommeliger en OG liet DEM eigenlijk onnodig terugkomen in de wedstrijd. Joshua kreeg nog een grote kans op 0-2 (net langs verkeerde kant paal), maar vervolgens leek de grote winterslaap al ingetreden en pakte DEM binnen 5 minuten de kadootjes gretig uit: 3-1. OG probeerde de marge nog voor rust te verkleinen maar op de scherpe voorzet van Dale stuitten Tijn en Roald op de keeper.

Met een heerlijke vrije trap van Sem startten wij het tweede bedrijf, maar de handschoen en het engeltje op de lat voorkwamen die Anschlusstreffer. OG kwam niet meer echt in de wedstrijd, zonder dat DEM nu zo fabuleus presteerde. De regen, hardere wind, irritante scheidsrechter: het waren geen gunstige omstandigheden, maar eigenlijk hadden wij het zelf over ons afgeroepen. Doodzonde, want uit een voorzet van Stan maakte Joshua vijf minuten voor tijd een prima spitsengoal (3-2) en raakte Glenn 2 minuten later ook nog de paal. De eerste 20 minuten voorspelden nog een fijne zorgeloze ochtend, maar alles werd dus anders.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 – WSV JO13-1: Overtuigende overwinning

Met zeven schoolkamp-gangers met gemiddeld 5 uur slaap in de benen opende OG verrassend...

Lees meer

OG JO13-1 – WSV JO13-1: Overtuigende overwinning

Met zeven schoolkamp-gangers met gemiddeld 5 uur slaap in de benen opende OG verrassend onstuimig. Met name over de rechterflank volgden de soepele combinaties zich in snel tempo op. Dale stoomde op na sterk samenspel van Mauro, Thijs en Isa. De voorzet werd door Glenn bij de eerste paal naast geramd. Met een mooie individuele actie stuurde Thijs weer Dale de diepte in en nu volgde een hoge voorzet, die door Stan heerlijk met het hoofd over de keeper binnen werd geknikt: 1-0.

Dit was een efficiënt concept. Isa speelde met de punt naar achter en bediende Glenn op maat in de voeten. Een vlotte dribbel tot de achterlijn, terug op Dale, die de bal het 5-meter gebied in stuurde, waarna Stan’s inzet op de keeper stuitte. De rebound was voor de meeglopen Twan en bekeken schoof hij de 2-0 in de uiterste hoek. Heerlijke aanval!

WSV kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas, temeer omdat Sem achterin werkelijk alles oploste. Thomas was het startpunt voor de aanvalsgolven op links en de onvermoeibare Roald de verbindende schakel tussen de linies. Mauro moest het veld verlaten na een forse beuk in de rug, maar Mick nam de honneurs moeiteloos over. Enkele seconden voor de rust, wist WSV uit de enige echte tegenstoot wel direct een doelpunt te scoren, waardoor wij niet met 4-0 of 5-0 maar slechts met 2-1 gingen rusten.

Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft, was de marge weer twee toen Glenn door het midden doorbrak en met een trap vanaf de zestien 3-1 aantekende. Tijn vuurde van afstand een lage schuiver af, die rakelings langs de paal naast gleed. OG bleef de aanval zoeken en nu verzorgde Bauke de voorzetten vanaf rechts. WSV veranderde de tactiek en enkele gevaarlijke counters volgden. Sem maakte met een magistrale sprint vele meters goed op de snelle spits en de volgende counter maakte Tygo onschadelijk door alert en snel uit zijn doel te komen. Ondanks dat de krachten wegvloeiden, bleef OG de bovenliggende partij. Isa veroverde de bal, speelde Glenn strak in de voeten, waarna hij kort om de as wegdraaide en vol op de wreef de bal via de onderkant van de lat binnen knalde: 4-1. Een terugspringende bal schoot Roald via een WSV-voet net over en de aansluitende corner werd door Bauke bijna bij de eerste paal binnen geschoten. Dit was het laatste wapenfeit, de punten bleven met een prima teamprestatie in Haarlem-Noord.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Machine draait nog niet op volle toeren

Na de bekerwedstrijd van vorige week in Heemskerk, speelden we nu voor de competitie tegen...

Lees meer

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Machine draait nog niet op volle toeren

Na de bekerwedstrijd van vorige week in Heemskerk, speelden we nu voor de competitie tegen ODIN. In tegenstelling tot vorige week, begon OG nu feller aan de wedstrijd en hadden wij een licht overwicht. Uit counters was ODIN wel levensgevaarlijk, maar Tygo pareerde twee maal subliem. OG voerde de druk op, drong ODIN terug en nu vielen er wat gaten in de hechte gele defensie. Op een lange bal van Glenn, legde Stan hoog terug op Sem, die de bal direct op de pantoffel nam en hoog in de boom wat takken liet breken. Geen 100%-kans natuurlijk, maar dit gaf wel de aanzet tot meer kansen. Op een pass van Twan dook Glenn de diepte in, maar kon zwaar gehinderd door iets geels aan zijn shirt niet lekker uithalen. Sem verschalkte bijna de ver voor zijn doel staande keeper met een weergaloze trap van afstand en na een slimme pass van Roald stuitte Glenn op de ODIN-goalie. Tygo redde weer op een counter, maar de hieruit volgende corner viel voor een ODIN-voet en deze bal was niet te missen: 1-0. Tegen de verhouding, maar wel de werkelijkheid.

