Teampagina JO12-1


Spelers

1 Marvin van der Veldt
2 Rick Meijers
3 Burney Boon
4 Daan Beers
5 Mathies van de Pol
6 Bent ten Klooster
7 Jochem van Huik
8 Ruben van Kalsbeek
9 Thom Steenbergen
10 Ryan Colin
11 Joshua Vissers
12 Aron Bauer
14 Tom van der Zwan

Begeleiding

Teammanager:
Debbie van der Veldt
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainer/Coach:
Michel Colin
06-51264304
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leider:
Willem Vissers

Assistent trainers:
Dave Steenbergen
Erik ten Klooster

Trainingstijden

Maandag 17:30 - 19:00
Donderdag 17:30 - 19:00
Veld 2B

Poule uitslagen

Poule programma

Poule stand

Extra informatie

WEDSTRIJDEN:


 02 sept OG - DEM  7 - 0  Beker 
 10 sept NK voorronde 3de plaats Toernooi
 14 sept DSS - OG  1 - 4 Beker 
 16 sept EDO - OG  0 - 3 Beker 
 18 sept OG - Hoofddorp  1 - 4  Zuid kennemerland cup 
 23 sept OG - Zeeburgia 2 - 6  oefenwedstrijd
 30 sept RODA '23 - OG 1 - 3  competitie
 14 Okt SDZ - OG 4 - 1  competitie
 19 Okt DSS - OG 1 - 6 Zuid kennemerland cup
 21 Okt OG - Fortuna Wormerveer 4 - 1 Competitie
 28 Okt Nieuw West - OG 1 - 3 competitie
 04 nov OG - WV- HEDW 0 - 0 competitie
 11 nov OG - Hillegom 2 - 1  competitie
 18 nov Fortius - OG 0 - 3 competitie
 25 nov OG - Hollandia 4 - 1  competitie
 02 dec DCG - OG 4 - 3 competitie
 09 dec OG - DEM 2 - 1 competitie
16 dec Kon HFC - OG   Beker
18 dec Velsen - OG   oefenwedstrijd 17:15 uur
20 jan OG - Jonathan    oefenwedstrijd 10:00 uur 
BIJZONDERHEDEN:

 9 juni 2018  NK eindtoernooi (de Zouaven)    Toernooi
       
       

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 mist kampioenschap op doelsaldo

Vooraf had niemand verwacht dat we zo zouden meedraaien in deze poule. De eerste wedstrijd tegen...

Lees meer

Onder 12-1 mist kampioenschap op doelsaldo

Vooraf had niemand verwacht dat we zo zouden meedraaien in deze poule. De eerste wedstrijd tegen Zeeburgia ging ruim verloren, maar gelukkig gingen die een poule hoger (en staan daar ook bovenin). Hoofdklasse 2 zit vol met gerenommeerde clubs en daar kennen ze OG nu ook. Tot aan de laatste wedstrijd was deze poule spannend. We moesten nog 4 doelpunten inlopen op Hollandia en dat zou lastig worden. Thuis tegen DEM begonnen we goed. We kregen kans op kans, maar de bal wilde er niet in. ik denk dat we deze wedstrijd wel 7 keer de paal of lat hebben geraakt. De omstandigheden waren bar en hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer last de spelers hiervan kregen. Gelukkig kwamen we voor rust nog op voorsprong. Daan schoot een vrije trap van ver heerlijk over hun keeper en het wachten was op meer. Waar een ruststand van 6-0 niet overdreven zou zijn stond het slechts 2-0. Thom schoot de bal met hulp van een DEM-speler binnen (we matsen hem en zetten hem op zijn naam) en zo hadden we onszelf niet echt beloond de eerste helft. In de tweede helft gingen we te geforceerd op zoek naar goals. Er werd te gehaast gespeeld en de verkeerde keuzes werden gemaakt. Zelfs nu kregen we nog veel opgelegde kansen, maar het wilde niet lukken. DEM kwam zelfs op 2-1, maar werden verder niet gevaarlijk. Het bleef dus bij 2-1. Later bleek dat Hollandia met 5-1 had gewonnen, dus een inhaalactie was sowieso lastig geweest. Op doelsaldo tweede is frustrerend, maar eigenlijk bijzonder knap. Met een smalle selectie (we zijn nog niet compleet geweest) op een groot veld zo debuteren is een bijzondere prestatie. Vaak maar 1 wissel tegen clubs die flink konden doorwisselen. Je gaat snel denken “waar hebben we dat puntje laten liggen?”. We hebben soms onterecht punten laten liggen en soms onterecht wat meegenomen. Al met al staan we op de goede plek zo. De mannen zijn heerlijk fanatiek. Een half uur voordat de zware trainingen beginnen zijn ze de meesten er al en ook op trainen gaan ze voluit. Een heerlijke groep met veel potentie. Wat nog belangrijker is, is dat ze veel lol hebben. Het vieren van Sinterklaas was daar een mooi voorbeeld van. Nog een potje voor de beker bij HFC en dan winterstop. Ik gok met 3 toernooien en 5 oefenwedstrijden haha.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 doet Ajax na tegen DCG

