Teampagina JO12-1


Spelers

1 Marvin van der Veldt
2 Rick Meijers
3 Burney Boon
4 Daan Beers
5 Mathies van de Pol
6 Bent ten Klooster
7 Jochem van Huik
8 Ruben van Kalsbeek
9 Thom Steenbergen
10 Ryan Colin
11 Joshua Vissers
12 Aron Bauer
14 Tom van der Zwan

Begeleiding

Teammanager:
Debbie van der Veldt
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainer/Coach:
Michel Colin
06-51264304
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leider:
Willem Vissers

Assistent trainers:
Dave Steenbergen
Erik ten Klooster

Trainingstijden

Maandag 17:30 - 19:00
Donderdag 17:30 - 19:00
Veld 2B

Poule uitslagen

Poule programma

Poule stand

Extra informatie

WEDSTRIJDEN:


 02 sept OG - DEM  7 - 0  Beker 
 10 sept NK voorronde 3de plaats Toernooi
 14 sept DSS - OG  1 - 4 Beker 
 16 sept EDO - OG  0 - 3 Beker 
 18 sept OG - Hoofddorp  1 - 4  Zuid kennemerland cup 
 23 sept OG - Zeeburgia 2 - 6  oefenwedstrijd
 30 sept RODA '23 - OG 1 - 3  competitie
 14 Okt SDZ - OG 4 - 1  competitie
 19 Okt DSS - OG 1 - 6 Zuid kennemerland cup
 21 Okt OG - Fortuna Wormerveer 4 - 1 Competitie
 28 Okt Nieuw West - OG 1 - 3 competitie
 04 nov OG - WV- HEDW 0 - 0 competitie
 11 nov OG - Hillegom 2 - 1  competitie
 18 nov Fortius - OG 0 - 3 competitie
 25 nov OG - Hollandia 4 - 1  competitie
 02 dec DCG - OG 4 - 3 competitie
 09 dec OG - DEM 2 - 1 competitie
16 dec Kon HFC JO12-3 - OG 1 - 5 Beker
18 dec Velsen JO13-1 - OG 2 - 4  oefenwedstrijd 17:15 uur
13 jan Fortuna Sittard - OG 3 - 6  oefenwedstrijden 
20 jan OG - Jonathan 2 - 1  oefenwedstrijd 10:00 uur
27 jan OG - VV Maarssen 1 - 1 oefenwedstrijd 10:15 uur
3 feb Kon HFC -OG  5 - 3 oefenwedstrijd 9:00 uur
10 feb OG - Hoofddorp  2 - 4 competitie
10 maart OG -Bloemendaal 5 - 0  competitie
13 maart Bloemendaal - OG 2 - 4  Zuid kennemerland cup 18:00
17 maart WV HEDW - OG 1 -2 competitie
21 maart Quick Boys - OG  3 - 1 oefenwedstrijd tegen talententeam
24 maart  DCG - OG 1 - 2 competitie 
7 april  OG - SDZ  4 - 1 competitie
14 april Purmersteijn - OG 2 - 4 competitie 
16 april Roda 23 - OG 3 - 4 competitie
18 april DSOV - OG 2 - 1 beker
21 april OG - Zouaven 7 - 1  competitie
28 april  Fortius - OG 1 - 5 competitie
23 mei  ADO 20 - OG    competitie 
26 mei OG - Hillegom   competitie
2 juni Hoofddorp - OG   FINALE ZUID-KENNERMERLAND CUP
3 juni     HERCULES TOERNOOI
9 juni     NK eindtoernooi
12 juni Bloemendaal - OG   oefenwedstrijd 18:00
14 juni Velsen - OG   oefenwedstrijd 18:00
20 juni DEM - OG   oefenwedstrijd 17:00
23 juni OG - Foreholte   oefenwedstrijd 11:00
27 juni Alphense Boys - OG   oefenwedstrijd 18:30
8 juli zeskamp OG    
18 juli     TEAMUITJE
BIJZONDERHEDEN:

23 dec 2017 Zaaltoernooi Humphrey koster Zaal
28 dec 2017 Oliebollentoernooi Zaal
12/13 jan 2018 Fortuna Sittard  Trainingskamp
21 maart 2018 QUICK BOYS  Toernooi
31 maart  2018 Hillegom  Toernooi
3 juni 2018 Hercules   Toernooi
9 juni 2018 NK eindtoernooi (de Zouaven)    toernooi

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Fortius - OG onder 12 -1

Na 7 overwinningen in de competitie op rij moesten de mannen van O-12 op de dag na Koningsdag...

Lees meer

Fortius - OG onder 12 -1

Na 7 overwinningen in de competitie op rij moesten de mannen van O-12 op de dag na Koningsdag naar het Amsterdamse Fortius. Om de tweede plaats te behouden moest OG wel weer drie punten mee naar Haarlem terug nemen. Een pittige tegenstander, niet zozeer qua stand op de ranglijst maar wel qua fysiek. Vanwege vakantie waren Bent en Mathies afwezig maar gelukkig hadden we met Sem, Thijs en Glenn versterking gekregen. Je merkte in de eerste helft dat onze jongens wel wat ontzag hadden voor de fysieke tegenstander uit Amsterdam.

Het spel was in het begin net zo wisselvallig als het weer: de buien wisselden elkaar af en ook in het veld ging het over en weer. Gelukkig stond de trouwe supportersschare weer langs de kant, beetje brak deze keer na Koningsdag. We kwamen prima op 1-0 door een vrije trap van Daan en een attente Jochem om de bal in te tikken. Toch lukte het niet om door te drukken en schoten we te vaak de bal in de voeten van de tegenstander. Fortius kwam ook zelfs op 1-1 met een diepe bal tikte de spits van Fortius de bal langs Marvin binnen.

Na een enorme plensbui in de rust kwamen onze jongens in de tweede helft beter in hun spel. Zo stond het verdedigend ook goed, met Marvin, Daan, Rick, Burney en Tom/Zwan. Al snel kwamen we op 2-1 door Sem, die attent reageerde op een foutje van de doelman van Fortius. En Joshua vergrootte de voorsprong met een ver schot vanaf een meter of 30, nadat de keeper prima onder druk was gezet door Aron. Ondertussen nam de irritatie bij Fortius toe en gingen de verwijten binnen het team van Fortius in het rond. Gelukkig floot de scheidsrechter goed en hield hij de wedstrijd goed onder controle. De mooiste doelpunten van OG moest toen nog komen. Een splijtende pass van Ruben in de diepte, Thom met een goede actie en breed naar Glenn: 4-1. En een prachtig schot van (wederom) Joshua in de bovenhoek via de binnenkant van de paal. Met deze mooie 5-1 overwinning staan we solide op de tweede plaats. Nu nog wachten op puntverlies van Hoofddorp…..

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Volle week voor Onder 12-1

De mannen van de Onder12-1 hadden een erg volle week met competitie-, beker- en schoolvoetbal....

Lees meer

Volle week voor Onder 12-1

De mannen van de Onder12-1 hadden een erg volle week met competitie-, beker- en schoolvoetbal.

Nadat op zaterdag Purmersteijn met mooi voetbal was verslagen, mochten we maandag alweer tegen Roda ’23 spelen. Gelukkig op ons veld in plaats van de oorspronkelijke uitwedstrijd. Het mooie spel van zaterdag had de mannen wat laks gemaakt, of ze worden echt een beetje moe.

Het werd een rommelige wedstrijd, waarin we de eerste helft dominant waren zonder echt goed te spelen. Na goed doorjagen van Thom kwam de bal bij Joshua en die schoot de bal mooi binnen. Vlak daarna vloog een corner van Thom ineens binnen en toen Aron de 3-0 maakte na geklungel in hun verdediging dachten we met de rust dat het wel klaar was.

De tweede helft ging Roda volledig op de aanval met 4 spitsen en waren wij het spoor bijster. Het werd hangen en wurgen en gelukkig scoorde Burney uiteindelijk de winnende. 4-3 winst na een 3-0 voorsprong. Het mag ook wel eens mee zitten.

