Teampagina JO13-1Spelers

Bauke Bakker
Dale Kumru
Glenn Duister
Isa Colin
Mauro Liebano Torres
Mick Harkmans
Roald Degens
Sem van Oostenbrugge
Stan Zuurendonk
Thijs Hoekstra
Thomas Broskij
Tijn Weening
Twan Kool
Tygo Smit

Begeleiding

Trainer / Coach
Otto Berendregt
Mobiel: 06 – 19 38 21 09
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Teamleider
Henk van Oostenbrugge
Mobiel: 06 – 801 48 266
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingstijden

Maandag: van 17.30 uur tot 19.00 uur
Woensdag: van 17.30 uur tot 19.00 uur
(beide dagen op veld 2A)

Poule uitslagen

Poule programma

Poule stand

Extra informatie

Toernooien 2017 - 2018

Hillegom-toernooi: (Paas)Zaterdag 31 maart 2018 (9.00 tot 13.00 uur)

Waterwijk ASC-toernooi: zondag 3 juni 2018
Castricum-toernooi: zondag 10 juni 2018 (ochtend)

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Koninklijke HFC JO13-2: Klaar met bekeren

De laatste officiële wedstrijd van 2017 was de bekerwedstrijd tegen het niet in hagelwit, maar in...

Lees meer

OG JO13-1 - Koninklijke HFC JO13-2: Klaar met bekeren

De laatste officiële wedstrijd van 2017 was de bekerwedstrijd tegen het niet in hagelwit, maar in het blauw gestoken Real uit Haarlem. Doorbekeren zou normaliter niet een onmogelijke opdracht zijn, maar OG loopt de laatste weken op het tandvlees met kleine en grotere blessures en dit zou ons vandaag lelijk gaan opbreken.

De scheidsrechter had vandaag zijn iets te vaak gewassen pyjama aangetrokken en met name bij het vrouwelijke publiek kwamen spontaan de nodige opwindende beelden boven borrelen.

De wedstrijd dan. Die speelde zich geruime tijd af op het middenveld, was wat rommelig met de nodige onzuivere passes en zonder echte rijpe doelkansen. Stan was nog het dichtst bij de openingstreffer toen hij na een slimme steekpass van Jordy zijn schot door de keeper uit de hoek gedoken zag worden. Via de vingertoppen van Tygo spatte een schot van HFC op de lat uiteen. Eindelijk ging OG dan toch de druk wat opvoeren waardoor er direct wat spanning was te noteren in het doelgebied van HFC. Het was dan ook ongelukkig dat juist in deze fase HFC naar 0-1 counterde.

Na de rust maakte HFC er al snel 0-2 van en OG was vandaag niet bij machte om met ons gewenste pressie-voetbal de tegenstander “kapot” te spelen. Een lekker genomen vrije trap van Isa werd door een speler van HFC prachtig achter zijn eigen keeper gekopt (1-2) en dit doelpunt was nog even de aanzet tot een jachtje op de gelijkmaker, maar de echte overtuiging ontbrak. Het bekeravontuur stopte dus op deze koude zaterdagmiddag en vanaf eind januari kunnen wij ons dan ook 100% gaan focussen op de 2e fase van de competitie. Met hopelijk een 100% fitte en 100% complete ploeg!

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - SVA JO13-1: Passende afsluiting 1e seizoenshelft

Mauro en Twan waren ontslagen uit de ziekenboeg en dat was de grootste winst al voor de aftrap....

Lees meer

OG JO13-1 - SVA JO13-1: Passende afsluiting 1e seizoenshelft

Mauro en Twan waren ontslagen uit de ziekenboeg en dat was de grootste winst al voor de aftrap. Bauke zit er helaas nog in en doordat ook Thomas, Thijs en Mick niet 100% fit waren, was het afwachten hoe wij de eindstreep zouden halen.

De start was in ieder geval weer prima. Glenn zette goed door en de terugspringende bal was een eitje voor Stan om binnen te werken, ware het niet dat hij teruggevlagd werd voor vermeend buitenspel. Jordy was vandaag de voorste punt in onze ruit op het middenveld en was de verbindende schakel met de aanval Een lekkere kaats van hem op Isa, Dale diep en zijn voorzet werd door Glenn net over gelepeld. De eerste echte SVA-aanval werd door Tygo met een vakkundige duik onschadelijk gemaakt en een één-op-één duel met de spits tikte hij met de knie eruit. Mick haalde vervolgens met sterk verdedigend werk de angel uit enkele aanvallen vanaf SVA’s linkerkant. SVA werd wel wat sterker en juist in deze fase sloeg OG genadeloos toe. Dale werd neergelegd en Glenn leek de vrije trap voor de pot te slingeren, waar de totale OG-luchtbrigade al was opgesteld. Glenn mikte echter direct op het doel en de bal zeilde er feilloos via de onderkant van de lat en de paal in. Prachtige goal en 1-0. Met een formidabele steekpass zette Jordy Stan vrij maar zijn schot stuitte op de keeper en OG had duidelijk de regie weer in handen. Helaas kon Thijs niet meer verder. Sem verzorgde de opbouw vanuit onze defensie en een lange bal werd door Stan in één beweging langs de ver uitgekomen keeper geschoten. Twan nam het zekere voor het onzekere en met een speler in zijn nek verlengde hij de bal tot over de doellijn: 2-0.