Wederom om negen uur beginnen in Amsterdam. Nu op een glad en mistig veld, maar wel bij een leuke...

Lees meer

Onder 12-1 doet Ajax na tegen DCG

Wederom om negen uur beginnen in Amsterdam. Nu op een glad en mistig veld, maar wel bij een leuke vereniging. Zonder Ruben en Daan helaas (we zijn nog niet compleet geweest dit seizoen), maar gelukkig kwam Roald helpen. Op een glad veld ontstond er de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd. DCG probeerde veel op te bouwen via een onzekere keeper en OG zette hoog druk. Dat leverde ook snel goede kansen op. Het ontbrak aan een beetje geluk en het veld was eigenlijk te glad op sommige momenten. Toch kwamen we op 0-1 toen Ryan slecht uitverdedigen van DCG goed afstrafte. De 0-2 kwam van de voet van Joshua en wederom kwam deze tot stand na het verstoren van hun opbouw. Joshua schoot deze bal mooi en hoog in hun goal. Wat een luxe. Vrij snel kwam DCG uit een zesdubbele kluts echter op 1-2. We hadden de hele wedstrijd veel moeite om de bal weg te trappen na standaardsituaties. DCG ging nu aanzetten en kwam alleen voor Marvin. Met een weergaloze reactie redde Marvin met zijn rechtervoet en even later schoot Thom uit een counter de 1-3 binnen. Dat was ook de ruststand. Met zo’n stand verwacht je de tweede helft meer rust in de opbouw, maar niets was minder waar. Ik zag ’s avonds bij Ajax hetzelfde. De tweede helft was chaotisch en paniekerig. Vrij snel kwamen zij op 2-3, wederom uit een kluts. Vervolgens ging het van kwaad tot erger. Het werd zelfs 3-3. Thom schoot vervolgens met rechts op de paal, maar een beetje geluk hadden we niet. Zij kwamen terecht op 4-3 en nu gingen we pas weer aanzetten. We kwamen via Joshua en Jochem twee keer alleen voor de keeper, maar de bal ging er niet in. Helaas verloren we zo onnodig. Het kampioenschap lag binnen handbereik na winst, maar ligt nu in de handen van Hollandia. Is dat erg? Nee, want we spelen in een sterke poule en draaien voortreffelijk mee. Is het zonde? Ja…

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 speelt topper tegen Hollandia

De nummer 3 (wij) tegen de nummer 2 (Hollandia) op veld 1. Een echte topper dus. Onder slechte...

Lees meer

Onder 12-1 speelt topper tegen Hollandia

De nummer 3 (wij) tegen de nummer 2 (Hollandia) op veld 1. Een echte topper dus. Onder slechte omstandigheden, een lekkere hagelbui vooraf en een veld vol met extra korrels begonnen we niet sterk.

De eerste helft blijft een dingetje de laatste weken. Zonder de geblesseerde Ruben, maar met Tijs was Hollandia de betere ploeg. Ons spel was onrustig en balbezit bij ons duurde niet langer dan 4 seconden. Dit is oprecht zonde, want voetballend zit er erg veel potentie in dit team. Hollandia kwam dan ook volledig terecht via een mooie goal op 0-1.

Voetballend lukte helaas niet alles, de mannen bleven echter wel had werken. Na goed doorzetten kregen we op links een vrije trap. De poging van Ryan kwam via de muur bij Burney en die gleed de bal netjes binnen. Niet terecht, wel lekker.