Op dinsdag en donderdag hadden veel spelers schoolvoetbal, dus dacht de KNVB: laten we die woensdag dan de beker doen. Uit bij DSOV, dat zich versterkt had met wat Onder13 spelers. Het mag, maar het is niet heel sportief. De mannen vochten als leeuwen en hadden minimaal zes 100% kansen, maar DSOV won met 2-1. Zonde, maar deze keer zat het niet mee.

Afgelopen zaterdag dan maar weer competitie, thuis tegen De Zouaven. Na een spannende eerste helft (zij hadden een drietal erg goede spelers) stond er 2-1 op het scorebord. Jochem maakte de 1-0 en uit een penalty schoot Daan weergaloos de 2-0 binnen. De 2-1 van hen was een mooie actie van hun middenvelder. Die was moeilijk af te stoppen.

Na de rust was er geen sprake meer van een wedstrijd. Burney schakelde hun spelverdeler uit en nadat zij eerst nog met een geweldige actie een bal van Jochem van de achterlijn haalden, werd het toch snel 3-1 doordat hun keeper zich compleet verkeek op een bal van Burney.

Snel daarna maakte Burney zijn tweede uit een corner en toen was de wedstrijd gelopen. Zij gaven het op en wij waren los. Het was nu de beurt aan Aron. Zijn eerste maakte hij op aangeven van Jochem en zijn tweede op aangeven van Thom. Het slotakkoord was van Joshua, na goed voorbereidend werk van Burney en Aron. We staan prachtig tweede in een zware hoofdklasse-poule. Wederom erg knap.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

JO12-1 uit bij Purmersteijn

Zaterdag  14 april reizen we af naar Purmerend om op tijd aanwezig te zijn voor een dan...

Lees meer

JO12-1 uit bij Purmersteijn

Zaterdag  14 april reizen we af naar Purmerend om op tijd aanwezig te zijn voor een dan nog niet wetende spannende wedstrijd tegen Purmersteijn. Op deze iets te koude dag wat de kijkers betreft moeten we lang wachten voor de jongens aan de wedstrijd kunnen gaan beginnen. Hierdoor is het inlopen en inspelen met 30 minuten verlengd.

Maar lang wachten wordt beloond. Onze jongens gaan goed van start. Het duurt dan ook niet lang voor Thom een prachtige voorzet tevoorschijn tovert en Joshua in kan tikken. De druk gaat er ook meteen goed op, er wordt hard gewerkt. Het is nog niet het gevoel dat we lekker voorstaan want de mannen van Purmersteijn kunnen elkaar ook goed vinden, ze spelen dan ook een flink aantal minuten op onze helft. OG laat zien dat er veel en hard met elkaar getraind is want ze pakken de draad weer op, maken mooie acties en het samenspel komt af en toe goed uit de verf. We zijn flink in de aanval. Weer een van Thom zijn prima voorzetten en daarop anticipeert Aron perfect en schiet de bal snoeihard in de netten van de tegenpartij! 2-0!

De pret is van korte tijd. De scheidsrechter ziet door zijn ogen een overtreding dicht bij ons 16 meter gebied. Vanuit onze hoek leek deze vrije trap echter onterecht maar dat neemt niet weg dat Purmersteijn de bal prachtig boven in de goal van Marvin weet te krullen. Helaas, de tegengoal die er aan zat te komen is dan toch gevallen. We pakken het spel meteen weer op en er zijn hier en daar toch kansjes. Mathies schiet  van ver op goal en deze raakt net de pal/lat, jammer. OG blijft goed proberen. Helaas moet Ryan het veld verlaten met een enkelblessure. Een poging om hem met tape   de tweede helft verder te laten spelen is niet gelukt.

De 2-1 voorsprong geeft nog niet een echt gerust gevoel en onze achterhoede moet alle zeilen bij zetten om gelijkspel te voorkomen, dit doen onze jongens super! Ze staan waar ze moeten staan en als een huis, geen twijfel aan onze achterhoede. Het balbezit gaat over en weer, de wedstrijd kan nog alle kanten op. Maar daar is dan toch de 3-1 het is een soort ping-pong goal, maar hij telt en dat geeft iets meer geruststelling. Dan krijgen we nog een vrije trap en hieruit ontstaat ook nog een goal. 4-1!! Op een of andere manier is het ondanks de voorsprong nog steeds spannend. De tegenstander blijft het proberen, schiet nog een keer op de paal. En vooral de achterhoede heeft voorkomen dat er meer tegengoals op dit moment zijn gevallen. OG heeft hard gewerkt en kan deze stand weer op de lijst terug vinden met verdiende 3 punten. Beterschap Ryan! Hopelijk ben je snel weer fit!

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 neemt revanche op SDZ

Uit tegen SDZ verloren we dit seizoen met 4-1. De eerste helft werden we daar weggespeeld en...

Lees meer

Onder 12-1 neemt revanche op SDZ

Uit tegen SDZ verloren we dit seizoen met 4-1. De eerste helft werden we daar weggespeeld en de tijd was tekort om dat recht te zetten. SDZ was een van de betere ploegen waren we tegen hebben gespeeld, ook al werden ze geen kampioen. Onder heerlijke omstandigheden (en voor het eerst sinds 1984 weer compleet) begonnen we deze keer goed aan de wedstrijd. We hadden het overwicht, maar tot echt veel kansen leidde het niet. Zij hadden net, net als wij, een sterke defensie en een prima keeper.

Gelukkig hebben wij verschillende spelers die iets extra kunnen. Vandaag was dat de eerste helft onze blonde tornado Jochem. Na een weergaloze actie brak hij de ban en schoot heerlijk de 1-0 in de touwen. We waren de bovenliggende partij en aanval na aanval werd losgelaten op hun goal. We waren echter te onrustig om het echt goed uit te spelen en zo werd de wedstrijd harder dan nodig. Veel duels die anders ontweken hadden kunnen worden. Jochem was echter niet te stoppen deze helft en na een geweldige assist van Rick schoot hij zijn tweede binnen.

Na een korte pauze begonnen we even iets minder en kwam SDZ beter in de wedstrijd. Na een misverstand stond er opeens de 2-1 op het scorebord. Nu moesten we weer vol aan de bak en dat kunnen deze gasten prima. Er werden bijna geen kansen weggeven en voorin ontstond er veel ruimte. Na een mooi uitgespeelde counter kon Joshua alleen op de keeper af. Onze spits bleef ijzig kalm en maakte zo de bevrijdende 3-1.

We hadden de turbo van Aron al even niet meer gezien, maar gisteren was hij er weer. Vanaf de middenlijn rende hij iedereen voorbij en schoot de bal uit een onmogelijke hoek over de compleet verraste keeper. 4-1 en einde wedstrijd. Wederom een knap resultaat. We blijven bovenin meedraaien.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 heeft een topweek.

Afgelopen woensdag mochten we ’s avonds aantreden bij Quick Boys om tegen de talenten van deze...

Lees meer

Onder 12-1 heeft een topweek.