 

Door een slappe instelling bij de start in het tweede deel, lieten wij SVA in mum van tijd terug komen tot 2-2 en het roemloze déja-vu scenario van vorige week doemde weer op. Dit keer rechtte OG wel de rug en gezamenlijk werd de jacht op 3 punten ingezet. Het collectief storen en opjagen loonde. Verdedigend SVA-geklungel probeerde Dale direct af te straffen, maar het was Stan die uit de rebound de 3-2 binnen schoot. De meester van de assist Dale kreeg uiteindelijk toch ook zijn doelpunt. Glenn nam een corner slim laag en Dale schoot bij de eerste paal met een vloeiende beweging 4-2 in de touwen. SVA was verslagen al moest Tygo nog wel twee keer handelend optreden. Een pegel van Isa werd vervolgens door de keeper over getikt en een poeier van Tijn vloog voorlangs. Mauro speelde weer net zo sterk en foutloos als voor zijn liesblessure en omdat ook zijn maatjes achterin Sem, Roald en Thomas de boel controleerden, kwam SVA niet meer in de buurt van ons doel en kwam de derde plek op de ranglijst niet meer in gevaar. Virtueel tweede zelfs als de resterende wedstrijden van het programma niet meer gespeeld gaan worden.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Zaanlandia JO13-1 - OG JO13: Patroon doorbreken

 Al weken starten wij de wedstrijden goed en vandaag was het niet anders. Soepele combinaties,...

Lees meer

Zaanlandia JO13-1 - OG JO13: Patroon doorbreken

 Al weken starten wij de wedstrijden goed en vandaag was het niet anders. Soepele combinaties, sterk in de duels, knappe individuele acties en voldoende doelrijpe kansen. Zaanlandia stond rond de zestien en beperkte zich tot paniekerig wegschieten van ballen. Een scherpe voorzet van Isa werd door Tijn hard ingeschoten. De keeper redde half en Glenn schoot binnen, maar ondanks dat er een Zaanlandiër op zijn eigen doellijn stond, werd dit doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Glenn kreeg een herkansing bij een volgende aanval toen Stan het luchtduel met de keeper aanging, en de afvallende bal alert door Glenn werd afgerond: 0-1 en geen vuiltje aan de lucht.

Ook al weken slagen wij er niet in om efficiënter met de doelkansen om te gaan, waardoor er lang een brilstand blijft staan of zoals vandaag een magere 0-1 voorsprong.

Ook al weken laten wij de teugels te vroeg vieren, waardoor de tegenstander de gelegenheid wordt geboden om terug in de wedstrijd te komen. Nu duurde de OG-dominantie slechts 20 minuten. Daarnaast werden er ook afgelopen zaterdag weer presentjes uitgedeeld, waardoor wij vroeg in de tweede helft tegen een 2-1 achterstand aankeken terwijl een ruime voorsprong op dat moment zeker geen utopie zou zijn geweest.

Anders dan in de andere weken hadden wij vandaag niet de veerkracht om de spiraal te doorbreken. Zaanlandia –toch zeker geen hoogvlieger- kon ongestoord uitlopen naar 4-1 en van spanning was allang geen sprake meer.

Door blessures hebben wij dit seizoen nog geen enkele keer met een complete O13-1-selectie kunnen aantreden en wij snakken naar een situatie van stabiliteit waarin het niveau uit de eerste 20 minuten een hele wedstrijd volgehouden kan worden. En waarbij op zijn minst 70% van de kansen verzilverd wordt. Het kan en mag echter geen excuus zijn voor de afstraffing tegen een middelmatige tegenstander. Later wij er van leren, vooruit kijken en 2017 nog knallend afsluiten. Eén zege is voldoende om de 3e plaats veilig te stellen in de competitie en een tweede zege is voldoende om door te bekeren in 2018.

 

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Assendelft JO13-1 - OG JO13: Zakelijke overwinning

De bijnaam van de Assendelvers is Spanjolen, maar bij een aftrap om 9.00 uur ’s ochtends waren...

Lees meer

Assendelft JO13-1 - OG JO13: Zakelijke overwinning

De bijnaam van de Assendelvers is Spanjolen, maar bij een aftrap om 9.00 uur ’s ochtends waren er weinig Spaanse temperaturen te meten. Deze ploeg had koploper ODIN 3 punten afhandig gemaakt, maar al snel werd duidelijk dat OG normaliter hier niet ten onder zou gaan. Wij startten voortvarend. Het eerste schot van Tijn werd geblokt, Roald profiteerde bijna van een miscommunicatie van de keeper en de centrale verdediger en het schot van Glenn op aangeven van Dale werd nota bene door Stan tegen gehouden. Stan revancheerde zich, zette zich met een mooie passeerbeweging vrij voor de keeper en in tweede instantie scoorde hij beheerst 0-1.