Na de limo zette OG gelijk aan. Een vlotte combinatie tussen Isa, Dale en Glenn resulteerde in een draaibal die net niet over de lijn rolde. Na knap verdedigend werk van Thomas en Mauro werd via Thijs Glenn in stelling gebracht, maar weer die keeper…. Stan en Roald braken door op rechts en de voorzet ramde Dale net over. Tijn zette goed door en uit het niets verscheen Mick voor de keeper en via een stukje handschoen ging ook deze bal net naast. Hij wilde er niet in, de wedstrijd werd wat rommelig, OG wat vermoeid en uit een spaarzame counter kreeg ODIN ook nog eens een penalty waardoor het definitief over en uit was: 2-0.  Maar, de competitie duurt nog en de goals en punten gaan zeker nog wel binnen gehaald worden.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Naar de volgende bekerronde!

ODIN kwam veel feller uit de startblokken en dit zou dus een lastigere wedstrijd worden dan...

Lees meer

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Naar de volgende bekerronde!

ODIN kwam veel feller uit de startblokken en dit zou dus een lastigere wedstrijd worden dan afgelopen week. Het duurde zeker 10 minuten voordat OG zich herpakte en onder de gele druk uitkwam. Na eerst een flitsende combi met Twan, had Stan een fijne individuele actie maar de bal zoefde over. OG nam wat regie over en uit een vlotte aanval over de rechterflank poeierde Twan de voorzet van Dale droog achter de kansloze keeper: 0-1. Onze nieuwste aanwinst Thomas zat goed op zijn directe tegenstander en langzaam maar zeker kreeg hij volledig grip op de gevaarlijkste en snelle ODIN-aanvaller. Op een eerst wat weifelende redding volgde een resoluut optreden van Tygo en aan de andere kant speelde Tijn de ver voor zijn doel staande ODIN-goalie door de benen, maar hij miste net de snelheid om ook het doelpunt te maken. ODIN kwam langszij (1-1) waarna Stan vlak voor rust nog hoog in het zijnet knalde.

De tweede helft liet OG zich nu niet overrompelen en de wedstrijd kabbelde een beetje voort. De verdediging (Mauro, later Mick en Thomas, later Roald) onder leiding van Sem gaf weinig tot niets weg. Bauke had met een pijnlijke knie de dug-out opgezocht en kreeg daar later gezelschap van Sem, die met een lichte hersenschudding niet verder kon. Op aangeven van trainer Otto ging OG meer vooruit verdedigen en ODIN kwam nu echt in de problemen. Isa regisseerde op de as, Thijs bikkelde op rechts en Tijn stuurde met een fijne pass Glenn de diepte in en net als vorige week kon hij binnen de zestien alleen met een overtreding gestuit worden. Ook nu nam Glenn de pingel en ook nu had de keeper het nakijken: 1-2. OG stoorde nu collectief al vroeg en ODIN kwam niet meer los. Een werkelijk formidabele combinatie gooide de deur dicht. Thijs veroverde de bal, speelde Stan aan die vloeiend verlengde op Dale, die zo een vrij doortocht had. Niet zelfzuchtig legde Dale breed, waarna Glenn moeiteloos de 1-3 binnen kon schuiven. Met een fijngevoelige  trap van afstand, leek ook Mauro te gaan scoren maar via de vingertoppen van de keeper plofte de bal op de lat. Niettemin een mooie zege en OG bekert verder.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - KSV JO13-1: 1e bekerwinst

De eerste serieuze test was het bekertreffen tegen KSV. Bij onze eerste echte aanval liet Stan...

Lees meer

OG JO13-1 - KSV JO13-1: 1e bekerwinst

De eerste serieuze test was het bekertreffen tegen KSV. Bij onze eerste echte aanval liet Stan in buitenspelpositie slim een pass lopen voor Dale, die niet buitenspel stond maar wel teruggevlagd werd, waardoor zijn 100% treffer niet telde. Een vrije trap van Sem kon de keeper niet klemmen en Tijs poeierde de terugspringende bal op de paal. OG was dominant, maar bij een zeldzame uitval van KSV kwam Tygo goed uit en met de linkervoet voorkwam hij een achterstand. De druk nam toe, de KSV-keeper raapte een terugspeelbal op en de vrije trap van Stan belandde op de lat. Ivar speelde strak in op Glenn, die handig wegdraaide maar het schot werd slechts een corner. Uiteindelijk brak Tijn de ban met een rake vrije trap die hoog boven de goalie in het net binnensloeg: 1-0.

Pas in de tweede helft ging OG het overwicht in doelpunten uitdrukken. Op een pass van Thomas haalde Stan met een lepe passeerbeweging de achterlijn, legde terug op Glenn, die over de knie ging en vervolgens zelf uit de penalty de 2-0 aantekende. De 3-0 was een mooie aanval, die Sem van achter zelf opzette, Glenn aanspeelde en zijn voorzet op maat werd door de doorgelopen Sem weer binnengeschoten. Een rare afstandzwabber tikte Tygo netjes buiten de palen, waarna een soepele combinatie tussen Mick, Thijme, Mees en Dale via Isa ook langs de paal zoefde. Bauke schoot uit een geoliede counter beheerst 4-0 binnen en daarmee was de eerste zege een feit.