Onze diesel Aron zette daarna goed door op rechts en zijn geblokte schot verdween over de wat onzekere keeper. 2-1 voor met rust en dat geheel tegen de verhouding in. Dat kon alleen maar beter worden.

Dat werd het ook. We begonnen de tweede helft scherper en kregen gelijk goede kansen. Die werden nog niet benut. Het veldspel werd beter bij ons en de tweede helft waren we gelijkwaardig. Zij schoten nog twee keer prachtig op de lat en Marvin haalde met een weergaloze redding een bal onder de lat vandaan. Daar tegenover stonden ook prima kansen voor ons.

De wedstrijd werd beslist toen de bal na een mooi schot van Thom in de linker bovenhoek via de keeper en de paal over de lijn rolde. Aron was er razendsnel bij en schoot de 3-1 binnen.

Op links vinden Thom en Bent elkaar makkelijk en na een mooie actie van Bent volgde een perfecte voorzet op Thom. Die kwam goed voor zijn man en schoot kiezelhard de 1-4 in de bovenhoek. Helaas viel Aron nog uit met een blessure, hopen dat het meevalt.

Hard gewerkt en een beetje geluk. Al met al weer gewonnen.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Fortius – OG JO12-1

De KNVB wil ons waarschijnlijk ergens voor straffen, want nu mochten we weer om 9.00 uur...

Lees meer

Fortius – OG JO12-1

De KNVB wil ons waarschijnlijk ergens voor straffen, want nu mochten we weer om 9.00 uur spelen en wel bij Fortius. Op naar Diemen dus. Na een plekje betaald parkeren te hebben gevonden en 1100 meter te hebben gelopen waren we er eindelijk. De ontvangst was vriendelijk, de wedstrijd was wat pittiger.

De eerste helft is dit seizoen niet onze beste helft en vandaag was geen uitzondering. We begonnen onrustig en gelukkig zij ook. Zo ontstond er een flipperkastspel van zo’n 20 minuten. Gedurende deze periode waren er van beide kanten geen kansen. Dat kwam mede doordat de verdediging weer als een huis stond. Uitblinker Mathies hield de linkerkant in zijn eentje dicht en was opbouwend ook sterk bezig. Op rechts hield Tom alles potdicht en ons centrum is altijd prima in orde.

Na 20 minuten gingen we beter voetballen en ontstonden er ook kansen. Thom werd op links gelanceerd en zijn voorzet ging net voorlangs, Aron kwam een teenlengte tekort. Ook Jochem en Joshua waren dreigend en zo was het jammer dat we met 0-0 gingen rusten, maar wel een terechte weergave.

De tweede helft waren we veel beter. Op het middenveld gingen we meer voetballen en voorin was er meer beweging. Jochem was verhuisd naar links en  kon na een mooie loopactie net Joshua niet bereiken. Zijn tweede poging was wel succesvol en zijn heerlijke voorzet op maat bereikte Joshua nu wel. Die bleef ijzig kalm en schoot de 0-1 binnen.

Gelijk veranderde de sfeer van de wedstrijd. Veel overtredingen, veel natrappen en veel verwensingen met ziektes in het veld helaas, wat een niveau. Gelukkig maakten we snel de 0-2. Ryan kopte prachtig binnen uit een mooie corner van Joshua.

Na een counter ging Jochem alleen op de keeper af en werd genadeloos onderuit geschopt. De scheidsrechter gaf alleen een vrije trap en zowel hij als hun coach hadden hier moeten optreden. Nu had de scheidsrechter geen makkelijke dag. Zij deden alles wat verboden was en als onze mannen wat deden gingen ze liggen en huilen, erg bizar. OG laat zich echter niet meer gek maken en zeker niet meer intimideren. Thom stond ondertussen centraal voorin en rondde een counter echt heerlijk af. 0- 3 en einde wedstrijd. Slechts 2 man van Fortius wilde nog een handje geven, dus snel inpakken en weer naar Haarlem. Dit was een fijne overwinning en we doen volledig mee in deze zware poule.

Oja, ik vind het al bijna normaal, maar Marvin had weer een fenomenale redding toen we nog 0-2 stonden. Wat een topkeeper hebben wij.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 thuis tegen Hillegom

De hele technische staf en wat ouders waren erg rustig na een feestje, nu maar hopen dat de...