Mick en Isa combineerden lekker op rechts, Dale werd de diepte in gestuurd en zijn voorzet kopte Roald via een Spanjool bijna binnen. De hieruit volgende corner van Dale werd door de keeper slechts half weg gebokst en met een halve omhaal knalde Sem 0-2 binnen. Het publiek begon al wat warmer van binnen te worden en de OG-druk hield aan. Uit een counter, die startte bij Thijs en via Stan bij Tijn belandde, zeilde het schot van laatst genoemde over en Jordy was vrijwel direct na zijn invalbeurt bijna succesvol. Tygo had nog werkelijk niets te doen gehad en om toch wat te kunnen laten zien, gooide hij de bal pardoes bij een Spanjool in de voeten om vervolgens met een fraaie zweefduik de bal uit de verste hoek te tikken.

Na de onderhoudende eerst helft volgde een wat sobere en zakelijke tweede helft. Zonder zelf al te zeer te imponeren kwam OG niet in de problemen. De laatste linie met Mick, Sem en Thomas stond en met Thijs er vlak voor was dit allemaal redelijk dicht getimmerd. Isa zette nog maar eens aan, maar zag haar schot geblokt worden. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jordy en met een heerlijke krul, lepelde hij van grote afstand de bal subliem over de iets te ver voor zijn doel staande keeper: 0-3. Met deze zege werden wij rond kwart over tien in ieder geval voor enkele uren de virtuele koploper in de poule.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Sporting Krommenie JO13-1: Wervelende 1ste, weifelende 2e helft

Na een gezamenlijke lunch en voorbespreking opende OG furieus. Al in de eerste minuut brak...

Lees meer

OG JO13-1 - Sporting Krommenie JO13-1: Wervelende 1ste, weifelende 2e helft

Na een gezamenlijke lunch en voorbespreking opende OG furieus. Al in de eerste minuut brak Tijn goed door op links en zijn fijne voorzet werd weggewerkt tot rond de penaltystip waar Isa aanlegde en snoeihard een bal afvuurde die via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Later hoorden wij dat de stuit wel degelijk achter de doellijn was geweest, maar noch de scheids noch de grens hadden het (willen) zien.

Niet getreurd want OG bleef doorbeuken. Een snelle aanval schoot Dale naast en via Glenn en dezelfde Dale werd Isa vrij gezet voor de keeper, die met de toppen van de handschoen kon redden. Niet veel later viel de openingstreffer dan toch: Thijs en Stan combineerden door het centrum, waarna Dale met een steekballetje Glenn bereikte en na een vernuftige voorzet was Stan het eindstation om de 1-0 binnen te schieten.

Krommenie werd volledig overklast. Mick heerste en verdedigde heerlijk kort en fel. Sem’s vrije trap was hard maar miste hoogte, iets wat Thijs teveel meegaf aan een afvallende bal want hij schoot ruim over het tweede hek. Bauke onderschepte een knullige achterbal, zocht de achterlijn op en zijn voorzet werd door Glenn met een fluwelen voetbeweging achter de doellijn gewerkt: 2-0. Sinterklaas was koud in het land en het bleef smullen geblazen. Heerlijk opbouwend werk van Thomas, de achteloze combinaties tussen Stan en Dale, het opjagen van Roald en Isa, de gevaarlijk indraaiende corners van Glenn, die Sem en Isa achtereenvolgens hard inschoten maar geblokt zagen. Het stiftje van Bauke op weer een goede voorzet van Tijn. Ryan en Aron pasten zich moeiteloos aan het hoge niveau. Isa dolde in de hoek op de vierkante meter 4 Krommeniërs en op het moment dat half Sporting zich er mee ging bemoeien, schoof ze Thijs de bal in de voeten. Thijs draaide fijntjes naar binnen en haalde machtig uit met de linker en de 3-0 suisde over de keeper in de touwen. Mjammmmie!!

Uit hun enige aanvallende impuls maakt Sporting zowaar 3-1, maar OG stelde gelijk orde op zaken want uit een corner van Tijn knalde Glenn de marge weer op drie: 4-1.

In de tweede helft was OG geen schim meer van de machtige en dartelende samba-ploeg uit het eerste deel. De concentratie was weg, we werden slordig en Tygo kreeg het drukker dan hij lief had. Enkele reddingen liepen goed af, maar het onheil kon niet uitblijven. Pas bij 4-3 herpakten wij ons enigszins en de eerste goede kans was voor Aron (net naast). Daarna excelleerde met name het duo Dale-Stan. Twee maal was Dale de aangever en tweemaal maakte Stan het klusje vakkundig af. Door een onterechte penalty (een zeer correcte sliding van Roald) ging er uiteindelijk een stand van 6-4 de boeken in.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Velsen JO13-1 - OG JO13-1: OG maatje te groot in derby

Velsen trad aan met de nodige klasgenootjes en deze derby moest dan ook gewonnen worden. Twan...