Afgelopen woensdag mochten we ’s avonds aantreden bij Quick Boys om tegen de talenten van deze vereniging te spelen. Een mooie uitdaging wederom. Helaas weer niet compleet, omdat Aron nog geblesseerd is en Rick schoolvoetbal had. Gelukkig kon Sem weer bijspringen. Op het mooie complex zagen we als ouders een mooie wedstrijd. De eerste tien minuten werden we verrast door hun felheid en fysieke spel, maar al snel bleek dat we daar prima in mee konden. De bal ging wat sneller rond en de druk werd opgevoerd richting hun goal. Er ontstond een echte wedstrijd en op zo’n moment kan je zien dat wij als kleine club echt een goede lichting hebben. De hele wedstrijd waren we minimaal gelijkwaardig en kregen genoeg kansen om te scoren. Zij hadden echter een geweldige spits en die zorgde voor een 1-0 achterstand met rust. De tweede helft speelde zich volledig af op hun helft en we kregen genoeg kansen om gelijk te maken. Die terechte gelijkmaker kwam uiteindelijk van de voet van Jochem, die attent reageerde na een afgeslagen bal. Nu gingen we vol voor de winst en speelden overal 1 op 1. Binnen een minuut kregen we het deksel op onze neus, toen hun spits eerst de 2-1 heerlijk binnen schoot en 1 minuut later waren we nog steeds niet scherp. We verloren dus 3-1, maar kregen achteraf de complimenten van hun coaches en ouders. Leuke sfeer en leuke pot. Als verrassing kwam Dirk Kuyt nog even langs en hij ging heel geduldig met al onze mannen op de foto. Leuke vent en de mannen straalden.

Op zaterdag mochten we om twee uur naar DCG. Aron was nog steeds niet fit helaas, maar Sem was er gelukkig weer bij. Dit was echt zo’n wedstrijd waarbij een scheidsrechter alles deed om ons niet te laten winnen. Zij hadden een paar goede spelers, maar wij hebben een goed team. De eerste helft waren we dan ook veel beter. Terecht kwamen we op 0-1 via een geweldige knal van Burney (die sowieso sterk speelde). Na 3 minuten extra tijd (?) gingen we met deze stand rusten. De tweede helft was hetzelfde als de eerste, alleen hadden zij opeens een nieuwe speler gevonden. De tweede helft floot de scheidsrechter telkens voor voordeel als we de bal al kwijt waren, keurde een geweldige vrije trap ineens van Thom af (iemand duwde?), we hebben de film nog en negeerde buitenspel. Zij kwamen dan ook op 1-1. Nu gingen de mannen echter pas echt strijden. Voor elke meter werd gevochten en dat was nodig vandaag. Jochem was op dreef en schoot na een lange solo geweldig de 1-2 binnen. Deze werd met vereende krachten, na wederom 3 extra minuten,  over de streep getrokken. Geen mooie pot, wel een met karakter.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Zaterdag 17 maart. WV-HEDW JO12-1 – Onze Gezellen JO12-1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd bij WV-HEDW op het programma. Van wege de kou en...

Lees meer

Zaterdag 17 maart. WV-HEDW JO12-1 – Onze Gezellen JO12-1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd bij WV-HEDW op het programma.

Van wege de kou en zeer lage gevoelstemperaturen door de gure wind was het gehele programma  van het jeugdvoetbal voor de leeftijdsgroepen onder de 11 jaar door de KNVB de dag ervoor al geschrapt.

Voor ons was het nog even wachten. Geen bericht op de vroege zaterdag dus gingen we warm gekleed richting de Watergraafsmeer in Amsterdam.

Na een vriendelijke ontvangst in de kantine werd er aan de zeer nodige warming up begonnen.

Michel stelde voor om de trainingsjas onder het shirt aan te trekken om het spelen bij deze temperaturen een stuk aangenamer te maken.

Na de aftrap waren de mannen net als vorige week meteen bij de les en veelvuldig werd er vooruit gespeeld.

Na 3 minuten lag de bal al in het mandje. De aanval over een aantal schijven kwam voor de voeten van Ryan. Hij schoot de bal hard in maar de keeper kon net redding brengen. Omdat de verdediging de bal net niet weg kon krijgen en  Bent op de juiste plek stond kon hij het  laatste tikje over de lijn geven.

Vijf minuten later werd Aron diep gestuurd door Ruben en kon met zijn snelheid van af de achterlijn een fraaie voorzet geven die keurig door Thom met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied  binnen werd geschoten.

De thuisploeg kon pas na 20 minuten echt gevaarlijk worden. Voor die tijd was er rust in de verdediging en werd elke aanval geneutraliseerd.

Aan het einde van de eerste helft werd de thuisploeg steeds sterker en dat leverde  een aantal kansen  op die niet werden benut omdat de overtuiging ontbrak.

Na rust combineerde WV-HEDW veel beter en bij Onze Gezellen lukte het niet meer om weer goed te gaan voetballen zoals in het begin van de wedstrijd.

Gelukkig scoorde de Amsterdammers maar één keer uit de vele kansen die zij kregen in het tweede bedrijf. Door een aantal goede reddingen van Marvin en veel strijd van het gehele team werd de magere voorsprong tot het einde verdedigd.

Hopelijk is Tom v/d Zwan er volgende week weer bij. Die kon door  een knieblessure na een vervelende botsing in de zaalvoetbalwedstrijd van afgelopen vrijdag niet meedoen. Beterschap Tom.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Tweede competitie gestart voor JO12-1

De nieuwe competitie is alweer gestart en ook daarin zijn we nog niet compleet geweest. De...

Lees meer

Tweede competitie gestart voor JO12-1

De nieuwe competitie is alweer gestart en ook daarin zijn we nog niet compleet geweest. De eerste wedstrijd ging helaas verloren tegen Hoofddorp. Zonder de zieke Thom werd een slechte eerste helft gevolgd door een betere tweede, maar dit was net niet genoeg. De volgende wedstrijd was thuis tegen Bloemendaal, wederom een zware tegenstander.

Met mooi weer zijn we altijd extra goed op dreef, dus de vooruitzichten waren goed, al moesten we deze keer Bent missen door ziekte. Vrij snel bleek dat we vandaag een stuk scherper en beter waren. Als iedereen meteen attent is, kunnen we samen erg goed voetballen. Aanval na aanval golfde richting de goal van Bloemendaal. Mathies brak uiteindelijk de ban door een mooie corner van Joshua prima binnen te koppen. De 2-0 volgde snel en het was Aron die hun verdediging zo onder druk zette dat hun keeper de bal in de voeten van Ryan schoof. Die schoot knap en beheerst binnen. Voor rust hadden we de wedstrijd al in het slot kunnen gooien. We kregen kansen zat, maar waren wat onnauwkeurig in de afronding. 2-0 was dan ook de ruststand, de wedstrijd was nog niet beslist.

De tweede helft was een open pot. Beide ploegen gingen vol op de aanval en kregen volop kansen. Wij hebben gelukkig een ijzersterke verdediging. Burney schakelde de rechtsbuiten uit, Tom de linksbuiten en het centrum met Rick en Daan is het hele seizoen al bijzonder sterk. De tweede helft mocht ook Marvin zich bewijzen. Met sublieme reddingen hield hij de nul. Bloemendaal telde de bal al twee keer, maar met geweldige reflexen stopte hij de bal. Toen hij ook nog een corner uit de lucht plukte wisten wij dat het goed zat.

Nu was het onze beurt. Uit een mooie vrije trap van Thom kopte Ryan prachtig de 3-0 binnen en toen was de wedstrijd beslist. Zeker toen Daan door het centrum Joshua lanceerde. Die bleef kalm voor de keeper en schoot overtuigend de 4-0 binnen. Bloemendaal raakte gefrustreerd en begon te schelden op elkaar en op onze spelers. Dan weet je dat de buit binnen is. Aron bleef de hele wedstrijd doorjagen en kon alleen door een overtreding worden afgestopt. De toegewezen penalty werd door Daan hard en mooi ingeschoten. Niemand had 5-0 verwacht, maar het was niet eens geflatteerd. Leuke pot, veel inzet en veel voetbal. Genoten dus. Dinsdag voor de Kennemerland Cup weer tegen Bloemendaal, ik ben benieuwd.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 oefent tegen Jonathan

De kwaliteiten van dit team zorgen ervoor dat veel teams willen oefenen tegen ons. Jonathan uit...