Lees meer

Onder 12-1 thuis tegen Hillegom

De hele technische staf en wat ouders waren erg rustig na een feestje, nu maar hopen dat de jongens wel uitgeslapen waren. De tegenstander was tenslotte Hillegom en daar winnen we nagenoeg nooit van. Het is een goed voetballende ploeg die, waar nodig,  ook fysiek sterk is.

Vandaag waren de rollen omgedraaid. We waren sinds tijden weer compleet en dat scheelt ook. 2 fitte wissels is hard nodig met het tempo dat de heren willen spelen.

De eerste helft waren de mannen van OG de baas op het veld. De duels werden gewonnen en met goed voetbal werd Hillegom ver terug gedrukt op eigen helft. De spitsen hielden hun verdedigers meer dan zoet en het middenveld was de baas vandaag op het veld. Combineer dat met een ijzersterke verdediging en een inschuivende Rick en dan weet je dat we moeilijk te verslaan zijn. Marvin had dan ook een rustige eerste helft. Onze grootste uitdaging de laatste weken is het maken van goals en ook vandaag hadden we veel moeite (en wat pech) om te scoren.

Halverwege de eerste helft kreeg Ryan echter aan de zijkant van het veld de bal. Met een machtige trap verraste hij de keeper en zo stonden we terecht met 1-0 voor. We verslapten niet en kregen nog wat kansen om de voorsprong uit te breiden. De 2-0 kwam er uiteindelijk ook, en wat voor een! Bent mocht aanleggen voor een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied. De keeper nam de korte hoek en Bent de verre. Wat een heerlijke goal en volledig terecht op 2-0 met de rust.

Na de rust werd verwacht dat Hillegom zou gaan aandringen, tenslotte stonden ze ook hoger dan wij. Dat beeld klopte deels. Er waren fases waarin Hillegom beter was, maar ook wij kregen weer genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Veel kansen kreeg Hillegom niet, maar wel vlak voor tijd een penalty. Deze was wat makkelijk gegeven, maar eerder in de wedstrijd hadden we er ook een tegen kunnen krijgen. Het was meer een optelsom. De bal werd mooi ingeschoten, dus helaas was Marvin kansloos. Na een paar spannende minuten was het gelukkig tijd. Het was echt gaaf om te zien hoe hard er als team werd gewerkt. Dit soort wedstrijden verloren we soms nog wel eens, maar nu waren we de bovenliggende partij. Veel strijd en goed voetbal, een heerlijk combinatie.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 thuis tegen WV-HDEW

   We begonnen op veld 3, toch veld 2 en uiteindelijk toch weer veld 3 tegen deze...

Lees meer

Onder 12-1 thuis tegen WV-HDEW

 

 We begonnen op veld 3, toch veld 2 en uiteindelijk toch weer veld 3 tegen deze ploeg die hoger dan ons stond. Op gras dus en nog steeds zonder Burney. Gelukkig was Sem er weer om bij te springen.


Hun coach was er van overtuigd dat ze 0-5 zouden winnen en die bleek zich aardig te vergissen. De hele wedstrijd was OG de partij die gevaarlijk was. De opbouw van hen werd goed verstoord en achterin zat het potdicht bij ons. De verdediging was vandaag het sterkste deel van het team. Ruben en Zwan wisselend op rechts, Mathies op links en ons ijzersterke centrum met Rick en Daan is moeilijk te passeren. Hun middenveld was erg sterk en daar moesten we aan de bak. Vol overtuiging werd er gevochten voor elke meter en ook voorin werd er hard gewerkt om hen niet in het spel te laten komen. Wat levert dat dan op? Kansen, heel veel kansen. Het was niet onze beste wedstrijd qua voetbal, maar wat waren we steeds dicht bij een goal. Helaas vergaten we onszelf te belonen. Zij kregen in de eerste helft slechts 1 goede kans, maar met rust was het nog steeds 0-0.


Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. We bleven kansen krijgen en niet benutten. Op het laatst werden de mannen wat moe en waren we bang voor een van die oude voetbalwetten. Gelukkig hielden we de nul achterin, mede door prima keeperswerk van Marvin.


Die coach heeft geleerd om niemand te onderschatten en zeker ons niet.


DaveWel 0-0, maar niet bloedeloos: een graswedstrijd met veel strijd en kansen!