Lees meer

Velsen JO13-1 - OG JO13-1: OG maatje te groot in derby

Velsen trad aan met de nodige klasgenootjes en deze derby moest dan ook gewonnen worden. Twan was er na wekenlang blessureleed weer bij en het team kleunde er gelijk lekker in. Isa-Bauke was op rechts een gevaarlijke tandem, maar de eerste kans ontstond toen Sem door de verdediging soleerde en met rechts over schoot. Bij een mislukte uittrap was Thijs alert, bediende hij Stan maar zijn inzet verdween via de keeper langs de paal naast. Dale bracht de corner hoog in en voorbij de tweede paal ving Twan op, legde Roald vervolgens terug op Isa en die haalde van buiten de zestien werkelijk verwoestend uit. Vanaf de kant zagen wij de bal geleidelijk steeds iets klimmen en als een meteoriet sloeg die net onder de kruising binnen: 0-1. Heerlijk!

Niet veel later haalde Dale vanaf ongeveer dezelfde plek uit, maar de daling van deze bal zette iets eerder, waardoor de keeper kon redden.

Een vlotte aanval op rechts werd ingezet door Mick en via Bauke en Isa werd Thijs bereikt, die naar binnen kapte en met links rakelings over de lat knalde. Tijn viel sterk in, brak direct door en via Glenn, Stan en Isa leverde dit bijna een doelpunt op. Velsen kwam niet onder de druk uit en het wachten was op het tweede OG-doelpunt. Dat volgde na een aanval uit het boekje. Met een verfijnde passeerbeweging dolde Glenn zijn tegenstander, waarna Stan verlengde op Bauke, die goed opdook en resoluut 0-2 binnen schoot. Hierna nam OG wat gas terug en onbedoeld werd Velsen zo weer een kans geboden mee te doen. Vlak voor rust startte de Velsense spits van eigen helft en snelde alleen op Tygo af. In dergelijke situaties is onze goalie vaak de winnaar en ook nu reageerde hij bliksemsnel en op Casilliasaanse-wijze bracht hij redding met de rechtervoet.

Op de wervelende eerste helft volgde een wat gezapige tweede. Qua voetbalspel dan, want op de inzet en strijd was weinig aan te merken. Thomas schakelde de snelle rechterspits vakkundig uit en ging zich ook steeds meer met de aanvalsgolven bemoeien. Met name Thijs speelde echter een formidabele wedstrijd. Hij verloor geen duel en corrigeerde als Willy van der Kerkhof in zijn beste dagen. Roald brak goed door en de hierdoor verdiende corner werd door Tijn op het hoofd van Glenn gelegd, maar die bal ging naast/over. De kleine Velsen-keeper zat erg knap nog bij de vrije-trap-streep van Sem. Velsen maakte uit een scrimmage 1-2 en werd het zowaar nog onnodig spannend ook toen een hotsenknots-situatie voor ons doel net goed afliep.

Een ogenschijnlijk onhoudbare pegel van Sem wist de keeper toch nog met een hand tegen de lat te duwen, maar Stan had vervolgens geen moeite om de terug stuitende bal binnen te lopen: 1-3. Velsen knakte, OG kreeg een veelvoud aan corners maar de doelpunten vielen na twee knappe individuele acties van Glenn. Bij de eerste werd zijn schot geblokt door een Velsen-hand. Bij de penalty bleef de keeper ook na het fluitsignaal nog in de hoek bezig met zijn voorbereiding, zodat Sem de bal dus maar simpel in de andere lege hoek schoot: 1-4. Met een heerlijke voetbeweging lanceerde Stan in de slotminuten Glenn, die twee verdedigers de hielen liet zien, de keeper soepeltjes omspeelde en met links de eindstand op 1-5 zette uit een lastige hoek.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - EDO JO13-1: Vervelende counters

Na de zege op de voormalige koploper stond nu de derby tegen de nieuwe koploper EDO op het...

Lees meer

OG JO13-1 - EDO JO13-1: Vervelende counters

Na de zege op de voormalige koploper stond nu de derby tegen de nieuwe koploper EDO op het programma. Dat was gelijk de eerste parallel met vorige week. Met een snel genomen vrije trap stuurde Roald Dale de diepte in, maar via een EDO-been ging zijn schot naast. Uit de corner van Glenn nam Dale de bal lekker ineens op de pantoffel, maar nu weer over helaas. Bauke verdiende na een goede actie een tweede corner en deze kopte Stan in, maar EDO kon ruimen. Ook Glenn was na een foutje in de zwart-rode defensie dicht bij de openingstreffer. Ondanks het overwicht van OG viel die treffer aan de andere kant, want uit de eerste counter was EDO direct succesvol: 0-1.

En dit zou een beetje het beeld van de wedstrijd gaan worden. Zonder echt briljant te zijn, was OG de betere en hardwerkende ploeg en EDO beperkte zich tot de boel dichthouden om af en toe met een counter te verrassen. OG verhoogde het tempo en een nieuwe corner slingerde Roald in de zestien, waarna zowel de inzet van Sem als die van Dale strandde in een brij van benen. Mick verdedigde sterk, veroverde de bal en via Isa werd de opgekomen Thijs bereikt die een voorzet op maat afleverde, waarna Dale goed afrondde maar ook nu ging de bal net over de dwarsligger. OG kwam verdiend op gelijke hoogte toen Glenn geloofde in een lange bal van Isa. Hij had gelijk want de keeper verkeek zich op de stuiter en met een krachtige sliding gleed Glenn de 1-1 binnen. Het was vervolgens doodzonde dat EDO uit de tweede counter efficiënt 1-2 maakte, want nu liepen wij weer achter de feiten aan.