Lees meer

Onder 12-1 oefent tegen Jonathan

De kwaliteiten van dit team zorgen ervoor dat veel teams willen oefenen tegen ons. Jonathan uit Zeist had er veel reistijd voor over om bij ons te spelen. Dit team speelt Hoofdklasse 1, dus we konden aan de bak. Zonder Joshua helaas, die is op vakantie, maar verder waren we compleet. Onder prima omstandigheden werd er een leuke wedstrijd gespeeld. We begonnen sterk. Thom stond nu in de spits en was goed bereikbaar voor zijn ploeggenoten. Dit gaf ruimte voor mooi aanvalsspel. Er werd veel gecombineerd en goed doorbewogen. Jonathan had vrij snel door dat ze niet eenvoudig zouden winnen in Haarlem. Het werd een open pot en veel leuker om naar te kijken dan de Klassieker. We waren gevaarlijk uit dode spelsituaties, maar ook voetballend kwamen we er goed door. Thom werd helaas gestuit door hun goede keeper en ook Bent en Jochem hadden wat pech in de afronding. Ook Jonathan kreeg goede kansen en waar Marvin hun erg goede rechtsbuiten eenmaal van een goal had afgehouden, was hij de tweede keer kansloos. 1-0 achter was geen terechte ruststand, maar bood nog genoeg mogelijkheden om het recht te zetten. De tweede helft gingen de mannen door waar ze gestopt waren. Er werd nog hoger druk gezet en Jonathan kwam hier moeilijk onderuit. We gingen meer via de zijkanten spelen en de lange bal werd nog minder gehanteerd. Onvermoeibaar werd de weg richting hun goal gezocht. De beloning kwam uit een corner. Jochem draaide de bal heerlijk in en de afronding was prachtig. Ryan scoort als middenvelder erg veel en ook deze kopbal was een plaatje. 1-1 was een mooie weergave van het krachtsniveau. De heren van OG dachten hier echter anders over. De 2-1 was van een grote schoonheid. Deze aanval ging via meerdere schijven en kwam uiteindelijk bij Jochem. Uit de draai schoot hij prachtig de 2-1 binnen. Jonathan zette nog even aan, maar de ijzersterke verdediging hield werkelijk alles tegen. Een leuke wedstrijd om te zien en een erg knap resultaat.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

O-12 op trainingskamp in Sittard

Waar Ajax deze winter op trainingskamp is naar de Algarve en Feyenoord naar Marbella, daar zijn...

Lees meer

O-12 op trainingskamp in Sittard

Waar Ajax deze winter op trainingskamp is naar de Algarve en Feyenoord naar Marbella, daar zijn onze jongens van Onze Gezellen O-12 in het Limburgse Sittard neergestreken in het weekend van 12 en 13 januari. Willem en Michel hadden een prachtig programma in elkaar gezet. We begonnen op vrijdagavond als toeschouwer, met een wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Jong Ajax. Dit ging om de periodetitel in de Jupiler League en was een happening van jewelste, voor 7000 toeschouwers. En voor Fortuna een mooi einde, want zij versloegen Jong Ajax met 2-1 en werden dus periodekampioen voor het eerst sinds 1995. Voor onze jongens ook heel leuk om bekende voetballers te spotten, met oude rotten zoals Michael Reiziger, Winston Bogarde, Bert van Marwijk, Mark van Bommel en Sunday Oliseh. Echt een leuke start van het weekend! Met een Fortuna-bal in de pocket door Mathies gingen we naar ons logeeradres bij de scouting in Peij. Daar kwam vooral het onderdeel teambuilding aan bod, want de late uurtjes voor onze jongens vormden niet de meest optimale voorbereiding voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard de volgende dag. Alle jongens in een aparte kamer, vol luchtbedden, matjes en zelfs veldbedjes. Echt rustig was het niet en de lucht was op gegeven moment niet meer te harden, maar gezellig was het wel! En ook de ouders hadden het heel gezellig met een drankje en (zachte) muziek van DJ Sokkie. Met maar een paar uur slaap in hun lijf moesten onze jongens vervolgens bewijzen dat ze ook onder moeilijke omstandigheden aan de bak kunnen. Dus hadden Willem en Michel de wedstrijd van 3 x 20 minuten tegen Fortuna op het extra vroege tijdstip van 10.00 uur gepland. En inderdaad, de eerste 20 minuten zagen we vooral bleke vermoeide koppies en uitglijdende spelers die zich op het natte knollen(gras)veld niet staande hielden. Toch sloten we het eerste deel af met 0-0. Fortuna liet zich toen al wel zien dat het een goed voetballende ploeg is, met bij vlagen een prachtig combinatiespel. In de tweede 20 minuten kwamen we steeds beter in ons spel. Bent bracht ons met een prachtig laag schot op 0-1 voorsprong maar met 2 keer knipperen van de ogen was het al weer 1-1. Ook de tweede keer kwamen we op voorsprong maar helaas sloten we deze 20 minuten af met een 3-2 achterstand. Maar onze jongens waren nu echt wakker en lieten in de laatste 20 minuten duidelijk zien waarom we ook dit jaar weer een prima seizoen draaien in de hoofdklasse 2. Drie keer wisten we ook te scoren met opbouwen van achteruit, met prima acties van Mathies. Ook Jochem, Joshua en Rick pakten hun doelpunten weer mee, maar het hoogtepunt was het doelpunt van Ruben: op zeer grote afstand verraste hij de keeper van Fortuna met een ver schot! Zowel ’s avonds (en ’s nachts…..) als overdag stond er echt een team. We zijn klaar voor het tweede deel van het seizoen. Met veel dank aan Willem, Bernique en Michel voor de voorbereiding en organisatie!

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 bekert door

Vandaag was het op veel velden OG tegen Koninklijke HFC. Ook de onder 12-1 moest bekeren en niet...

Lees meer

Onder 12-1 bekert door

Vandaag was het op veel velden OG tegen Koninklijke HFC. Ook de onder 12-1 moest bekeren en niet tegen hun eerste team, maar tegen hun derde. Nu kunnen zij veel teams op de been brengen dus een makkie zou het niet worden, maar ook hun eerste team kunnen wij prima partij geven. Vanaf het begin werd het duidelijk dat we veel sterker waren. Er werd volop druk gezet en HFC kwam niet over de middenlijn. Zonder de lang uitgeschakelde Ruben, maar met Jim als prima vervanger golfde aanval na aanval op hun goal af. De eerste helft was voor Aron. Zijn eerste goal was een voorzet die hun keeper niet zag aankomen, maar zijn tweede was een plaatje. Een afzwaaier van Ryan belandde voor zijn voeten en Aron twijfelde geen moment. De bal werd snoeihard binnen geschoten en toen was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Toen Aron ook nog zijn derde binnen tikte, wisten we dat het goed zat. De eerste helft werd er weer mooi gecombineerd, al ging er wat veel over rechts. Joshua had een heerlijk assist op Jochem en die deed alles goed. Hij had alleen de pech dat hun keeper op dat moment zijn beste redding verrichtte. Zo kregen we voor rust meerdere kansen om echt afstand te nemen en zij beperkten zich tot sporadische counters. Uit een zo’n counter kwamen ze door een misverstand zelfs op 1-3 en daar gingen we ook mee rusten. De tweede helft was het niveau en daardoor het tempo iets minder. Het ging toch te makkelijk qua weerstand. Na een mooie actie gaf Jim een prima assist op Joshua en die schoot beheerst binnen. Thom had daarna twee identieke loopacties richting de goal en waar de eerste in het zijnet belandde, viel de tweede lekker binnen. 1-5 was ook de eindstand. Gedeeld eerste in de competitie en door in de beker. Michel en Willem mogen nog even blijven.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 mist kampioenschap op doelsaldo

Vooraf had niemand verwacht dat we zo zouden meedraaien in deze poule. De eerste wedstrijd tegen...