Soms heb je van die echte bloedeloze 0-0 wedstrijden, met weinig kansen en weinig strijd. Dat was de wedstrijd van OG O-12 duidelijk niet, tegen Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen (in simpel Nederlands gewoon WV-HEDW). Wel 0-0, maar met veel strijd, veel kansen aan beide kanten en lekker ouderwets op gras!


Voor de toeschouwers die 3 minuten later aankwamen of even aan het kletsen waren: onze jongens hadden binnen 3 minuten al op 3-0 kunnen staan, met mooie kansen van Thom, Joshua en Jochem. OG was in deze beginfase ook fel en hadden duidelijk het betere van het spel. WV werd ook prima vastgezet door druk vanuit onze aanval en hierdoor ging WV in hun opbouw steeds meer fouten maken.


Gaandeweg kwam WV wat beter in hun spel en was ook duidelijk dat zij een prima verzorgd spel hebben. Met name voorin heeft WV ook veel behendige spelers. Gelukkig was onze verdediging scherp vandaag en toen er wel een behendige speler doorkwam, kon Tom Zwan een (klein beetje) aan de noodrem trekken. Toch hadden wij uiteindelijk ook weer de beste kansen. Rick speelde verdedigend een prima pot en was ook voorin te vinden met een hard schot op de paal. En ook Jochem raakte de paal. In de eerste helft zat alles erin van een leuke wedstrijd. Je zag veel strijd, genoeg kansen, ballen op de paal en mooie combinaties. Eigenlijk hadden de mannen van OG met een voorsprong de rust in moeten gaan maar dat was helaas niet het geval.


In de tweede helft kreeg WV een betere grip op de wedstrijd en hadden ze ook meer en meer dreiging. Marvin voorkwam een doelpunt van WV door heel sterk voor zijn doel te keepen (net als vorige week!) en een doorgeschoten bal weg te schieten. En WV had nog een prima schot naast de kruising. Uiteindelijk mochten we dan ook blij zijn dat de wedstrijd was afgelopen. Een prima wedstrijd en uiteindelijk een terecht resultaat met 0-0. Top dat onze coach Michel weer langs de kant stond bij onze jongens, ondanks trieste familieomstandigheden!


Carry


 

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 uit bij Nieuw West United

Helaas nog steeds zonder Burney, maar gelukkig kwam Sem vanuit de Onder12-2 ons voor zijn...

Lees meer

Onder 12-1 uit bij Nieuw West United

Helaas nog steeds zonder Burney, maar gelukkig kwam Sem vanuit de Onder12-2 ons voor zijn eigen wedstrijd helpen, top! De eerste helft hadden we wind mee en waren we wat gehaast met de opbouw. Zo kwamen we niet in ons spel, maar hadden al snel door dat we de betere ploeg waren. We kregen wat kleine kansen, maar waren niet zorgvuldig genoeg met het bepalen wanneer je moet schieten en wanneer je beter kunt passen. Toch kwamen we terecht op 0-1 toen Sem een afgeslagen bal uit een corner koel afrondde. Nieuw West kwam er sporadisch uit, maar vooral Daan en Rick waren vandaag ijzersterk. Dit centrale duo had alles onder controle. De eerste helft was de scheidsrechter de beste man op het veld en gebeurde er verder niet veel meer.

Misschien dat wind tegen de tweede helft meer rust zou brengen in het spel. De tweede helft gingen we iets beter spelen en meer druk zetten op hun verdediging. Daar viel echt nog wel wat te halen. Op deze manier veroverde Thom de bal en kon Sem alleen op de keeper af. De keeper werd heerlijk gepasseerd en zo kon Sem met twee goals in zijn zak naar zijn eigen team. Nu ging Nieuw West 1-1 op spelen achterin, maar dat konden Daan en Rick ook, dus die extra spits kwam er ook niet aan te pas. De ruimte bij hen achterin kwam ons wel uit. Thom kreeg de bal van Joshua, zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en schoot de bal heerlijk binnen. Einde wedstrijd, ook al maakte Nieuw west nog de 1-3. Wederom een knap resultaat. Een mooie start in deze zware poule. 4 wedstrijden, 3 gewonnen.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onze Gezellen JO12-1 tegen Fortuna Wormerveer

Zaterdag 21 oktober speelden we onze derde competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna Wormerveer....