Na de rust knalde OG uit de startblokken. Tijn snelde langs de linkerzijlijn en gaf een heerlijke voorzet, die Dale net zo heerlijk direct op de wreef nam (maar weer net naast). Met een briljant technisch hoogstandje legde Isa drie EDO-ers in de luren en voor het publiek was dat smullen natuurlijk. Een handsbal van EDO werd nog weggewuifd, maar op een overtreding volgde dan toch wel een penalty. Glenn legde aan en zag zijn poeier op de lat uiteenspatten. OG bleef kansen krijgen, maar Stan en Joshua waren ongelukkig in de afwerking. Achterin stond het nu beter. Ryan buffelde op het middenveld en Thomas en Thijs waren alert bij de sporadische aanvallen van EDO, waardoor Tygo maar een paar keer echt in hoefde te grijpen.

De wedstrijd zat op slot, OG kon de bevrijdende treffer niet maken en EDO geloofde het allemaal wel. Het werd tijd voor ons geheime wapen: de vrije trap van Sem. De afstand was iets dichter bij dan vorige week. De aanloop met hupje hetzelfde. Het schot even hard en strak, maar wel iets klimmend naarmate het doel dichterbij kwam. De inslag was nu iets meer richting de kruising, maar net als vorige week was de keeper volledig kansloos en het doelpunt was net zo weergaloos en geldig: 2-2.

Met deze uitslag kreeg OG te weinig, maar zorgde het er wel voor dat ook EDO koploper af was. De top van deze poule zit dicht bij elkaar en dat belooft nog veel spanning in de resterende wedstrijden. Wij hopen op een snel herstel van de geblesseerde Twan en Mauro, want met een compleet team moet een gooi naar de koppositie mogelijk zijn.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

Hercules Zaandam JO13-1 - OG JO13-1: Knotsgekke zege

De aanloop naar de kraker tegen de koploper was geen soepele: blessures, net hersteld van...

Lees meer

Hercules Zaandam JO13-1 - OG JO13-1: Knotsgekke zege

De aanloop naar de kraker tegen de koploper was geen soepele: blessures, net hersteld van ziekte, vertraagde vakantiegangers die midden in de nacht landden, een vertrek om 7.45 uur vanaf de Mac, een “verloren zoon” als enige wissel, een tegenstander die weigerde de wedstrijd te verplaatsen. Een trainer ziet graag een andere voorbereiding.

Hercules yellde de longen uit het lijf dat ze gingen winnen,maar wij wisten dat onze huidige ranking (6e plaats) geen recht deed aan de kwaliteiten van de ploeg.

De kunstverlichting ging uit en bij echt daglicht startten wij tegen onze natuur in verdedigend op eigen helft, maar al snel hadden wij door dat OG feitelijk de bovenliggende partij was. Omschakelend naar vooruit verdedigen overtroefden wij de tegenstander op elke positie en de kansjes rolden onze kant op. Roald ramde de rebound uit de corner van Dale over, Stan schoot met links net naast en Dale ontsnapte maar slaagde er niet in de keeper te passeren. Glenn moest er af met een nare blessure en tot overmaat van ramp scoorde Hercules na een opeenstapeling van net-niet-lekker-geraakte-ballen: 1-0.

De tweede helft was rommelig. OG bleef de betere ploeg, maar kwam niet echt tot volle explosie. De verdediging gaf weinig weg. Tygo liet niets meer passeren. Mick en Thomas speelden een puike pot op de flanken. Thijs was nu de extra rots in het centrum, waardoor Isa, Tijn en Roald konden heersen op het middenveld. Voorin beukten Joe, Dale, Stan en later ook de miraculeus herstelde Glenn om beurten op de paarse defensie. Na een overtreding op de middencirkel mocht Sem aanleggen voor een vrije trap en dit moment zou de wedstrijd volledig op zijn kop zetten. Met een werkelijk vernietigende uithaal joeg Sem de bal met keeper en al in de touwen: 1-1 en dit gaf de extra boost om nog even alles uit de kast te halen. OG drukte door en de beloning volgde snel. Bij de hoge corner van Dale ging de Hercules-keeper er onder door, controleerde Stan de bal bij de tweede paal en gaf hij ook de beslissende tik tot 1-2. In de slotfase steeg de spanning naar grote hoogte, maar gezamenlijk knokten de toppers zich naar een mooie en ook verdiende zege.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - Fortuna Wormerveer JO13-2: Zwaarbevochten

Isa was gelukkig weer van de partij, maar helaas konden Twan, Stan en na de warming up ook...