Lees meer

Onder 12-1 mist kampioenschap op doelsaldo

Vooraf had niemand verwacht dat we zo zouden meedraaien in deze poule. De eerste wedstrijd tegen Zeeburgia ging ruim verloren, maar gelukkig gingen die een poule hoger (en staan daar ook bovenin). Hoofdklasse 2 zit vol met gerenommeerde clubs en daar kennen ze OG nu ook. Tot aan de laatste wedstrijd was deze poule spannend. We moesten nog 4 doelpunten inlopen op Hollandia en dat zou lastig worden. Thuis tegen DEM begonnen we goed. We kregen kans op kans, maar de bal wilde er niet in. ik denk dat we deze wedstrijd wel 7 keer de paal of lat hebben geraakt. De omstandigheden waren bar en hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer last de spelers hiervan kregen. Gelukkig kwamen we voor rust nog op voorsprong. Daan schoot een vrije trap van ver heerlijk over hun keeper en het wachten was op meer. Waar een ruststand van 6-0 niet overdreven zou zijn stond het slechts 2-0. Thom schoot de bal met hulp van een DEM-speler binnen (we matsen hem en zetten hem op zijn naam) en zo hadden we onszelf niet echt beloond de eerste helft. In de tweede helft gingen we te geforceerd op zoek naar goals. Er werd te gehaast gespeeld en de verkeerde keuzes werden gemaakt. Zelfs nu kregen we nog veel opgelegde kansen, maar het wilde niet lukken. DEM kwam zelfs op 2-1, maar werden verder niet gevaarlijk. Het bleef dus bij 2-1. Later bleek dat Hollandia met 5-1 had gewonnen, dus een inhaalactie was sowieso lastig geweest. Op doelsaldo tweede is frustrerend, maar eigenlijk bijzonder knap. Met een smalle selectie (we zijn nog niet compleet geweest) op een groot veld zo debuteren is een bijzondere prestatie. Vaak maar 1 wissel tegen clubs die flink konden doorwisselen. Je gaat snel denken “waar hebben we dat puntje laten liggen?”. We hebben soms onterecht punten laten liggen en soms onterecht wat meegenomen. Al met al staan we op de goede plek zo. De mannen zijn heerlijk fanatiek. Een half uur voordat de zware trainingen beginnen zijn ze de meesten er al en ook op trainen gaan ze voluit. Een heerlijke groep met veel potentie. Wat nog belangrijker is, is dat ze veel lol hebben. Het vieren van Sinterklaas was daar een mooi voorbeeld van. Nog een potje voor de beker bij HFC en dan winterstop. Ik gok met 3 toernooien en 5 oefenwedstrijden haha.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 doet Ajax na tegen DCG

Wederom om negen uur beginnen in Amsterdam. Nu op een glad en mistig veld, maar wel bij een leuke...

Lees meer

Onder 12-1 doet Ajax na tegen DCG

Wederom om negen uur beginnen in Amsterdam. Nu op een glad en mistig veld, maar wel bij een leuke vereniging. Zonder Ruben en Daan helaas (we zijn nog niet compleet geweest dit seizoen), maar gelukkig kwam Roald helpen. Op een glad veld ontstond er de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd. DCG probeerde veel op te bouwen via een onzekere keeper en OG zette hoog druk. Dat leverde ook snel goede kansen op. Het ontbrak aan een beetje geluk en het veld was eigenlijk te glad op sommige momenten. Toch kwamen we op 0-1 toen Ryan slecht uitverdedigen van DCG goed afstrafte. De 0-2 kwam van de voet van Joshua en wederom kwam deze tot stand na het verstoren van hun opbouw. Joshua schoot deze bal mooi en hoog in hun goal. Wat een luxe. Vrij snel kwam DCG uit een zesdubbele kluts echter op 1-2. We hadden de hele wedstrijd veel moeite om de bal weg te trappen na standaardsituaties. DCG ging nu aanzetten en kwam alleen voor Marvin. Met een weergaloze reactie redde Marvin met zijn rechtervoet en even later schoot Thom uit een counter de 1-3 binnen. Dat was ook de ruststand. Met zo’n stand verwacht je de tweede helft meer rust in de opbouw, maar niets was minder waar. Ik zag ’s avonds bij Ajax hetzelfde. De tweede helft was chaotisch en paniekerig. Vrij snel kwamen zij op 2-3, wederom uit een kluts. Vervolgens ging het van kwaad tot erger. Het werd zelfs 3-3. Thom schoot vervolgens met rechts op de paal, maar een beetje geluk hadden we niet. Zij kwamen terecht op 4-3 en nu gingen we pas weer aanzetten. We kwamen via Joshua en Jochem twee keer alleen voor de keeper, maar de bal ging er niet in. Helaas verloren we zo onnodig. Het kampioenschap lag binnen handbereik na winst, maar ligt nu in de handen van Hollandia. Is dat erg? Nee, want we spelen in een sterke poule en draaien voortreffelijk mee. Is het zonde? Ja…

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 speelt topper tegen Hollandia

De nummer 3 (wij) tegen de nummer 2 (Hollandia) op veld 1. Een echte topper dus. Onder slechte...

Lees meer

Onder 12-1 speelt topper tegen Hollandia

De nummer 3 (wij) tegen de nummer 2 (Hollandia) op veld 1. Een echte topper dus. Onder slechte omstandigheden, een lekkere hagelbui vooraf en een veld vol met extra korrels begonnen we niet sterk.

De eerste helft blijft een dingetje de laatste weken. Zonder de geblesseerde Ruben, maar met Tijs was Hollandia de betere ploeg. Ons spel was onrustig en balbezit bij ons duurde niet langer dan 4 seconden. Dit is oprecht zonde, want voetballend zit er erg veel potentie in dit team. Hollandia kwam dan ook volledig terecht via een mooie goal op 0-1.

Voetballend lukte helaas niet alles, de mannen bleven echter wel had werken. Na goed doorzetten kregen we op links een vrije trap. De poging van Ryan kwam via de muur bij Burney en die gleed de bal netjes binnen. Niet terecht, wel lekker.

Onze diesel Aron zette daarna goed door op rechts en zijn geblokte schot verdween over de wat onzekere keeper. 2-1 voor met rust en dat geheel tegen de verhouding in. Dat kon alleen maar beter worden.

Dat werd het ook. We begonnen de tweede helft scherper en kregen gelijk goede kansen. Die werden nog niet benut. Het veldspel werd beter bij ons en de tweede helft waren we gelijkwaardig. Zij schoten nog twee keer prachtig op de lat en Marvin haalde met een weergaloze redding een bal onder de lat vandaan. Daar tegenover stonden ook prima kansen voor ons.

De wedstrijd werd beslist toen de bal na een mooi schot van Thom in de linker bovenhoek via de keeper en de paal over de lijn rolde. Aron was er razendsnel bij en schoot de 3-1 binnen.

Op links vinden Thom en Bent elkaar makkelijk en na een mooie actie van Bent volgde een perfecte voorzet op Thom. Die kwam goed voor zijn man en schoot kiezelhard de 1-4 in de bovenhoek. Helaas viel Aron nog uit met een blessure, hopen dat het meevalt.

Hard gewerkt en een beetje geluk. Al met al weer gewonnen.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Fortius – OG JO12-1

De KNVB wil ons waarschijnlijk ergens voor straffen, want nu mochten we weer om 9.00 uur...

Lees meer

Fortius – OG JO12-1

De KNVB wil ons waarschijnlijk ergens voor straffen, want nu mochten we weer om 9.00 uur spelen en wel bij Fortius. Op naar Diemen dus. Na een plekje betaald parkeren te hebben gevonden en 1100 meter te hebben gelopen waren we er eindelijk. De ontvangst was vriendelijk, de wedstrijd was wat pittiger.

De eerste helft is dit seizoen niet onze beste helft en vandaag was geen uitzondering. We begonnen onrustig en gelukkig zij ook. Zo ontstond er een flipperkastspel van zo’n 20 minuten. Gedurende deze periode waren er van beide kanten geen kansen. Dat kwam mede doordat de verdediging weer als een huis stond. Uitblinker Mathies hield de linkerkant in zijn eentje dicht en was opbouwend ook sterk bezig. Op rechts hield Tom alles potdicht en ons centrum is altijd prima in orde.