Lees meer

Onze Gezellen JO12-1 tegen Fortuna Wormerveer

Zaterdag 21 oktober speelden we onze derde competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna Wormerveer. Helaas is Burney nog niet fit, maar Roald kwam ons team versterken. We begonnen de wedstrijd al sterk en onze tegenstander waren we goed de baas. Het duurde wel eventjes voordat we de 1-0 maakten, maar onze Thom scoorde deze maar mooi! De jongens zijn goed op elkaar ingespeeld, de opbouw vanaf Marvin, de één tweetjes, steeds meer het duel aangaan. Het is echt leuk om te zien hoe de jongens van de JO12-1 meedraaien in de hoofdklasse. Het duurde niet lang voordat de 2-0 werd ingeschoten door Rick. Ook als voorstopper doet hij het fantastisch. 

De 3-0 was afkomstig van Jochem door een mooie voorzet van Joshua. En de 4-0 werd ingeschoten door Thom. Op het middenveld, in de verdediging, maar ook voorin werd er hard gewerkt door de jongens. En ook onze keeper was weer goed bezig. Echt klasse mannen!  De tegenpartij die scoorde nog in de laatste minuten. Eindstand 4-1. 

We kijken al weer uit naar onze volgende wedstrijd zodat we weer van onze toppers kunnen genieten

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Spannende pot JO12-1 bij SDZ

Vandaag mochten we naar Amsterdam en daar gaan we de komende weken vaker komen. Een mooi...

Lees meer

Spannende pot JO12-1 bij SDZ

Vandaag mochten we naar Amsterdam en daar gaan we de komende weken vaker komen. Een mooi complex, maar met weinig parkeerplaatsen. Heerlijk weer en helaas nog steeds maar 1 wissel, omdat Burney nog niet fit is.

SDZ begon veel beter aan de wedstrijd dan wij. Veel meer beweging, duelkracht en beleving, maar ook met goed voetbal. Het eerste kwartier hadden we niets te vertellen en waren we blij dat het slechts 1-0 voor hen was. Wij liepen te lang met de bal, stonden veel stil en werden afgetroefd.

Na een kwartier begonnen de heren te wennen en kwam er een enorme kans op de 1-1. Joshua ging alleen op de keeper af en helaas schoot hij op de paal. Vlak daarna kwam SDZ op 2-0 na groot misverstand achterin. We kregen nog een grote kans via Jochem om voor aan te sluiten, maar de 2-0 was wel terecht.

Na de rust kwamen we sterk terug. Er werd meer gecombineerd en de duels werden gewonnen. Deze helft speelde zich bijna volledig op hun deel van het veld af. We kregen via Thom, Joshua en Jochem ook goede kansen, maar onze killers misten vandaag een portie geluk/scherpte. Uit een mooie voorzet kon Ryan wel weergaloos de 2-1 binnen schieten, door goed voor zijn man te komen. SDZ was rijp voor de sloop. Uit een corner tegen kwamen zij echter knullig op 3-1. De wedstrijd was gelopen en het werd geflatteerd nog 4-1. Een wedstrijd met twee gezichten. Het gezicht van de tweede helft beviel ons beter. Weer veel geleerd.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Roda ’23 tegen JO12-1

Om kwart voor 8 vertrekken naar Amstelveen stond niet hoog op ons verlanglijstje. Na de eerste...

Lees meer

Roda ’23 tegen JO12-1

Om kwart voor 8 vertrekken naar Amstelveen stond niet hoog op ons verlanglijstje. Na de eerste wedstrijd te hebben verloren van Zeeburgia (geen schande, gewoon een heel goed team), konden de mannen vandaag weer aan de bak. In de Hoofdklasse 2 zijn er geen slechte tegenstanders.

Op een mooi complex waren de mannen voor de warming-up al aan het voetballen, dus ze waren in ieder geval wakker. We missen alleen Burney nog, dus hadden we maar 1 wissel. Dat is wat weinig op een heel veld. Laten we hopen dat hij snel fit is.

Roda begon beter dan wij aan de wedstrijd en ze kregen een paar grote kansen. Gelukkig stond hun vizier niet op scherp. Na een kwartier gingen ook wij voetballen en werd het een open wedstrijd met grote kansen over en weer. Gelukkig was Marvin weer in vorm en hielden we de nul. Thom had al een paar kansen gehad, maar bleef dreigend op links. De 0-1 kwam dan ook van zijn voet en toen hadden we grotendeels de controle. Dit hielden we vast tot de rust. De tweede helft was voor ons. De verdediging stond weer prima en op het middenveld maakten de mannen veel meters. Dat konden we niet vol houden zou je denken, maar het zijn bikkels.