Lees meer

OG JO13-1 - Fortuna Wormerveer JO13-2: Zwaarbevochten

Isa was gelukkig weer van de partij, maar helaas konden Twan, Stan en na de warming up ook Thomas niet meedoen door blessures. Het rustige najaarsweer was wel positief, want onze samba-spelers gedijen hierbij beter dan bij wind en regen. Toch was de openingsfase voor het fellere Fortuna, dat ons direct onder druk zette. Met een zeer effectieve counter ging de druk van de ketel want via Mauro en Glenn schoot Dale met een magistrale trap de 1-0 hoog achter de keeper. Op een lange bal van Sem knalde Tijn een pegel hard over de dwarsligger. Enigszins vergelijkbaar met Dale’s treffer kwam Fortuna op gelijke hoogte en nog geen minuut later keken wij tegen een 1-2 achterstand aan. Iedereen was weer bij de les en OG ging wat meer op de helft van de tegenstander spelen en de kansen kwamen vanzelf. Na een overtreding op Thijs zwiepte Sem de vrije trap diep bij de tweede paal waar Roald hem resoluut intrapte maar zijn inzet op diezelfde paal zag wegketsen. Op aangeven van Tijn soleerde Glenn door de defensie maar miste de kracht in het schot en zijn tweede poging draaide net van het doel weg. Met een pass op maat van Isa kreeg Mick een opgelegde kans, maar het vizier stond op de keeper gericht. Bauke zette sterk door op rechts, de voorzet was goed, maar Dale kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken. Dale en Glenn wisselden in de punt continue van positie en door de ontstane verwarring kreeg Glenn op een pass van Sem een vrije doortocht: één op één richting keeper. Bij het publiek gingen de armen al omhoog, maar de scheids besloot om voor de rust te fluiten. Onbegrijpelijk!!!

Vlot na de rust werd Glenn lichtjes op de enkel geraakt en als soort van goedmaker werd dit bestraft met een penalty. Glenn pakte dit kado met beide handen aan en strak schoot hij de gelijkmaker in de touwen: 2-2. Tygo plukte een gevaarlijke vrije trap feilloos uit de lucht. Roald leidde nu de defensie en met zijn snelheid liep hij goed de gaten dicht. Sem kon hierdoor een linie opschuiven en met een onnavolgbare solo passeerde hij half Fortuna. Inclusief de keeper die nog wel zijn hak pakte en deze zuivere pingel werd dan weer niet gegeven door de man in het zwart. De revanche liet niet lang op zich wachten, want met een soort van voorzet-schot krulde Sem de bal vanaf de zijlijn formidabel over de iets te ver voor zijn doel staande goalie in het net: 3-2. Een hoge bal viel achter onze laatste linie en Thijs maakte in zijn eentje deze snelle tegenaanval onschadelijk. Super verdedigd! Een snelle combinatie startte bij Mick, Dale zorgde voor de verlenging richting het centrum, Glenn liet deze bal slim tussen de benen door lopen waardoor Aron vanaf rechts het strafschopgebied in snelde en uithaalde maar de keeper kreeg er een vinger tegenaan. Een strakke dwarrelbal van de opkomende Isa en een hoge dwarrelbal van Ryan hadden de slagroom op de taart kunnen zijn, maar het geluk was bij de keeper van Fortuna. OG toonde deze wedstrijd veerkracht en pakte verdiend de winst. In de kleedkamer bleef het nog lang onrustig en werd onder het genot van de traktaties van de jarige Joe (leuk dat je kwam kijken bij je oude team!!) en trainer Otto de zege uitbundig gevierd.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

DEM JO13-2 - OG JO13-1 : OG-Storm duurt te kort

Door de uitpuilende ziekenboeg misten wij Isa, Mauro en Twan en Bauke was een weekend weg,...

Lees meer

DEM JO13-2 - OG JO13-1 : OG-Storm duurt te kort

Door de uitpuilende ziekenboeg misten wij Isa, Mauro en Twan en Bauke was een weekend weg, maar door een sterke O12-1-delegatie (bedankt jongens!) waren wij op sterkte en openden wij stormachtig. Bij een vlotte eerste aanval over vele schijven, restte alleen de vraag “Wie schiet hem er in?” want in de zestien kregen wel vier spelers die mogelijkheid, maar combineerden we iets te ver door. Niet getreurd, want aanval #2 was niet minder mooi en daarnaast wel trefzeker. Mick veroverde rechts achterin de bal, speelde Ryan aan, kaats op Thijs, die verlengde op Joshua, waarna Dale werd gevonden en zijn voorzet werd door Roald fijntjes met de hak achter het standbeen langs op Stan gepasst en die had geen moeite om 0-1 binnen te schieten. Op een lange pass van Sem, verscheen Glenn bij de eerste paal, maar zijn inzet zagen wij net naast gaan. Roald stuurde met een gevoelige pass Stan de diepte in. De verdediger werd omspeelt, maar de keeper lag in de weg en ook de rebound kregen Glenn en Roald er helaas niet in. Thomas stond goed gepositioneerd bij een DEM-counter en daarna was Tygo alert bij een hoge corner (klemvast). Mathies viel goed in en wij hadden weinig te duchten van de Beverwijkers.

Wel werd de wedstrijd nu wat rommeliger en OG liet DEM eigenlijk onnodig terugkomen in de wedstrijd. Joshua kreeg nog een grote kans op 0-2 (net langs verkeerde kant paal), maar vervolgens leek de grote winterslaap al ingetreden en pakte DEM binnen 5 minuten de kadootjes gretig uit: 3-1. OG probeerde de marge nog voor rust te verkleinen maar op de scherpe voorzet van Dale stuitten Tijn en Roald op de keeper.