Na 20 minuten gingen we beter voetballen en ontstonden er ook kansen. Thom werd op links gelanceerd en zijn voorzet ging net voorlangs, Aron kwam een teenlengte tekort. Ook Jochem en Joshua waren dreigend en zo was het jammer dat we met 0-0 gingen rusten, maar wel een terechte weergave.

De tweede helft waren we veel beter. Op het middenveld gingen we meer voetballen en voorin was er meer beweging. Jochem was verhuisd naar links en  kon na een mooie loopactie net Joshua niet bereiken. Zijn tweede poging was wel succesvol en zijn heerlijke voorzet op maat bereikte Joshua nu wel. Die bleef ijzig kalm en schoot de 0-1 binnen.

Gelijk veranderde de sfeer van de wedstrijd. Veel overtredingen, veel natrappen en veel verwensingen met ziektes in het veld helaas, wat een niveau. Gelukkig maakten we snel de 0-2. Ryan kopte prachtig binnen uit een mooie corner van Joshua.

Na een counter ging Jochem alleen op de keeper af en werd genadeloos onderuit geschopt. De scheidsrechter gaf alleen een vrije trap en zowel hij als hun coach hadden hier moeten optreden. Nu had de scheidsrechter geen makkelijke dag. Zij deden alles wat verboden was en als onze mannen wat deden gingen ze liggen en huilen, erg bizar. OG laat zich echter niet meer gek maken en zeker niet meer intimideren. Thom stond ondertussen centraal voorin en rondde een counter echt heerlijk af. 0- 3 en einde wedstrijd. Slechts 2 man van Fortius wilde nog een handje geven, dus snel inpakken en weer naar Haarlem. Dit was een fijne overwinning en we doen volledig mee in deze zware poule.

Oja, ik vind het al bijna normaal, maar Marvin had weer een fenomenale redding toen we nog 0-2 stonden. Wat een topkeeper hebben wij.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 thuis tegen Hillegom

De hele technische staf en wat ouders waren erg rustig na een feestje, nu maar hopen dat de...

Lees meer

Onder 12-1 thuis tegen Hillegom

De hele technische staf en wat ouders waren erg rustig na een feestje, nu maar hopen dat de jongens wel uitgeslapen waren. De tegenstander was tenslotte Hillegom en daar winnen we nagenoeg nooit van. Het is een goed voetballende ploeg die, waar nodig,  ook fysiek sterk is.

Vandaag waren de rollen omgedraaid. We waren sinds tijden weer compleet en dat scheelt ook. 2 fitte wissels is hard nodig met het tempo dat de heren willen spelen.

De eerste helft waren de mannen van OG de baas op het veld. De duels werden gewonnen en met goed voetbal werd Hillegom ver terug gedrukt op eigen helft. De spitsen hielden hun verdedigers meer dan zoet en het middenveld was de baas vandaag op het veld. Combineer dat met een ijzersterke verdediging en een inschuivende Rick en dan weet je dat we moeilijk te verslaan zijn. Marvin had dan ook een rustige eerste helft. Onze grootste uitdaging de laatste weken is het maken van goals en ook vandaag hadden we veel moeite (en wat pech) om te scoren.

Halverwege de eerste helft kreeg Ryan echter aan de zijkant van het veld de bal. Met een machtige trap verraste hij de keeper en zo stonden we terecht met 1-0 voor. We verslapten niet en kregen nog wat kansen om de voorsprong uit te breiden. De 2-0 kwam er uiteindelijk ook, en wat voor een! Bent mocht aanleggen voor een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied. De keeper nam de korte hoek en Bent de verre. Wat een heerlijke goal en volledig terecht op 2-0 met de rust.

Na de rust werd verwacht dat Hillegom zou gaan aandringen, tenslotte stonden ze ook hoger dan wij. Dat beeld klopte deels. Er waren fases waarin Hillegom beter was, maar ook wij kregen weer genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Veel kansen kreeg Hillegom niet, maar wel vlak voor tijd een penalty. Deze was wat makkelijk gegeven, maar eerder in de wedstrijd hadden we er ook een tegen kunnen krijgen. Het was meer een optelsom. De bal werd mooi ingeschoten, dus helaas was Marvin kansloos. Na een paar spannende minuten was het gelukkig tijd. Het was echt gaaf om te zien hoe hard er als team werd gewerkt. Dit soort wedstrijden verloren we soms nog wel eens, maar nu waren we de bovenliggende partij. Veel strijd en goed voetbal, een heerlijk combinatie.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 thuis tegen WV-HDEW

   We begonnen op veld 3, toch veld 2 en uiteindelijk toch weer veld 3 tegen deze...

Lees meer

Onder 12-1 thuis tegen WV-HDEW

 

 We begonnen op veld 3, toch veld 2 en uiteindelijk toch weer veld 3 tegen deze ploeg die hoger dan ons stond. Op gras dus en nog steeds zonder Burney. Gelukkig was Sem er weer om bij te springen.


Hun coach was er van overtuigd dat ze 0-5 zouden winnen en die bleek zich aardig te vergissen. De hele wedstrijd was OG de partij die gevaarlijk was. De opbouw van hen werd goed verstoord en achterin zat het potdicht bij ons. De verdediging was vandaag het sterkste deel van het team. Ruben en Zwan wisselend op rechts, Mathies op links en ons ijzersterke centrum met Rick en Daan is moeilijk te passeren. Hun middenveld was erg sterk en daar moesten we aan de bak. Vol overtuiging werd er gevochten voor elke meter en ook voorin werd er hard gewerkt om hen niet in het spel te laten komen. Wat levert dat dan op? Kansen, heel veel kansen. Het was niet onze beste wedstrijd qua voetbal, maar wat waren we steeds dicht bij een goal. Helaas vergaten we onszelf te belonen. Zij kregen in de eerste helft slechts 1 goede kans, maar met rust was het nog steeds 0-0.


Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. We bleven kansen krijgen en niet benutten. Op het laatst werden de mannen wat moe en waren we bang voor een van die oude voetbalwetten. Gelukkig hielden we de nul achterin, mede door prima keeperswerk van Marvin.


Die coach heeft geleerd om niemand te onderschatten en zeker ons niet.


DaveWel 0-0, maar niet bloedeloos: een graswedstrijd met veel strijd en kansen!


Soms heb je van die echte bloedeloze 0-0 wedstrijden, met weinig kansen en weinig strijd. Dat was de wedstrijd van OG O-12 duidelijk niet, tegen Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen (in simpel Nederlands gewoon WV-HEDW). Wel 0-0, maar met veel strijd, veel kansen aan beide kanten en lekker ouderwets op gras!


Voor de toeschouwers die 3 minuten later aankwamen of even aan het kletsen waren: onze jongens hadden binnen 3 minuten al op 3-0 kunnen staan, met mooie kansen van Thom, Joshua en Jochem. OG was in deze beginfase ook fel en hadden duidelijk het betere van het spel. WV werd ook prima vastgezet door druk vanuit onze aanval en hierdoor ging WV in hun opbouw steeds meer fouten maken.


Gaandeweg kwam WV wat beter in hun spel en was ook duidelijk dat zij een prima verzorgd spel hebben. Met name voorin heeft WV ook veel behendige spelers. Gelukkig was onze verdediging scherp vandaag en toen er wel een behendige speler doorkwam, kon Tom Zwan een (klein beetje) aan de noodrem trekken. Toch hadden wij uiteindelijk ook weer de beste kansen. Rick speelde verdedigend een prima pot en was ook voorin te vinden met een hard schot op de paal. En ook Jochem raakte de paal. In de eerste helft zat alles erin van een leuke wedstrijd. Je zag veel strijd, genoeg kansen, ballen op de paal en mooie combinaties. Eigenlijk hadden de mannen van OG met een voorsprong de rust in moeten gaan maar dat was helaas niet het geval.