We kwamen uit een corner op 0-2. De korte variant belandde na goed doorzetten bij Matthies en die schoot de bal hard binnen. Daarna kregen we o.a. via Joshua nog een paar mooie kansen en 1 daarvan werd mooi afgerond door hem. 0-3 en einde wedstrijd zou je denken. Hun goede spits maakte echter mooi de 1-3 en toen werd het nog even spannend. De vermoeidheid ging een grote rol spelen en fitte wissels hadden we niet meer. Op karakter werd de wedstrijd afgemaakt. Een mooie pot van beide kanten. Het had ook 6-6 kunnen worden, maar over de hele wedstrijd gezien waren we toch wel de terechte winnaar.

Dat is echt knap. We spelen als kleine club tegen de betere teams van Noord-Holland en blijven overeind. Aron heeft op elke plek gespeeld en doet dat overal prima, wat een inzet. Jochem is dreigend op rechts en gaat nog veel scoren. Voor Ruben is een heel veld heerlijk, strooien met passjes en mooie duels. Rick en Daan heersen in het centrum en schuiven in waar mogelijk. Tom speelt ook op meerdere plekken en is onvermoeibaar. Matthies is een zekerheid op links met steeds meer dreiging naar voren. Bent is onze technicus links op het middenveld en een mooie spil tussen de aanval en verdediging. Thom is altijd dreigend op links en Joshua is dat centraal voorin. Ryan is onze marathonman, onvermoeibaar en goede passes. Marvin houdt ons overeind op moeilijke momenten. Met Burney erbij zijn we moeilijk te verslaan. Mooi voetbal met veel inzet, als ouders hebben we genoten.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

JO12-1 speelt uit tegen EDO

16 september 2017. Een Doorzettend OG. ‘Winnen voor Jochem’ waren de laatste woorden...

Lees meer

JO12-1 speelt uit tegen EDO

16 september 2017.

Een Doorzettend OG.

‘Winnen voor Jochem’ waren de laatste woorden van de vorige schrijver. De opdracht is dus duidelijk. Nu de uitvoer nog.

Na de laatste wedstrijd zijn we allemaal benieuwd hoe de jongens gaan beginnen. Nu het blijkt dat het beginnen nog even 20 minuten wordt uitgesteld kunnen ze even lekker lang aan de bal wennen.

Om 11.05 uur gaat de wedstrijd dan eindelijk van start. Meteen gaan de jongens er fel tegenaan en lijkt het een interessant potje voetbal te gaan worden. Binnen 10 minuten heeft OG al 5 corners genomen en een serieuze kans voor een goal via de rechter kant. De druk staat er goed op.  De eerste goal komt vanaf een goede opbouw, mooie voorzet van Jochem, doorgetikt door Joshua en Thom scoort de 1-0. Dit gaat lekker maar we moeten nog even. Iedereen moet er hard voor werken zeker de jongens met wat lichte blessures...er is immers maar één wissel. Op de tanden bijten dus. Na een uitbal is er een hele snelle en verre uitgooi aan de rechterkant, Joshua geeft weer een goede voorzet en in dit geval kan onze tijdelijke aanvoerder Rick het prachtig afmaken. 17 minuten gespeeld en de stand is 2-0. We gaan er iets gemakkelijker voor zitten. Na 20 minuten moet Mathies echter het veld verlaten met een pijnlijke enkel en Aron gaat zijn stekkie verdedigen weliswaar ook met een liesblessure.

De aanvallen van OG blijven maar komen, de verdere goals blijven nog uit. Het spel speelt zich vooral af op de helft van EDO. Bij corner nummer 10 krijgt Joshua zijn eigen voorzet terug gespeelt en krult als het ware de bal in de bovenhoek bij EDO 3-0. We kunnen naar de rust.

De tweede helft moet er vooral hard gewerkt worden. Het niveau van de eerste helft blijkt in de kleedkamer achtergebleven. We missen natuurlijk onze rots achterin; Daan. Al heeft Marvin alles onder controle met zijn verdedigers lijkt het overspelen even wat rommelig. Een inkakmomentje dus. Hierdoor lijkt het of EDO wat overeind krabbelt maar als we ons herpakken nemen we het heft in eigen handen en spelen de bal weer rond. Alles staat weer. Rick, Tom, Mathies en Aron hebben achter lekker dicht gehouden. Ryan, Bent en Ruben kunnen de voorhoede weer blindelings vinden.