Met een heerlijke vrije trap van Sem startten wij het tweede bedrijf, maar de handschoen en het engeltje op de lat voorkwamen die Anschlusstreffer. OG kwam niet meer echt in de wedstrijd, zonder dat DEM nu zo fabuleus presteerde. De regen, hardere wind, irritante scheidsrechter: het waren geen gunstige omstandigheden, maar eigenlijk hadden wij het zelf over ons afgeroepen. Doodzonde, want uit een voorzet van Stan maakte Joshua vijf minuten voor tijd een prima spitsengoal (3-2) en raakte Glenn 2 minuten later ook nog de paal. De eerste 20 minuten voorspelden nog een fijne zorgeloze ochtend, maar alles werd dus anders.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 – WSV JO13-1: Overtuigende overwinning

Met zeven schoolkamp-gangers met gemiddeld 5 uur slaap in de benen opende OG verrassend...

Lees meer

OG JO13-1 – WSV JO13-1: Overtuigende overwinning

Met zeven schoolkamp-gangers met gemiddeld 5 uur slaap in de benen opende OG verrassend onstuimig. Met name over de rechterflank volgden de soepele combinaties zich in snel tempo op. Dale stoomde op na sterk samenspel van Mauro, Thijs en Isa. De voorzet werd door Glenn bij de eerste paal naast geramd. Met een mooie individuele actie stuurde Thijs weer Dale de diepte in en nu volgde een hoge voorzet, die door Stan heerlijk met het hoofd over de keeper binnen werd geknikt: 1-0.

Dit was een efficiënt concept. Isa speelde met de punt naar achter en bediende Glenn op maat in de voeten. Een vlotte dribbel tot de achterlijn, terug op Dale, die de bal het 5-meter gebied in stuurde, waarna Stan’s inzet op de keeper stuitte. De rebound was voor de meeglopen Twan en bekeken schoof hij de 2-0 in de uiterste hoek. Heerlijke aanval!

WSV kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas, temeer omdat Sem achterin werkelijk alles oploste. Thomas was het startpunt voor de aanvalsgolven op links en de onvermoeibare Roald de verbindende schakel tussen de linies. Mauro moest het veld verlaten na een forse beuk in de rug, maar Mick nam de honneurs moeiteloos over. Enkele seconden voor de rust, wist WSV uit de enige echte tegenstoot wel direct een doelpunt te scoren, waardoor wij niet met 4-0 of 5-0 maar slechts met 2-1 gingen rusten.

Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft, was de marge weer twee toen Glenn door het midden doorbrak en met een trap vanaf de zestien 3-1 aantekende. Tijn vuurde van afstand een lage schuiver af, die rakelings langs de paal naast gleed. OG bleef de aanval zoeken en nu verzorgde Bauke de voorzetten vanaf rechts. WSV veranderde de tactiek en enkele gevaarlijke counters volgden. Sem maakte met een magistrale sprint vele meters goed op de snelle spits en de volgende counter maakte Tygo onschadelijk door alert en snel uit zijn doel te komen. Ondanks dat de krachten wegvloeiden, bleef OG de bovenliggende partij. Isa veroverde de bal, speelde Glenn strak in de voeten, waarna hij kort om de as wegdraaide en vol op de wreef de bal via de onderkant van de lat binnen knalde: 4-1. Een terugspringende bal schoot Roald via een WSV-voet net over en de aansluitende corner werd door Bauke bijna bij de eerste paal binnen geschoten. Dit was het laatste wapenfeit, de punten bleven met een prima teamprestatie in Haarlem-Noord.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Machine draait nog niet op volle toeren

Na de bekerwedstrijd van vorige week in Heemskerk, speelden we nu voor de competitie tegen...

Lees meer

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Machine draait nog niet op volle toeren

Na de bekerwedstrijd van vorige week in Heemskerk, speelden we nu voor de competitie tegen ODIN. In tegenstelling tot vorige week, begon OG nu feller aan de wedstrijd en hadden wij een licht overwicht. Uit counters was ODIN wel levensgevaarlijk, maar Tygo pareerde twee maal subliem. OG voerde de druk op, drong ODIN terug en nu vielen er wat gaten in de hechte gele defensie. Op een lange bal van Glenn, legde Stan hoog terug op Sem, die de bal direct op de pantoffel nam en hoog in de boom wat takken liet breken. Geen 100%-kans natuurlijk, maar dit gaf wel de aanzet tot meer kansen. Op een pass van Twan dook Glenn de diepte in, maar kon zwaar gehinderd door iets geels aan zijn shirt niet lekker uithalen. Sem verschalkte bijna de ver voor zijn doel staande keeper met een weergaloze trap van afstand en na een slimme pass van Roald stuitte Glenn op de ODIN-goalie. Tygo redde weer op een counter, maar de hieruit volgende corner viel voor een ODIN-voet en deze bal was niet te missen: 1-0. Tegen de verhouding, maar wel de werkelijkheid.