In de tweede helft kreeg WV een betere grip op de wedstrijd en hadden ze ook meer en meer dreiging. Marvin voorkwam een doelpunt van WV door heel sterk voor zijn doel te keepen (net als vorige week!) en een doorgeschoten bal weg te schieten. En WV had nog een prima schot naast de kruising. Uiteindelijk mochten we dan ook blij zijn dat de wedstrijd was afgelopen. Een prima wedstrijd en uiteindelijk een terecht resultaat met 0-0. Top dat onze coach Michel weer langs de kant stond bij onze jongens, ondanks trieste familieomstandigheden!


Carry


 

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 uit bij Nieuw West United

Helaas nog steeds zonder Burney, maar gelukkig kwam Sem vanuit de Onder12-2 ons voor zijn...

Lees meer

Onder 12-1 uit bij Nieuw West United

Helaas nog steeds zonder Burney, maar gelukkig kwam Sem vanuit de Onder12-2 ons voor zijn eigen wedstrijd helpen, top! De eerste helft hadden we wind mee en waren we wat gehaast met de opbouw. Zo kwamen we niet in ons spel, maar hadden al snel door dat we de betere ploeg waren. We kregen wat kleine kansen, maar waren niet zorgvuldig genoeg met het bepalen wanneer je moet schieten en wanneer je beter kunt passen. Toch kwamen we terecht op 0-1 toen Sem een afgeslagen bal uit een corner koel afrondde. Nieuw West kwam er sporadisch uit, maar vooral Daan en Rick waren vandaag ijzersterk. Dit centrale duo had alles onder controle. De eerste helft was de scheidsrechter de beste man op het veld en gebeurde er verder niet veel meer.

Misschien dat wind tegen de tweede helft meer rust zou brengen in het spel. De tweede helft gingen we iets beter spelen en meer druk zetten op hun verdediging. Daar viel echt nog wel wat te halen. Op deze manier veroverde Thom de bal en kon Sem alleen op de keeper af. De keeper werd heerlijk gepasseerd en zo kon Sem met twee goals in zijn zak naar zijn eigen team. Nu ging Nieuw West 1-1 op spelen achterin, maar dat konden Daan en Rick ook, dus die extra spits kwam er ook niet aan te pas. De ruimte bij hen achterin kwam ons wel uit. Thom kreeg de bal van Joshua, zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en schoot de bal heerlijk binnen. Einde wedstrijd, ook al maakte Nieuw west nog de 1-3. Wederom een knap resultaat. Een mooie start in deze zware poule. 4 wedstrijden, 3 gewonnen.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onze Gezellen JO12-1 tegen Fortuna Wormerveer

Zaterdag 21 oktober speelden we onze derde competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna Wormerveer....

Lees meer

Onze Gezellen JO12-1 tegen Fortuna Wormerveer

Zaterdag 21 oktober speelden we onze derde competitiewedstrijd thuis tegen Fortuna Wormerveer. Helaas is Burney nog niet fit, maar Roald kwam ons team versterken. We begonnen de wedstrijd al sterk en onze tegenstander waren we goed de baas. Het duurde wel eventjes voordat we de 1-0 maakten, maar onze Thom scoorde deze maar mooi! De jongens zijn goed op elkaar ingespeeld, de opbouw vanaf Marvin, de één tweetjes, steeds meer het duel aangaan. Het is echt leuk om te zien hoe de jongens van de JO12-1 meedraaien in de hoofdklasse. Het duurde niet lang voordat de 2-0 werd ingeschoten door Rick. Ook als voorstopper doet hij het fantastisch. 

De 3-0 was afkomstig van Jochem door een mooie voorzet van Joshua. En de 4-0 werd ingeschoten door Thom. Op het middenveld, in de verdediging, maar ook voorin werd er hard gewerkt door de jongens. En ook onze keeper was weer goed bezig. Echt klasse mannen!  De tegenpartij die scoorde nog in de laatste minuten. Eindstand 4-1. 

We kijken al weer uit naar onze volgende wedstrijd zodat we weer van onze toppers kunnen genieten

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Spannende pot JO12-1 bij SDZ

Vandaag mochten we naar Amsterdam en daar gaan we de komende weken vaker komen. Een mooi...

Lees meer

Spannende pot JO12-1 bij SDZ

Vandaag mochten we naar Amsterdam en daar gaan we de komende weken vaker komen. Een mooi complex, maar met weinig parkeerplaatsen. Heerlijk weer en helaas nog steeds maar 1 wissel, omdat Burney nog niet fit is.

SDZ begon veel beter aan de wedstrijd dan wij. Veel meer beweging, duelkracht en beleving, maar ook met goed voetbal. Het eerste kwartier hadden we niets te vertellen en waren we blij dat het slechts 1-0 voor hen was. Wij liepen te lang met de bal, stonden veel stil en werden afgetroefd.

Na een kwartier begonnen de heren te wennen en kwam er een enorme kans op de 1-1. Joshua ging alleen op de keeper af en helaas schoot hij op de paal. Vlak daarna kwam SDZ op 2-0 na groot misverstand achterin. We kregen nog een grote kans via Jochem om voor aan te sluiten, maar de 2-0 was wel terecht.

Na de rust kwamen we sterk terug. Er werd meer gecombineerd en de duels werden gewonnen. Deze helft speelde zich bijna volledig op hun deel van het veld af. We kregen via Thom, Joshua en Jochem ook goede kansen, maar onze killers misten vandaag een portie geluk/scherpte. Uit een mooie voorzet kon Ryan wel weergaloos de 2-1 binnen schieten, door goed voor zijn man te komen. SDZ was rijp voor de sloop. Uit een corner tegen kwamen zij echter knullig op 3-1. De wedstrijd was gelopen en het werd geflatteerd nog 4-1. Een wedstrijd met twee gezichten. Het gezicht van de tweede helft beviel ons beter. Weer veel geleerd.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Roda ’23 tegen JO12-1

Om kwart voor 8 vertrekken naar Amstelveen stond niet hoog op ons verlanglijstje. Na de eerste...

Lees meer

Roda ’23 tegen JO12-1

Om kwart voor 8 vertrekken naar Amstelveen stond niet hoog op ons verlanglijstje. Na de eerste wedstrijd te hebben verloren van Zeeburgia (geen schande, gewoon een heel goed team), konden de mannen vandaag weer aan de bak. In de Hoofdklasse 2 zijn er geen slechte tegenstanders.

Op een mooi complex waren de mannen voor de warming-up al aan het voetballen, dus ze waren in ieder geval wakker. We missen alleen Burney nog, dus hadden we maar 1 wissel. Dat is wat weinig op een heel veld. Laten we hopen dat hij snel fit is.

Roda begon beter dan wij aan de wedstrijd en ze kregen een paar grote kansen. Gelukkig stond hun vizier niet op scherp. Na een kwartier gingen ook wij voetballen en werd het een open wedstrijd met grote kansen over en weer. Gelukkig was Marvin weer in vorm en hielden we de nul. Thom had al een paar kansen gehad, maar bleef dreigend op links. De 0-1 kwam dan ook van zijn voet en toen hadden we grotendeels de controle. Dit hielden we vast tot de rust. De tweede helft was voor ons. De verdediging stond weer prima en op het middenveld maakten de mannen veel meters. Dat konden we niet vol houden zou je denken, maar het zijn bikkels.

We kwamen uit een corner op 0-2. De korte variant belandde na goed doorzetten bij Matthies en die schoot de bal hard binnen. Daarna kregen we o.a. via Joshua nog een paar mooie kansen en 1 daarvan werd mooi afgerond door hem. 0-3 en einde wedstrijd zou je denken. Hun goede spits maakte echter mooi de 1-3 en toen werd het nog even spannend. De vermoeidheid ging een grote rol spelen en fitte wissels hadden we niet meer. Op karakter werd de wedstrijd afgemaakt. Een mooie pot van beide kanten. Het had ook 6-6 kunnen worden, maar over de hele wedstrijd gezien waren we toch wel de terechte winnaar.