Toch weer een spannende wedstrijd. Niet zoveel goals als kansen en niet zoveel kansen als corners;)  (18 stuks) we hebben gesproken over een nieuwe regel: 10 corners een penalty...want een goaltje erbij hadden we nog wel verdient.

Conclusie: Een Doorzettend Og

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 bekert tegen DSS

Op donderdagavond uit tegen DSS met windkracht 7 en veel regen. Geen ideaal scenario. Zeker...

Lees meer

Onder 12-1 bekert tegen DSS

Op donderdagavond uit tegen DSS met windkracht 7 en veel regen. Geen ideaal scenario. Zeker niet als blijkt dat Daan en Ruben niet fit zijn. Gelukkig komt Joris ons versterken.

De warming-up was al matig en zo begonnen de mannen ook. Het leek wel of het lange toernooi van zondag nog in de benen zat. Na 6 lange wedstrijden werd daar weer het NK bereikt, door een mooie derde plaats.
DSS was feller en OG was zeldzaam slordig. Veel balverlies, met zijn allen op een postzegel spelen (wel lekker warm met dit weer) …geen lust voor het oog. Toch kregen we nog wat kleine kansjes. DSS beperkte zich vooral tot verdedigen en een sporadische counter. Uit een corner kopten zij echter wel prachtig de 1-0 binnen. Nu werden de heren een beetje wakker en gingen meer duels winnen. Er kwamen ook meer kansen, veelal uit een kluts. Vlak voor rust schoot Bent op goal en met wat hulp van de keeper werd het 1-1.

Na de rust begonnen de mannen met wind tegen een stuk feller. Er kwamen dan ook steeds meer kansen. Nadat we twee keer op de lat hadden geschoten besloot Ryan het nog een keer te proberen en wederom met wat hulp van hun keeper vloog de bal erin. DSS kwam nauwelijks de middenlijn over en zeker nadat Ryan uit een harde corner van Thom de 1-3 had binnen gekopt was de spanning er wel af. Na een heerlijke aanval via Ryan en Thom was Bent het laatste station en die kon beheerst de 1-4 maken. Een ruime en verdiende overwinning, maar vergeleken met het toernooi was het erg rommelig. Als je ook slechte wedstrijden kan winnen, dan kan er nog veel gebeuren. Op naar EDO, winnen voor Jochem. Joris bedankt voor je hulp en goede spel.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12 wint eerste bekerwedstrijd.

De mannen mochten weer beginnen vandaag en ze hadden er gelijk weer zin in. Met onze nieuwe...

Lees meer

Onder 12 wint eerste bekerwedstrijd.

De mannen mochten weer beginnen vandaag en ze hadden er gelijk weer zin in. Met onze nieuwe aanwinsten Jochem en Aron erbij zijn we zeker niet zwakker geworden. De eerste wedstrijd was tegen DEM thuis. Al snel bleek dat we beter waren, maar vooral in het begin nog te slordig met het afronden en de laatste pass. Verdedigend stond alles weer prima, zodat we niet in de problemen kwamen toen de eerste goal lang uitbleef. Zo bleef het tot de rust zowaar 0-0. Na de rust lieten de mannen zien hoeveel potentie dit team heeft. Thom ging op links langs zijn tegenstander en schoot de bal hard en droog in de korte hoek binnen. Vlak daarna schoot Rick de bal met zijn linkerbeen listig over de keeper en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Nu gingen de mannen echt voetballen. Thom passeerde op links met een panna zijn man, gaf de bal halfhoog voor en Jochem schoot de voorzet in een keer uit de lucht strak in de goal. Wat een heerlijke aanval was dat zeg. Jochem had de smaak te pakken en schoot vrij snel na zijn eerste ook zijn tweede goal snoeihard binnen. Na deze 4-0 gaf DEM het op. Thom schoot de 5-0 beheerst over de keeper en vervolgens kregen we nog erg veel kansen. Ryan maakt vervolgens nog de 6-0 met een bekeken schot en het slotakkoord was voor Joshua. 7-0 was een mooie start van het seizoen. Op naar DSS.