Na de limo zette OG gelijk aan. Een vlotte combinatie tussen Isa, Dale en Glenn resulteerde in een draaibal die net niet over de lijn rolde. Na knap verdedigend werk van Thomas en Mauro werd via Thijs Glenn in stelling gebracht, maar weer die keeper…. Stan en Roald braken door op rechts en de voorzet ramde Dale net over. Tijn zette goed door en uit het niets verscheen Mick voor de keeper en via een stukje handschoen ging ook deze bal net naast. Hij wilde er niet in, de wedstrijd werd wat rommelig, OG wat vermoeid en uit een spaarzame counter kreeg ODIN ook nog eens een penalty waardoor het definitief over en uit was: 2-0.  Maar, de competitie duurt nog en de goals en punten gaan zeker nog wel binnen gehaald worden.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Naar de volgende bekerronde!

ODIN kwam veel feller uit de startblokken en dit zou dus een lastigere wedstrijd worden dan...

Lees meer

ODIN’59 JO13-1 - OG JO13-1 : Naar de volgende bekerronde!

ODIN kwam veel feller uit de startblokken en dit zou dus een lastigere wedstrijd worden dan afgelopen week. Het duurde zeker 10 minuten voordat OG zich herpakte en onder de gele druk uitkwam. Na eerst een flitsende combi met Twan, had Stan een fijne individuele actie maar de bal zoefde over. OG nam wat regie over en uit een vlotte aanval over de rechterflank poeierde Twan de voorzet van Dale droog achter de kansloze keeper: 0-1. Onze nieuwste aanwinst Thomas zat goed op zijn directe tegenstander en langzaam maar zeker kreeg hij volledig grip op de gevaarlijkste en snelle ODIN-aanvaller. Op een eerst wat weifelende redding volgde een resoluut optreden van Tygo en aan de andere kant speelde Tijn de ver voor zijn doel staande ODIN-goalie door de benen, maar hij miste net de snelheid om ook het doelpunt te maken. ODIN kwam langszij (1-1) waarna Stan vlak voor rust nog hoog in het zijnet knalde.

De tweede helft liet OG zich nu niet overrompelen en de wedstrijd kabbelde een beetje voort. De verdediging (Mauro, later Mick en Thomas, later Roald) onder leiding van Sem gaf weinig tot niets weg. Bauke had met een pijnlijke knie de dug-out opgezocht en kreeg daar later gezelschap van Sem, die met een lichte hersenschudding niet verder kon. Op aangeven van trainer Otto ging OG meer vooruit verdedigen en ODIN kwam nu echt in de problemen. Isa regisseerde op de as, Thijs bikkelde op rechts en Tijn stuurde met een fijne pass Glenn de diepte in en net als vorige week kon hij binnen de zestien alleen met een overtreding gestuit worden. Ook nu nam Glenn de pingel en ook nu had de keeper het nakijken: 1-2. OG stoorde nu collectief al vroeg en ODIN kwam niet meer los. Een werkelijk formidabele combinatie gooide de deur dicht. Thijs veroverde de bal, speelde Stan aan die vloeiend verlengde op Dale, die zo een vrij doortocht had. Niet zelfzuchtig legde Dale breed, waarna Glenn moeiteloos de 1-3 binnen kon schuiven. Met een fijngevoelige  trap van afstand, leek ook Mauro te gaan scoren maar via de vingertoppen van de keeper plofte de bal op de lat. Niettemin een mooie zege en OG bekert verder.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO13-1

OG JO13-1 - KSV JO13-1: 1e bekerwinst

De eerste serieuze test was het bekertreffen tegen KSV. Bij onze eerste echte aanval liet Stan...

Lees meer

OG JO13-1 - KSV JO13-1: 1e bekerwinst

De eerste serieuze test was het bekertreffen tegen KSV. Bij onze eerste echte aanval liet Stan in buitenspelpositie slim een pass lopen voor Dale, die niet buitenspel stond maar wel teruggevlagd werd, waardoor zijn 100% treffer niet telde. Een vrije trap van Sem kon de keeper niet klemmen en Tijs poeierde de terugspringende bal op de paal. OG was dominant, maar bij een zeldzame uitval van KSV kwam Tygo goed uit en met de linkervoet voorkwam hij een achterstand. De druk nam toe, de KSV-keeper raapte een terugspeelbal op en de vrije trap van Stan belandde op de lat. Ivar speelde strak in op Glenn, die handig wegdraaide maar het schot werd slechts een corner. Uiteindelijk brak Tijn de ban met een rake vrije trap die hoog boven de goalie in het net binnensloeg: 1-0.

Pas in de tweede helft ging OG het overwicht in doelpunten uitdrukken. Op een pass van Thomas haalde Stan met een lepe passeerbeweging de achterlijn, legde terug op Glenn, die over de knie ging en vervolgens zelf uit de penalty de 2-0 aantekende. De 3-0 was een mooie aanval, die Sem van achter zelf opzette, Glenn aanspeelde en zijn voorzet op maat werd door de doorgelopen Sem weer binnengeschoten. Een rare afstandzwabber tikte Tygo netjes buiten de palen, waarna een soepele combinatie tussen Mick, Thijme, Mees en Dale via Isa ook langs de paal zoefde. Bauke schoot uit een geoliede counter beheerst 4-0 binnen en daarmee was de eerste zege een feit.