Dat is echt knap. We spelen als kleine club tegen de betere teams van Noord-Holland en blijven overeind. Aron heeft op elke plek gespeeld en doet dat overal prima, wat een inzet. Jochem is dreigend op rechts en gaat nog veel scoren. Voor Ruben is een heel veld heerlijk, strooien met passjes en mooie duels. Rick en Daan heersen in het centrum en schuiven in waar mogelijk. Tom speelt ook op meerdere plekken en is onvermoeibaar. Matthies is een zekerheid op links met steeds meer dreiging naar voren. Bent is onze technicus links op het middenveld en een mooie spil tussen de aanval en verdediging. Thom is altijd dreigend op links en Joshua is dat centraal voorin. Ryan is onze marathonman, onvermoeibaar en goede passes. Marvin houdt ons overeind op moeilijke momenten. Met Burney erbij zijn we moeilijk te verslaan. Mooi voetbal met veel inzet, als ouders hebben we genoten.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

JO12-1 speelt uit tegen EDO

16 september 2017. Een Doorzettend OG. ‘Winnen voor Jochem’ waren de laatste woorden...

Lees meer

JO12-1 speelt uit tegen EDO

16 september 2017.

Een Doorzettend OG.

‘Winnen voor Jochem’ waren de laatste woorden van de vorige schrijver. De opdracht is dus duidelijk. Nu de uitvoer nog.

Na de laatste wedstrijd zijn we allemaal benieuwd hoe de jongens gaan beginnen. Nu het blijkt dat het beginnen nog even 20 minuten wordt uitgesteld kunnen ze even lekker lang aan de bal wennen.

Om 11.05 uur gaat de wedstrijd dan eindelijk van start. Meteen gaan de jongens er fel tegenaan en lijkt het een interessant potje voetbal te gaan worden. Binnen 10 minuten heeft OG al 5 corners genomen en een serieuze kans voor een goal via de rechter kant. De druk staat er goed op.  De eerste goal komt vanaf een goede opbouw, mooie voorzet van Jochem, doorgetikt door Joshua en Thom scoort de 1-0. Dit gaat lekker maar we moeten nog even. Iedereen moet er hard voor werken zeker de jongens met wat lichte blessures...er is immers maar één wissel. Op de tanden bijten dus. Na een uitbal is er een hele snelle en verre uitgooi aan de rechterkant, Joshua geeft weer een goede voorzet en in dit geval kan onze tijdelijke aanvoerder Rick het prachtig afmaken. 17 minuten gespeeld en de stand is 2-0. We gaan er iets gemakkelijker voor zitten. Na 20 minuten moet Mathies echter het veld verlaten met een pijnlijke enkel en Aron gaat zijn stekkie verdedigen weliswaar ook met een liesblessure.

De aanvallen van OG blijven maar komen, de verdere goals blijven nog uit. Het spel speelt zich vooral af op de helft van EDO. Bij corner nummer 10 krijgt Joshua zijn eigen voorzet terug gespeelt en krult als het ware de bal in de bovenhoek bij EDO 3-0. We kunnen naar de rust.

De tweede helft moet er vooral hard gewerkt worden. Het niveau van de eerste helft blijkt in de kleedkamer achtergebleven. We missen natuurlijk onze rots achterin; Daan. Al heeft Marvin alles onder controle met zijn verdedigers lijkt het overspelen even wat rommelig. Een inkakmomentje dus. Hierdoor lijkt het of EDO wat overeind krabbelt maar als we ons herpakken nemen we het heft in eigen handen en spelen de bal weer rond. Alles staat weer. Rick, Tom, Mathies en Aron hebben achter lekker dicht gehouden. Ryan, Bent en Ruben kunnen de voorhoede weer blindelings vinden.

Toch weer een spannende wedstrijd. Niet zoveel goals als kansen en niet zoveel kansen als corners;)  (18 stuks) we hebben gesproken over een nieuwe regel: 10 corners een penalty...want een goaltje erbij hadden we nog wel verdient.

Conclusie: Een Doorzettend Og

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12-1 bekert tegen DSS

Op donderdagavond uit tegen DSS met windkracht 7 en veel regen. Geen ideaal scenario. Zeker...

Lees meer

Onder 12-1 bekert tegen DSS

Op donderdagavond uit tegen DSS met windkracht 7 en veel regen. Geen ideaal scenario. Zeker niet als blijkt dat Daan en Ruben niet fit zijn. Gelukkig komt Joris ons versterken.

De warming-up was al matig en zo begonnen de mannen ook. Het leek wel of het lange toernooi van zondag nog in de benen zat. Na 6 lange wedstrijden werd daar weer het NK bereikt, door een mooie derde plaats.
DSS was feller en OG was zeldzaam slordig. Veel balverlies, met zijn allen op een postzegel spelen (wel lekker warm met dit weer) …geen lust voor het oog. Toch kregen we nog wat kleine kansjes. DSS beperkte zich vooral tot verdedigen en een sporadische counter. Uit een corner kopten zij echter wel prachtig de 1-0 binnen. Nu werden de heren een beetje wakker en gingen meer duels winnen. Er kwamen ook meer kansen, veelal uit een kluts. Vlak voor rust schoot Bent op goal en met wat hulp van de keeper werd het 1-1.

Na de rust begonnen de mannen met wind tegen een stuk feller. Er kwamen dan ook steeds meer kansen. Nadat we twee keer op de lat hadden geschoten besloot Ryan het nog een keer te proberen en wederom met wat hulp van hun keeper vloog de bal erin. DSS kwam nauwelijks de middenlijn over en zeker nadat Ryan uit een harde corner van Thom de 1-3 had binnen gekopt was de spanning er wel af. Na een heerlijke aanval via Ryan en Thom was Bent het laatste station en die kon beheerst de 1-4 maken. Een ruime en verdiende overwinning, maar vergeleken met het toernooi was het erg rommelig. Als je ook slechte wedstrijden kan winnen, dan kan er nog veel gebeuren. Op naar EDO, winnen voor Jochem. Joris bedankt voor je hulp en goede spel.

Wedstrijdverslagen Onze Gezellen JO12-1

Onder 12 wint eerste bekerwedstrijd.

De mannen mochten weer beginnen vandaag en ze hadden er gelijk weer zin in. Met onze nieuwe...

Lees meer

Onder 12 wint eerste bekerwedstrijd.

De mannen mochten weer beginnen vandaag en ze hadden er gelijk weer zin in. Met onze nieuwe aanwinsten Jochem en Aron erbij zijn we zeker niet zwakker geworden. De eerste wedstrijd was tegen DEM thuis. Al snel bleek dat we beter waren, maar vooral in het begin nog te slordig met het afronden en de laatste pass. Verdedigend stond alles weer prima, zodat we niet in de problemen kwamen toen de eerste goal lang uitbleef. Zo bleef het tot de rust zowaar 0-0. Na de rust lieten de mannen zien hoeveel potentie dit team heeft. Thom ging op links langs zijn tegenstander en schoot de bal hard en droog in de korte hoek binnen. Vlak daarna schoot Rick de bal met zijn linkerbeen listig over de keeper en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Nu gingen de mannen echt voetballen. Thom passeerde op links met een panna zijn man, gaf de bal halfhoog voor en Jochem schoot de voorzet in een keer uit de lucht strak in de goal. Wat een heerlijke aanval was dat zeg. Jochem had de smaak te pakken en schoot vrij snel na zijn eerste ook zijn tweede goal snoeihard binnen. Na deze 4-0 gaf DEM het op. Thom schoot de 5-0 beheerst over de keeper en vervolgens kregen we nog erg veel kansen. Ryan maakt vervolgens nog de 6-0 met een bekeken schot en het slotakkoord was voor Joshua. 7-0 was een mooie start van het seizoen. Op naar DSS.